Κλιμάκιο της Τ.Ο .Ιωαννίνων βρέθηκε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στα Τσερίτσανα Ιωαννίνων. Οι εκδηλώσεις άρχισαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων. Σπουδαία ήταν η συμβολή των γυναικών των Τσεριτσάνων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Όταν το 1912-1913 ο ελληνικός στρατός προσπάθησε να ξεπεράσει τα εμπόδια των τουρκικών οχυρώσεων γύρω από τα Ιωάννινα δημιουργήθηκε η ανάγκη προστασίας του από ενδεχόμενη αντεπίθεση των τουρκικών στρατευμάτων που βρισκόταν στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
Έτσι τοποθετήθηκαν στα Τσερίτσανα διμοιρίες εθνοφρουρών και από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε η προσφορά των γυναικών των Τσεριτσάνων, καθώς ανέλαβαν τη μέριμνα των στρατιωτών, την παρασκευή ενδυμάτων και την εύρεση τροφής, γενικά ανέλαβαν πολλαπλούς ρόλους, όπως μαγείρισσες, τραυματιοφορείς και νοσοκόμες. Η δυνατότητά τους να κινούνται με μεγάλη ευελιξία σε δύσβατες περιοχές αποδείχθηκε καθοριστική: Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας επίθεσης εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων τα μεταγωγικά του στρατού ακινητοποιήθηκαν από τις λάσπες. Τότε οι γυναίκες κουβάλησαν και ανέβασαν τα πυροβόλα στις πλάτες τους στα δυο Βουνά της Ολύτσικας (θέση Σέλωμα – Τσουγκρί).
Επίσης κουβάλησαν όλα τα πολεμοφόδια και τα φάρμακα έως το μέτωπο των Ελλήνων στρατιωτών. Έχοντας, λοιπόν, ως στήριγμα τη γυναικεία αυτοθυσία και δράση ο ελληνικός στρατός οδηγήθηκε στη νίκη. Τα Τσερίτσανα είναι χωριό χτισμένο στις νοτιοδυτικές πλαγιές της Ολύτσικας, σε υψόμετρο περίπου χιλίων μέτρων και κατοικούμενο κυρίως από φτωχούς κτηνοτρόφους, που αγαπούσαν τα γράμματα και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στους εθνικούς αγώνες.
Πλήθος κόσμου το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία του συναγωνιστή Ιωάννη Μέμου με θέμα: “Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική”. Ο συναγωνιστής Μέμος αφού έκανε μια μικρή Ιστορική αναδρομή της Βορείου Ηπείρου από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα αποδεικνύοντας περίτρανα την Ελληνικότητα της , αναφέρθηκε εκτενώς και στις διώξεις που έχει υποστεί ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, όχι μόνο στο παρελθόν από το κομμουνιστικό καθεστώς Χότζα, αλλά και σήμερα από τους αλβανούς, και επισήμανε ότι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου παρά τις διώξεις και την τρομοκρατία δεν λύγισαν ποτέ,και συνεχίζουν να κρατάνε ψηλά την σημαία του Ελληνισμού.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών πραγματοποιήθηκε η βιντεοπροβολή με θέμα: “17 Φεβρουαρίου 1914 – Η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου”.
Την Τετάρτη 17.02.2016 οι φίλοι και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξόχως ενδιαφέρουσα ομιλία-παρουσίαση με θέμα “η ανωτερότητα του Ελληνικού Έθνους μέσω της ιατρικής επιστήμης. Ομιλητής ήταν ο συναγωνιστής ιατρός-καρδιολόγος Παναγιώτης Κελεπούρης , ιδρυτικό μέλος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των Ελλήνων εθνικιστών ιατρών. Στην επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία του ο συναγωνιστής αρχικά αναφέρθηκε στην σχέση και της ελληνικής μυθολογίας με την ιστορία, καθώς και την λατρεία του Ασκληπιού και των θυγατέρων του, απόρροια της οποίας ήταν να τεθούν τον 12ο π.Χ. αιώνα οι βάσεις της ιατρικής επιστήμης, όταν οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί ζούσαν σε σχεδόν πρωτόγονες συνθήκες. Ακολούθως ανέφερε αποσπάσματα των έργων του Ομήρου (8ος π.Χ. αιών), από τα οποίοι προκύπτει ότι οι σύγχρονοι του Έλληνες είχαν εκτενείς γνώσεις ανατομίας, φαρμακολογίας και θεραπευτικής ιατρικής.
Στην συνέχεια ανέφερε στοιχεία για την συνέχεια της γενετικής δομής του γένους των Ελλήνων καθώς επισημάνσεις για την επιστημονική κατάρτιση των αρχαίων Ελλήνων ιατρών, τονίζοντας ότι σε προσεχή αναλυτική ομιλία του, σχετικά με το DNA των Ελλήνων, τα ανωτέρω θα καταδειχθούν με τον πλέον σαφή και επιστημονικό τρόπο. Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και πλήθος ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους, ειδικά δε από τους νεαρούς συναγωνιστές, καθότι στα σημερινά σχολεία δεν διδάσκονται πολλά κεφάλαια της ιστορίας μας. Η πέραν της συνηθισμένης χρονικής διάρκειας ενδιαφέρουσα εκδήλωση, έληξε ως είθισται με άπαντες εις στάση προσοχής να ψάλλουν τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn416#ixzz40hGu6ZDf