Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εγκληματική Οργάνωση Σαμαρά: Πώς κάλυψε τους φοροφυγάδες-νταβατζήδες το 2012 – Στοιχεία φωτιά για τα κακουργήματα της ΝΔ

Εγκληματική Οργάνωση Σαμαρά: Πώς κάλυψε τους φοροφυγάδες-νταβατζήδες το 2012 - Στοιχεία φωτιά για τα κακουργήματα της ΝΔ

Θέμα χρόνου να έρθει αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη (όπως πολλάκις έχουμε τονίσει) για τα πλείστα ανομήματα που έχει διαπράξει είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Μετά την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής, για την οποία ακόμα δεν έχει λογοδοτήσει, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το κουκούλωμα που έκανε στην λίστα φοροφυγάδων “Μπόργιανς”.

Όπως προέκυψε από επίσημη απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών το 2012, ο Υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Μπόργιανς έδινε στην Ελλάδα την περίφημη λίστα με τους φοροφυγάδες όμως χώρα αρνήθηκε να την παραλάβει κατ’εντολή του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα.

Στην επίσημη απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών περιγράφονται αναλυτικά τα γεγονότα υποστηρίζοντας πως ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σειρά αρχείων, βρέθηκε στα αρχεία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, έγγραφο με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2012, στο οποίο ο τότε επικεφαλής της εν λόγω Αρχής καταγράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας Dr Norbert Walter Borjans , του απηύθυνε έγγραφη πρόσκληση προκειμένου να συναντηθούν στις 22 Οκτωβρίου 2012 και να συζητήσουν περί οικονομικής κρίσεως και CD με στοιχεία καταθετών φοροφυγάδων.

Στην συνέχεια ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος απέστειλε το έγγραφο στις Αρχές Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα αιτήθηκε από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο να του παρασχεθούν τυχόν οδηγίες και συμπληρωματικές πληροφορίες ενόψει της συνάντησής του με τον κ. Μπόργιανς. “Δεν έχει ανευρεθεί ακόμα στο αρχείο του Γενικού Προξένου Ντύσελντορφ κάποια έγγραφη απάντηση με οδηγίες προς τον Γενικό Πρόξενο” αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του ο Υπουργός Εξωτερικών. Η συνάντηση έγινε τελικά στις 22 Οκτωβρίου του 2012 στο γραφείο του κ. Μπόργιανς, ενώ στις 14 Νοεμβρίου ο κ. Μπόργιανς απηύθυνε και νέα επιστολή προς τον Έλληνα Πρόξενο ευχαριστώντας τον για τη συνάντηση.

Το επίσημο έγγραφο καταλήγει με την αποκάλυψη – βόμβα για τον Κώστα Μπούρα και κατ’ επέκταση τον Αντώνη Σαμαρά: “Από τα έγγραφα συνάγεται ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν αιτήθηκε όπως της περιέλθουν τα ως άνω στοιχεία. Στις 19 Νοεμβρίου 2012 ο Γενικός Πρόξενος απευθύνθηκε εγγράφως στον τότε Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη ενημερώνοντας ότι “στη συνέχεια τηλεφωνικών οδηγιών” που έλαβε από το αρμόδιο στέλεχος του Πολιτικού Γραφείου του τότε Πρωθυπουργού  και ειδικότερα τον Διευθυντή του κ. Κώστα Μπούρα απέρριψε την πρόταση του κ. Μπόργιανς για ενδεχόμενη συνεργασία στο θέμα της οικονομικής κρίσεως και του CD με στοιχεία καταθετών φοροφυγάδων και αρνήθηκε την παραλαβή των ως άνω στοιχείων”.

Η θέση των κλεφτών και των σκευωρών είναι στην φυλακή!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/egklhmatikh-organwsh-samara-pws-kalupse-tous-forofugades-ntabatzhdes-to-201#ixzz40iiYEIoy

Exit mobile version