Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Δράμα, Καβάλα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική δράση της Τ.Ο. Δράμας στο σύλλογο δικηγόρων του νομού Δράμας και η προκαθορισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου. Κλιμάκιο συναγωνιστών, παρουσία του γραμματέα της Τοπικής, επισκέφτηκαν τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου κ. Σαβρίδη Γεώργιο, όπου έγινε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα προβλήματα του εργασιακού κλάδου. Ξεχώρισε το ποσοστό της ανεργίας που ξεπερνά το 50% και ιδιαίτερα στους νέους το 60% καθιστώντας έτσι την Δράμα στην πρώτη θέση σε ανεργία στην Ευρώπη, η εξάλειψη του οικοδομικού κλάδου και η κατάρρευση του γενικού νοσοκομείου, όπως και των κέντρων υγείας σε πολλούς δήμους.

Όλα τα επίσημα στοιχεία από το εργατικό κέντρο Δράμας μας παραδοθούν αναλυτικότερα στις 19 Φεβρουαρίου 2016. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση του προέδρου του Ε.Κ.Δ, για σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου και εκ νέου συνάντηση με κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής Δράμας. Στην συνέχεια, οι συναγωνιστές διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων σχετικά με το ασφαλιστικό, σε δικηγορικά γραφεία και στον δικηγορικό σύλλογο Δράμας.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Καβάλας η ομιλία του συναγωνιστή Δημήτρη Βογιατζής με θέμα το ξεπούλημα του Αιγαίου. Η ομιλία ξεκίνησε με μια αναφορά στο πρόσωπο που πρόσωπο που στην Ελλάδα (και όχι μόνο) έχει ταυτιστεί με βρώμικα σχέδια, και τελικά φαίνεται αυτή η γνώμη να δικαιώνεται. Το πρόσωπο αυτό ο δρ Χένρι Κίσιγκερ και χρειάστηκε να περάσουν σαράντα ολόκληρα χρόνια για να δούμε τα σχέδιά του εις βάρος του Ελληνισμού να παίρνουν σάρκα και οστά. Οσα συμβαίνουν στο Προσφυγικό, στο Αιγαίο και στην Κύπρο δείχνουν ότι τα σχέδια που επεξεργαζόταν ο πανίσχυρος και με διασυνδέσεις πρώην υπουργός Εξωτερικών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο συναγωνιστής επανέλαβε τα περιβόητα λόγια του Κίσιγκερ  που κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν τα είπε ποτέ, «ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι” αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για εμάς, για την πολιτική των ΗΠΑ». Αν το είπε δεν το είπε, ελάχιστη σημασία έχει, μια και η αμερικανική πολιτική με συνέπεια οδηγεί τις εξελίξεις σε αυτή τη διαπίστωση.

Κατόπιν ο συναγωνιστής έκανε μια εκτενή αναφορά στην με τίτλο «Η αμερικανική πολιτική στο Αιγαίο» δόθηκε στον αμερικανό υπουργό στις 17 Μαΐου 1976 και αποτέλεσε στη συνέχεια τη βάση ενός «σχεδίου Κίσινγκερ», που δεν καρποφόρησε ως το 1977, οπότε και ο κ. Κίσινγκερ έφυγε από την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το σχέδιο προέβλεπε είτε μια φόρμουλα διευθέτησης των εκκρεμοτήτων στο Αιγαίο βάσει ενός πάρε-δώσε σε ζητήματα όπως τα 12 μίλια και ο ελληνικός εναέριος χώρος είτε πάλι μια λύση-πακέτο για Κύπρο και Αιγαίο ταυτόχρονα. Σε κάθε περίπτωση η έκθεση υπογράμμιζε ότι «η Ελλάδα θα χρειασθεί να κάνει τις πιο σοβαρές παραχωρήσεις, σε σύγκριση με το προηγούμενο στάτους κβο». Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πόσο λίγο έχουν αλλάξει ορισμένα από τα προβλήματα που εμπόδιζαν την επίτευξη συμφωνίας, όπως το αδιέξοδο στο Κυπριακό και η επιμονή της Αγκυρας να αποφύγει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Την ίδια στιγμή εντύπωση προκαλεί πόσο πιο ανισοβαρής είναι πλέον η ατζέντα των ελληνοτουρκικών εκκρεμοτήτων, σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Το 1976 θεωρείτο «ιστορική πρακτική» η μη παραβίαση από τα τουρκικά αεροσκάφη του εναέριου χώρου των 10 μιλίων γύρω από τα ελληνικά νησιά και οι περίφημες «γκρίζες ζώνες» δεν είχαν καν εμφανισθεί στο προσκήνιο.

Τελικά χρειάστηκε να περάσουν περίπου 40 χρόνια για να μπορέσουν αυτές οι υποχωρήσεις της Ελλάδα να γίνουν πραγματικότητα και το Αιγαίο ουσιαστικά να παραδοθεί στους Τούρκους. Μόλις το έμαθαν στην Άγκυρα ότι η ΝΑΤΟική δύναμη έχει πάρει την συμβολική ονομασία «Πλάτων-Αριστοτέλης» έγιναν κάποια οργισμένα διαβήματα από πλευράς Τουρκίας με σκοπό το ΝΑΤΟ να αλλάξει το όνομα. Κάτι που έγινε φυσικά άμεσα αφού το ΝΑΤΟ αποτελεί πιστό υπηρέτη της Τουρκίας. Ο συναγωνιστής έκλεισε λέγοντας ότι όλα αυτά συμβαίνουν διότι κυβερνόμαστε από προδότες και οι προδότες το μόνο που ξέρουν είναι να ξεπουλάνε. Μόνο η Χρυσή Αυγή με ηγέτη τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, ένα σύγχρονο ήρωα του Έθνους μας μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της πατρίδας μας και να οδηγήσει την Ελλάδα στα βήματα του ένδοξου παρελθόντος και στην ΝΙΚΗ που άλλωστε δικαιωματικά της ανήκει. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με όλους τους φίλους και υποστηρικτές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό ύμνο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn417#ixzz40ntHJmw0

Exit mobile version