Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελειώνει ο Ντογιάκος: Νέα δίωξη εις βάρος του για σωρεία παραβάσεων και παρανομιών

Τελειώνει ο Ντογιάκος: Νέα δίωξη εις βάρος του για σωρεία παραβάσεων και παρανομιών

Η εφημερίδα “Παραπολιτικά” φιλοξενεί αποκαλυπτικό άρθρο για την δίωξη εις βάρος του “παναθηναϊκάκια”, ο οποίος ενορχήστρωσε την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής.

Συγκλονιστικές εξελίξεις εις βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρου Ντογιάκου, δρομολογεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, να ασκήσει εναντίον του εισαγγελέα πειθαρχική δίωξη, προσθέτοντας άλλη μία δικαστική διερεύνηση για τον κ. Ντογιάκο, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι ελέγχεται από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, δεν παραιτείται από την θέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Ντογιάκου, Νίκος Παρασκευόπουλος, με κατεπείγον έγγραφο, που απευθύνεται στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, και στον πρόεδρο του επταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου, ζητεί την παραπομπή του εισαγγελικού λειτουργού. Αυτό γιατί, όταν η κ. Θάνου προ ολίγων μηνών είχε ζητήσει τη διενέργεια έρευνας για τον τρόπο ανάδειξης του κ. Ντογιάκου στο τιμόνι της Εισαγγελίας Εφετών, εκείνος είχε συγκαλέσει παρατύπως την Ολομέλεια των εφετών, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να εκδώσει πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου.

Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει τη μήνιν πολλών εισαγγελέων και δικαστών, οι οποίοι είχαν αποδοκιμάσει τον κ. Ντογιάκο και για αυτό αναγκάστηκε να ανακαλέσει τη σύγκληση της Ολομέλειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ίδια ώρα, και νέα πειθαρχική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον κ. Ντογιάκο, με αφετηρία την καταγγελία του μέχρι πρότινος εισαγγελέα, αρμόδιου για θέματα δικαστικών συνδρομών, Ιωάννη Αγγελή. Ο εισαγγελικός λειτουργός με την αναφορά του, την οποία κοινοποιεί σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης, καταγγέλλει προσπάθεια χειραγώγησής του, αλλά και έμμεσες απειλές προς το πρόσωπό του. Η αναφορά έχει ημερομηνία 10/12/2015 και στρέφεται ευθέως στο πρόσωπο του συναδέλφου και προϊσταμένου του, Ισίδωρου Ντογιάκου.

«Διαμαρτύρομαι για την καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματός σας προς το πρόσωπό μου… καθώς μου δηλώσατε ευθέως ότι θα περάσω “μαύρο χειμώνα”, ενώ παρόμοια αρνητική και καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματός σας επιδεικνύετε και εναντίον άλλων συναδέλφων, όπως, π.χ., ο κ. Αντώνιος Λιόγας, ο οποίος επίσης έχει υποβάλει αναφορά εναντίον σας», αποκαλύπτει ο κ. Αγγελής. Και συνεχίζει διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι ο προϊστάμενός του τον απομάκρυνε από το τμήμα όπου υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια: «Με υποβιβάζεται υπηρεσιακώς, παρά τη σειρά αρχαιότητας που διαθέτω στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, να προΐσταμαι σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα ή γραφείο, ενώ άλλοι, κατά πολύ νεότεροι σε αρχαιότητα, συνάδελφοί μου κρίνονται από εσάς ικανοί να ηγούνται ακόμη και δύο σημαντικών τμημάτων, όπως ο κουμπάρος σας, τον οποίο τοποθετήσατε προϊστάμενο τόσο στο τμήμα Τριμελούς όσο και στο τμήμα του Πενταμελούς Κακουργημάτων… Με τον τρόπο αυτόν ακυρώνετε στην πράξη τις εκθέσεις επιθεώρησης τουλάχιστον των τελευταίων 20 ετών, στις οποίες έχω τύχει της αξιολόγησης “εξαίρετης”…».

Ο κ. Αγγελής, μάλιστα, παροτρύνει τον κ. Ντογιάκο να διατάξει πειθαρχική ή ποινική έρευνα εναντίον του, εάν έχει υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα, ενώ κοινοποιεί την αναφορά του στους επικεφαλής του Αρείου Πάγου και στον υπουργό Δικαιοσύνης.

«ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ»

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται από τον κ. Αγγελή σε μια πολύ περίεργη, αλλά και ενδιαφέρουσα υπόθεση όταν προΐστατο του τμήματος Δικαστικής Συνδρομής της Εισαγγελίας Εφετών. «Όπως προφορικώς και λεπτομερώς σας έχω κατ’ επανάληψη ενημερώσει από τον Νοέμβριο του 2014, οπότε αναλάβατε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, υπήρξαν έντονες προσπάθειες από άτομα που ρητώς σας έχω κατονομάσει να κατευθυνθούν και να χειραγωγήσουν τις ενέργειές μου ως εισαγγελέως δικαστικής συνδρομής. Οι προσπάθειές τους αυτές αποσκοπούσαν στο να γίνουν δεκτές από εμένα οι σχετικές αιτήσεις του ερευνούμενου για θέμα διεθνούς διαφθοράς προσώπου, οι οποίες είχαν ως αίτημα να μην διαβιβάζονται από εμένα για περαιτέρω έρευνα τα σχετικά αιτήματα, αλλά να επιστρέφονται στην αποστέλλουσα δικαστική Αρχή της αλλοδαπής…».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kai-nea-diwjh-kata-ntogiakou#ixzz40nvYiH8h

Exit mobile version