Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων σε Χομς και Δαμασκό: Οι τζιχαντιστές έσπειραν τον θάνατο στις ελεύθερες πόλεις της Συρίας

Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων σε Χομς και Δαμασκό: Οι τζιχαντιστές έσπειραν τον θάνατο στις ελεύθερες πόλεις της Συρίας

Σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο SOHR τουλάχιστον 46 άτομα σκοτώθηκαν από διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Χομς και άλλοι 32 από εκρήξεις στην Δαμασκό. 

Η τηλεόραση Al Ikhbariya αναφέρει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στη συνοικία al-Zahra που κατ΄ εξακολούθηση έχει χτυπηθεί από ανάλογες επιθέσεις, δείχνοντας εικόνες ερειπίων, τραυματίες και αυτοκίνητα να φλέγονται. “Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην al-Zahra, στο κέντρο της Χομς. Η μια από τις βόμβες ενεργοποιήθηκε από καμικάζι. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες που ανήκουν στον άμαχο πληθυσμό”, δήλωσε πηγή προερχόμενη από την τοπική αστυνομία. Η πόλη της Χομς ελέγχεται από το συριακό στρατό.

Το συριακό Sham Fm μεταφέρει ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής καταμετρημένοι 42 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες με αυτοκίνητα. Το δεύτερο όχημα ανατινάχθηκε σε μια απόσταση 20 μέτρων από το πρώτο. Κατά πάσα πιθανότητα καμικάζι οδηγούσαν τα οχήματα.

Νωρίτερα ο  κυβερνήτης της Homs,Talal Barazi, δήλωσε στο SANA ότι οι τρομοκράτες ανατίναξαν 2 οχήματα παγιδευμένα με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών κοντά στην είσοδο της συνοικίας al-Arman. “Η διπλή επίθεση προξένησε το θάνατο 32 μαρτύρων και 39 άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων κάποια είναι σε κρίσιμη κατάσταση”, ανέφερε. Ο ανταποκριτής του SANA σημείωσε ότι η επίθεση προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια και δεκάδες λεωφορεία και οχήματα δημόσια και ιδιωτικά που ήταν σταθμευμένα, ο πρωθυπουργός της χώρας Dr Waël Halaqi, και το υπουργικό συμβούλιο καταδίκασαν την επίθεση.

Μετά την πολύνεκρη διπλή τρομοκρατική επίθεση στη συνοικία Zahra στη Χομς όπου βρήκαν φρικτό θάνατο 46 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι. Νέα τρομοκρατική επίθεση συγκλόνισε αυτή τη φορά την συριακή πρωτεύουσα τη Δαμασκό. Από έκρηξη που σημειώθηκε σκοτώθηκαν 22 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες αναφέρουν οι πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η έκρηξη σημειώθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε καμικάζι αυτοκτονίας και πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Zainab της Δαμασκού.

“Επειδή ηττώνται σε όλα τα μέτωπα οι τρομοκράτες επιχειρούν να πάρουν μια άνανδρη ρεβάνς σκοτώνοντας δεκάδες πολίτες” αυτή είναι η εκτίμηση σύριων υψηλών αξιωματούχων.

Ανταποκριτής του Sham Fm αναφέρει ότι σημειώθηκαν 4 εκρήξεις στην περιοχή  Zainab στη νότια Δαμασκό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταδίδει ότι οι εκρήξεις ήταν το αποτέλεσμα επίθεσης με παγιδευμένο όχημα και επίθεση αυτοκτονίας. Δεκάδες ασθενοφόρα κατευθύνονται στο σημείο της επίθεσης. Αναφέρονται και σημαντικές υλικές ζημιές.

Άλλη έγκυρη πολεμική ανταποκρίτρια μιλάει για 4 επιθέσεις τρομοκρατικές στην περιοχή. Τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει τους 30. Η  Cumhuriyet κάνει λόγο για τουλάχιστον 34 νεκρούς.

Με πληροφορίες από το dimpenews.com

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mparaz-tromokratikwn-epithesewn-se-choms-kai-damasko-oi-tzichantistes-espei#ixzz40qjh4Ggy

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mparaz-tromokratikwn-epithesewn-se-choms-kai-damasko-oi-tzichantistes-espei#ixzz40qjXmGki

Exit mobile version