Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ: To BRexit και το GRexit – Πώς πρόδωσαν όσους τους εμπιστεύτηκαν ο Τσίπρας και ο Καμμένος

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Τσίπρας και ο Καμμένος πήραν το ηχηρό «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού στο δημοψήφισμα και το μετέτρεψαν σε ένα επαίσχυντο «ΝΑΙ», κατόπιν της συναντήσεως των πολιτικών αρχηγών, πλην Νικολάου Μιχαλολιάκου βεβαίως, υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

Η δικαιολογία που προέβαλλε ο Τσίπρας ήταν το σενάριο GRexit που υποτίθεται ότι μπήκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την Γερμανία. Τότε ήταν που όλοι οι ευρωλιγούρηδες μειοψηφικοί βγήκαν στα κάγκελα απαιτώντας την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και ο Τσίπρας ικανοποίησε το αίτημά τους παρά την απόφαση του Ελληνικού Λαού.

Αυτές τις ημέρες, πέραν του λεγόμενου «προσφυγικού», υπό συζήτηση ήταν και το δημοψήφισμα της Αγγλίας για το BRexit, δηλαδή για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο βρετανός πρωθυπουργός, λοιπόν, βρέθηκε για να διαπραγματευτεί με τους υπόλοιπους «εταίρους» την αλλαγή στάσης του από το «ΝΑΙ» στο «ΟΧΙ».

Ιδού τι κέρδισε ο Κάμερον:

– Bασικό σημείο της συμφωνίας είναι η πρόβλεψη πως καμία μελλοντική αλλαγή σε ευρωπαϊκές συνθήκες δεν θα θέσει σε κίνδυνο την εξαίρεση της Βρετανίας από αναφορές σε ολοένα μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

– Δεύτερο σημείο-κλειδί είναι οι προβλέψεις που στόχο έχουν να προστατέψουν το Σίτι του Λονδίνου από τις ρυθμιστικές παρεμβάσεις των Βρυξελλών.

– Έτσι, προβλέπεται ότι σε όλες τις μελλοντικές τροποποιήσεις των ευρωπαϊκών συνθηκών θα ενσωματώνονται στοιχεία που θα διασφαλίζουν το δίκαιο χαρακτήρα χρηματοπιστωτικών και οικονομικών ρυθμίσεων για τις χώρες της ευρωζώνης και τα εκτός ευρώ μέλη της ΕΕ.

– Το σχέδιο τονίζει επίσης την ανάγκη για μια «επί ίσοις όροις» οικονομική και τραπεζική νομοθεσία και δίνει στη Βρετανία το δικαίωμα να εποπτεύει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις αγορές της για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

– Επίσης, η Βρετανία θα έχει το δικαίωμα να αρνηθεί επιδόματα σε νεοαφιχθέντες εργαζόμενους από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ για τα τέσσερα πρώτα χρόνια στη χώρα. Η Βρετανία θα είναι σε θέση να εφαρμόσει αυτό το «φρένο έκτακτης ανάγκης» για τους νεοαφιχθέντες για επτά χρόνια από την πρώτη εφαρμογή του μέτρου.

Βεβαίως, ο Κάμερον είχε την υποστήριξη των μεγαλοκαπιταλιστών του Σίτι προκειμένου να διαπραγματευτεί. Γι’ αυτό και σημαντικό μέρος των επιτευγμάτων του αφορούν μοναχά αυτούς και τον έλεγχό τους επί του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Όμως αυτό αποδεικνύει και τον τρόμο των καπιταλιστών και των διεθνών τοκογλύφων εμπρός στην προοπτική σμίκρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποδεικνύει την ποιότητα και την ισχύ του διαπραγματευτικού εργαλείου που παρέδωσαν αμαχητί οι Τσιπροκαμμένοι, υπογράφοντας το τρίτο αιματηρό μνημόνιο και τα επαίσχυντα μέτρα που το συνοδεύουν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/analush-to-brexit-kai-to-grexit-pws-prodwsan-osous-tous-empisteuthkan-o-tsi#ixzz40qktsXe7

Exit mobile version