Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Στερεύει» το Ποτάμι: Ανοιχτή αντιπαράθεση Θεοδωράκη – Θεοχάρη λίγο πριν το οριστικό τέλος

«Στερεύει» το Ποτάμι: Ανοιχτή αντιπαράθεση Θεοδωράκη - Θεοχάρη λίγο πριν το οριστικό τέλος

Η άλλοτε μεγάλη ελπίδα της διαπλοκής σ’ αυτόν τον Τόπο εμφανίζει σαφή εικόνα διάλυσης.

Ο λόγος για το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο δύο μόλις χρόνια μετά την ίδρυση του δείχνει να στερεύει οριστικά. Ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του Σταύρου Θεοδωράκη τονίζοντας ότι «ολοκληρώθηκε η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού» και ζητώντας συνεργασία με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντίθετα ο Θεοδωράκης θεωρεί ότι «το Ποτάμι θα δυναμώσει» μετά το συνέδριο και τάχθηκε υπέρ μιας «μεγαλύτερης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή» για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Σε συνέντευξή του ο Θεοχάρης χαρακτήρισε υπεύθυνο για την καθοδική πορεία του Ποταμιού τον Θεοδωράκη και δήλωσε: «Η προοπτική αυτόνομης πορείας γύρω από την οποία συστρατευτήκαμε όλοι δεν υφίσταται πια.Το Ποτάμι δεν μπορεί πλέον να δυναμώσει περαιτέρω και να κινηθεί μόνο του». Την ίδια στιγμή προανήγγειλε τη μετεκλογική συνεργασία του «μόνο με τις δυνάμεις του εξορθολογισμού, που εκφράζονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στη γραμμή του Θεοχάρη κινήθηκε και ο βουλευτής Μπαργιώτας, που είπε ότι θα ήταν ενδιαφέρουσα μια εκλογική συνεργασία με τον Μητσοτάκη. Στα εσωκομματικά πυρά ο Θεοδωράκης απάντησε ότι «η ενιαία θέση του κινήματος είναι υπόθεση του επικεφαλής και του συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα» και σημείωσε ότι «το Ποτάμι δεν έχει τελειώσει, θα δυναμώσει μετά το συνέδριο». Εκτίμησε επίσης ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής από την υπάρχουσα Βουλή, προφανώς αναζητώντας σωσίβιο σωτηρίας.

Ξεκάθαρη μάχη φατριών στο νεοφιλελεύθερο και κοσμοπολίτικο αυτό μόρφωμα, το οποίο παρά τις πολλαπλές «ενέσεις» αβάντας και δημοσιότητας από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης και της διάλυσης, με τον καθένα να προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει το πολιτικό του τομάρι. Το δίδαγμα αυτής της θλιβερής «πολιτικής» ιστορίας του «Ποταμιού» είναι ότι όσο κι αν «σπρωχτείς» από το σύστημα που σε δημιούργησε, δεν μπορείς να φτάσεις μακριά όταν δεν έχεις πραγματική Πίστη σε μια ανάλογη Ιδέα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erchetai-to-oristiko-telos-tou-potamiou.-theocharhs-anoichta-enantion-theod#ixzz40us8A1mI

Exit mobile version