Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραλήρημα Μπουτάρη στην «Καθημερινή» υπέρ της λαθρομετανάστευσης

Παραλήρημα Μπουτάρη στην «Καθημερινή» υπέρ της λαθρομετανάστευσης

Οι ευρισκόμενοι «στην κοσμάρα τους», οι κατεχόμενοι από ιδεοληψίες και οι συμπλεγματικοί ενάντια στην Ιδέα του Έθνους, θα ήταν απλώς γραφικοί, ακίνδυνοι και θα προκαλούσαν μόνο τον γέλωτα, αν δεν κατείχαν κάποιο θεσμικό αξίωμα, το οποίο σοβαρεύει άμεσα τα λεγόμενά τους και επιδεινώνει αυτόματα την επικινδυνότητα των λεγομένων τους. Η περίπτωση, επομένως, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είναι σοβαρή, μόνο και μόνο για την θεσμική ιδιότητα την οποία κατέχει.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Μπουτάρης δίνει ένα ρεσιτάλ μεταναστολαγνείας με δηλώσεις και γραπτά του. Η «Καθημερινή» δημοσίευσε ένα κείμενό του, υπό τον τίτλο «Δεν υπάρχει κίνδυνος για την ταυτότητά μας», όπου ο Μπουτάρης «ξεσαλώνει» για μια ακόμη φορά. Ιδού ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα γραφόμενά του: «Συνήθως – κατά αυτήν την βλακώδη λογική – ξένα κέντρα απεργάζονται συστηματικά τον αφανισμό του ανάδελφου, γενναίου και περιούσιου ελληνικού έθνους. Δυστυχώς, τέτοιου είδους θεωρίες συνωμοσίας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει γιατί πάσχουμε από συλλογική παράνοια – διαδεδομένη κυρίως στον τρίτο κόσμο – πιστεύοντας ότι οι «κακοί» αυτού του κόσμου μας κατατρέχουν. Τελευταία είναι της μόδας να λέγεται ότι το κύμα μεταναστών και προσφύγων θα αφανίσει τάχα το έθνος. Δεν ακούμε πρώτη φορά τέτοιες περισπούδαστες αλλά επιπόλαιες κινδυνολογίες. Και το ΄90 πολλοί προφήτες κακών, τηλεοπτικοί και μη, διατείνονταν ότι οι Αλβανοί μετανάστες θα μετέτρεπαν τη χώρα σε ζούγκλα εγκληματικότητας και θα μας αφελλήνιζαν. Σήμερα, ξέρουμε ότι σε αυτούς οφείλουμε τελικά σημαντικό ποσοστό της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας από το 1995 έως το 2008. Τους χρωστάμε την  αναγέννηση της υπαίθρου και την ανανέωση του πληθυσμού της. Τη φθηνότερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στις κατασκευές, τις οικιακές εργασίες, τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων. Τα σχολεία μας διατήρησαν την πληρότητα και τον δυναμισμό τους και κυρίως τα χρόνια επιβίωσης του ασφαλιστικού μας συστήματος παρατάθηκαν. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, χωρίς αυτούς το ασφαλιστικό θα είχε καταρρεύσει ήδη πριν από δέκα χρόνια. Όσο για την υποτιθέμενη ανεργία, που τάχα προκαλεί η μετανάστευση στους γηγενείς, αυτή δεν είναι παρά μύθος.

Μικρή παραμένει η επικάλυψη στην απασχόληση γηγενών και μεταναστών, αφού ακόμη και σήμερα, σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, λίγοι Έλληνες καταδέχονται να κάνουν τις δουλειές που κάνουν οι ξένοι»… «Παρά τις ανοησίες που λέγονται ανερυθρίαστα τις τελευταίες ημέρες, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να γίνει άντρο τρομοκρατών. Δεν κινδυνεύει να εξισλαμιστεί ο πληθυσμός της. Κατ΄αρχάς, οι άνθρωποι αυτοί – χριστιανοί πολλοί από αυτούς – φεύγουν για να γλιτώσουν την πείνα και τη σφαγή, όχι επειδή είναι μυστικοί πράκτορες με αποστολή τον αφανισμό μας. Κατά δεύτερο λόγο, δεν έχουν κανένα λόγο ή διάθεση να μείνουν εδώ, και οι περισσότεροι θα φύγουν έτσι και αλλιώς, ακόμη και αν τους θέλαμε. Και τελευταίο και κυριότερο, καλό θα ήταν, αντί να φέρνουμε την καταστροφή, να προετοιμαστούμε καλύτερα για την αξιοπρεπή υποδοχή τους, είτε φύγουν σύντομα είτε παραμείνουν μονιμότερα κάποιοι απ΄αυτούς. Εμείς, άλλωστε, δεν είμαστε που καμαρώνουμε για τον ανθρωπισμό και την περιβόητη φιλοξενία μας;

Εμείς δεν μνημονεύουμε πως είμαστε λαός βασανισμένος από διώξεις και πολέμους, γι αυτό και μπορούμε και συμπονούμε τον συνάνθρωπο; Αντί να ομφαλοσκοπούμε, αντί να φυλάμε όλα αυτά τα ωραία λόγια μόνο για το εικονοστάσι του συλλογικού μας ασυνειδήτου, καλά θα κάναμε να αποδεικνύουμε έμπρακτα πως τα πιστεύουμε πραγματικά. Και ο καιρός να το κάνουμε είναι τώρα. Αν καταφέρουμε να συμπεριφερθούμε ανθρώπινα στους κατατρεγμένους, αν επενδύσουμε στην αλληλεγγύη, θα εισπράξουμε και εμείς όλα αυτά που οι άνθρωποι αυτοί απλόχερα είναι έτοιμοι να μας προσφέρουν, αναπτυξιακό και δημογραφικό δυναμισμό, κοινωνική συνοχή, κοινή προκοπή και ασφάλεια για όλους. Αιώνες συμβίωσης με μουσουλμάνους δεν κατάφεραν να μας εξισλαμίσουν, παρότι μάλιστα ήμασταν υπόδουλοι. Γιατί άραγε να φοβόμαστε σήμερα ότι θα χάσουμε την ταυτότητά μας, επειδή θα ζήσουμε με κάποιες χιλιάδες κατατρεγμένους αλλόθρησκους. Μόνο λαοί ανασφαλείς πιστεύουν ότι έχουν να χάσουν από την επαφή με το διαφορετικό».

Ο «ξερόλας» Μπουτάρης σε κάνει να σηκώνεις τα χέρια ψηλά με την τόσο… εμπεριστατωμένη «επιχειρηματολογία» του. Τι να πρωτοσχολιάσεις απ΄αυτή την παρέλαση της ασυναρτησίας; Την υπεράσπιση της φτηνής εργασίας των αλλοδαπών; Το ότι παρουσιάζει το ασφαλιστικό ως ευνοημένο (!) από την παρουσία τους, ενώ στην πραγματικότητα με την «μαύρη εργασία» επιτάχυναν την σημερινή του κατάρρευση; Την «ανάλυση» για το πώς η Χώρα μας δεν θα γίνει άντρο τρομοκρατών και γιατί δεν πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας;

Η φθηνή λογική του ότι αν εμείς δείξουμε ανοχή και επιδοκιμασία στον εποικισμό της Χώρας από τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες αυτοί θα μας το ανταποδώσουν με «αναπτυξιακό και δημογραφικό δυναμισμό, κοινωνική συνοχή, κοινή προκοπή και ασφάλεια για όλους»; Και βεβαίως, υπάρχει και το απίστευτο, απαράδεκτο και βέβηλο «Αιώνες συμβίωσης με μουσουλμάνους δεν κατάφεραν να μας εξισλαμίσουν, παρότι μάλιστα ήμασταν υπόδουλοι. Γιατί άραγε να φοβόμαστε σήμερα ότι θα χάσουμε την ταυτότητά μας, επειδή θα ζήσουμε με κάποιες χιλιάδες κατατρεγμένους αλλόθρησκους. Μόνο λαοί ανασφαλείς πιστεύουν ότι έχουν να χάσουν από την επαφή με το διαφορετικό».

Δεν εξισλαμιστήκαμε «εξυπνάκια» Μπουτάρη, επειδή οι πρόγονοί μας επί 400 χρόνια έδωσαν σκληρές μάχες μη αφομοίωσης με τους κατακτητές, τους οποίους ανά τακτά χρονικά διαστήματα πολεμούσαν, με αποκορύφωμα την  Εθνεγερσία του 1821. Δεν θα μπούμε, βεβαίως, σε κανέναν διάλογο με τον θλιβερό αυτόν εκπρόσωπο του πιο προχωρημένου και σαπισμένου εθνομηδενισμού και κοσμοπολιτισμού. Το μόνο που θα πούμε, και τελειώνουμε μαζί του, είναι ότι εκτός από την «συλλογική παράνοια» υπάρχει και η αντίστοιχη ατομική, όπως επίσης και το ότι εκτός από «λαούς επισφαλείς» υπάρχουν και άτομα επισφαλή.

Γραφόμενα σαν αυτά του Μπουτάρη αποτελούν, καταρχάς, κίνδυνο για την σοβαρότητα και μετά για την Πατρίδα μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/paralhrhma-mpoutarh-sthn-kathhmerinh-uper-ths-lathrometanasteushs#ixzz415fUIu3x

Exit mobile version