Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

H Κανέλλη, η ΕΡΤ και το καθεστώς της 21ης Απριλίου

H Κανέλλη, η ΕΡΤ και το καθεστώς της 21ης Απριλίου

Τα 50 χρόνια παρουσίας της γιόρτασε την Τετάρτη η ΕΡΤ και γι’ αυτό θεώρησε ως σκόπιμο να καλέσει στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού την Λιάνα Κανέλλη, για να μας διηγηθεί ιστορίες από το παρελθόν της στην ΕΡΤ.

Βεβαίως, η τόσο… ενδιαφέρουσα αφήγηση της Κανέλλη διακόπηκε κάπως απότομα, με την γνωστή εισβολή των σεσημασμένων παρακρατικών που παριστάνουν τους αντιεξουσιαστές και έτσι, δυστυχώς, δεν μάθαμε άλλες λεπτομέρειες από την σταδιοδρομία της στην δημόσια κρατική τηλεοπτική συχνότητα. Αν συνέχιζε, ίσως τότε μας έλεγε για την συγκίνηση που σίγουρα θα ένιωσε όταν εκφώνησε το πρώτο δελτίο ειδήσεων. Μόνο που εδώ υπάρχει ένα θέμα.

Στο διαδίκτυο διαβάζουμε τα εξής που αφορούν μέρος του βιογραφικού της Κανέλλη: “Ήταν η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση (1973)”. Το εύλογο ερώτημα, λοιπόν, είναι αν όντως ισχύουν τα όσα γράφει η Βικιπαίδεια για το ζήτημα αυτό.

Γιατί αν τελικά ισχύουν, αυτό σημαίνει ότι η Κανέλλη πρωτοπαρουσιάστηκε στην τηλεόραση επί του καθεστώτος των Συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967. Επομένως, μέχρι να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την διαδικτυακή αυτή ανάρτηση η ίδια η καθόλου συμπαθής Κανέλλη, που επί χρόνια εκμεταλλευόταν την ιδιότυπη ασυλία που της παρείχαν οι κατά καιρούς συνομιλητές της τους οποίους ειρωνευόταν, έβριζε και απειλούσε με το γνωστό θράσος και την αναίδεια που την διέπουν, μπορεί να δώσει το δικαίωμα στον καθένα να λέει ό,τι και όσα θέλει.

Αν, μάλιστα, όντως ήταν εκφωνήτρια της “χουντικής” τηλεόρασης, τότε η “ιερή αγελάδα” του πολιτικού και τηλεοπτικού συστήματος θα πρέπει να εξηγήσει πώς εξέφραζε τα… αντιχουντικά της αισθήματα εκείνη την περίοδο. Και να το κάνει αυτό μιλώντας απλά, στρωτά και κατανοητά ελληνικά, προκειμένου να την καταλαβαίνουν όσοι θα την ακούσουν και θα την δουν, και όχι αυτές τις ακατάληπτες ασυναρτησίες που αραδιάζει στα κανάλια της διαπλοκής, στα οποία μονίμως είναι καλεσμένη η όψιμη κομμουνίστρια της Εκάλης…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-kanellh-h-ert-kai-to-kathestws-ths-21hs-apriliou-1967#ixzz418dDsFpQ

Exit mobile version