Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή και ο ζωτικός πολιτικός χώρος

Η Χρυσή Αυγή και ο ζωτικός πολιτικός χώρος

Εδώ και λίγο σχετικά χρονικό διάστημα έχει υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στην αρχηγία της ΝΔ. Με βάση αυτή ακριβώς την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνεται η ευκαιρία για κάποια γενικότερα πολιτικά συμπεράσματα.

Ξεκινώντας από το γεγονός της ανάδειξης του Μητσοτάκη ως νέου αρχηγού της ΝΔ, παρατηρούμε καταρχάς ότι εξελέγη σε αντιπαράθεση με την χρόνια ιδεολογική και πολιτική σύνθεση του κόμματος, δηλαδή τον «καραμανλισμό». Τα όποια φληναφήματα περί «λαϊκής δεξιάς», με τον φιλελευθερισμό να αποτελεί τον μόνιμο κορμό του πολιτικού δένδρου της ΝΔ και τα «πατριωτικά» ξεσπάσματα ως τα κλαδιά, τα οποία εμφανίζονταν ανάλογα με την εποχή τους (δηλαδή, το στενό κομματικό συμφέρον της ΝΔ), αποτελούν οριστικά παρελθόν και το γηρασμένο-παρηκμασμένο αυτό κόμμα δείχνει ξεκάθαρα πλέον το αποκρουστικό πρόσωπό του.

Η νίκη Μητσοτάκη σηματοδοτεί μια νίκη των εθνομηδενιστικών αντιλήψεων από την μεριά του φιλελεύθερου κοσμοπολιτισμού, γι’ αυτό άλλωστε απολαμβάνει την ανοιχτή στήριξη του ξένου παράγοντα. Ο Μητσοτάκης δεν είναι μνημονιακός μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά συντάσσεται ανοιχτά και με την ενδοτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στα Εθνικά θέματα. Ταυτόχρονα είναι δεδηλωμένος οπαδός του πολυπολιτισμού, ως ένας κοσμοπολίτης φιλελεύθερος. Πλέον, ο εθνομηδενισμός καθίσταται ως η κοινή ιδεολογική βάση και πολιτική κατεύθυνση στα δύο μεγαλύτερα συστημικά κόμματα.

Γυρίζοντας πίσω στη ΝΔ, αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι η μνημονιακή διαχείριση της εξουσίας απ’ αυτήν την έχει παγιώσει σ’ ένα ποσοστό περίπου της τάξης του 28%, όπως αυτό καταγράφηκε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015. Παρότι, δηλαδή, η ΝΔ προήγαγε στον μέγιστο βαθμό την προώθηση των μνημονίων, την ξενοδουλεία, την φτωχοποίηση των Ελλήνων, εν τούτοις, δεν έπεσε κάτω από αυτό το ποσοστό. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Μήπως, τελικά, ότι αυτό το ποσοστό ψηφοφόρων έχει πάθει «ανοσία» στην λαίλαπα των Μνημονίων και έχει περιχαρακωθεί πολιτικά στην ΝΔ; Αν δεν φύγανε απ’ αυτό το κόμμα μετά την λαίλαπα Σαμαρά και την μεταβατική περίοδο Μεϊμαράκη, γιατί να το κάνουνε τώρα που η ΝΔ μπορεί να βρεθεί σε ευνοϊκή τροχιά, σχετικά με το να έχει τον πρώτο λόγο στον σχηματισμό μιας νέας συγκυβέρνησης;

Θα υποστηριχθεί από κάποιους ότι η ανοιχτή προσχώρηση της ΝΔ στο εθνομηδενιστικό στρατόπεδο θα της στοιχίσει διαρροή ψήφων. Αναμφισβήτητα ναι, αλλά αυτό θα υπερκερασθεί από την συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και την πλήρη εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη του μορφώματος του Ποταμιού και του κομματικού ανεκδότου της Ένωσης Κεντρώων (Φραπέδων). Τι σημαίνει αυτό με μια βαθύτερη αναλυτική πολιτική ματιά; Ότι η λεγόμενη «πατριωτική» βάση της ΝΔ αποτελεί πλέον ξεκάθαρα μειοψηφική τάση, με τους συνειδητοποιημένα φιλελεύθερους κοσμοπολίτες να αποτελούν το συντριπτικά υπερέχον ρεύμα του κόμματος.

Άρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό πρακτικά σε αντίστοιχο πολιτικό επίπεδο για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και την πολιτική του έκφραση; Ότι θα πρέπει να σχεδιάσει την τακτική του έχοντας ως δεδομένο τις νέες διαμορφωμένες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες. Δεν είναι δυνατόν πια να επιλέγεται ως κεντρική πολιτική γραμμή το να πειστούν οι (μικρές αριθμητικά πλέον) παραδοσιακές ομάδες δεξιών ενταγμένων στην ΝΔ, οι οποίες είναι φορτωμένες με όλη την αρνητική διάθεση που τους έχει ποτίσει η μακροχρόνια παραμονή τους στο κόμμα αυτό. Ο στρατηγικός στόχος μας θα πρέπει να είναι οι Έλληνες εκείνοι, ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης, που τον περασμένο Ιούλιο έδωσαν στο «Όχι» ένα ευρύτατο ποσοστό της τάξης του 62%, παρά την απίστευτα τρομολαγνική προπαγάνδα και ψευδολογία των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Έλληνες, οι οποίοι ένιωσαν προδομένοι από την άμεση ακύρωση των προσδοκιών τους από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και με θερμή την απογοήτευση, την αηδία και την οργή επέλεξαν σε μεγάλο βαθμό την αποχή από τις εκλογές που ακολούθησαν μόλις δύο μήνες αργότερα. Σ’ αυτούς ακριβώς τους απογοητευμένους, αηδιασμένους και οργισμένους Έλληνες πρέπει να απευθυνθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Να τους πείσει ότι απέναντι στην πολιτική αλητεία και ψευδολογία του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σ’ αυτούς που ξεγέλασαν τον Λαό με τον πλέον αισχρό και απεχθή τρόπο, υπάρχει ένα Κίνημα το οποίο δεν πρόκειται να προδώσει την εμπιστοσύνη τους.

Αυτό, βεβαίως, δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη, αλλά χρειάζεται εμπεριστατωμένη προσπάθεια με επιμονή και υπομονή. Σε μια εποχή που αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση ότι τα δύο κυρίαρχα κομματικά στρατόπεδα ηγεμονεύονται πλέον από την ίδια ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης, του πολυπολιτισμού και του εθνομηδενισμού, η υπέρβαση της πολιτικής ζωής του Τόπου και η έκφραση της ήδη περιθωριοποιημένης και διαρκώς περιθωριοποιούμενης κοινωνικής πλειοψηφίας είναι φανερό ότι δεν μπορεί να γίνει από τις δύο κομματικές εκφράσεις του ίδιου πολιτικού νομίσματος.

Καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν χάσει οριστικά κάθε επαφή με τα λαϊκά στρώματα, η περεταίρω ενδυνάμωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καθίσταται κάτι παραπάνω από επιτακτική για την συγκρότηση μιας ισχυρής και αποτελεσματικής Εθνικής και Λαϊκής Αντιπολίτευσης στους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους εντολοδόχους τους.

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-kai-o-zwtikos-politikos-chwros#ixzz41BNxau00

Exit mobile version