Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες γιατροί: Σε τραγική κατάσταση το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

Οι συνέπειες των πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της υγείας, τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν οδηγήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην πλήρη απαξίωση, με υπηρεσίες που στο παρελθόν θεωρούνταν δεδομένες, να αποτελούν πλέον είδος πολυτελείας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, το οποίο και λόγω της τοποθεσίας του, εξυπηρετεί καθημερινά έναν μεγάλο αριθμό πολιτών, αποτελεί δυστυχώς ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της κατάστασης της δημόσιας υγείας. Τα κενά και οι παθογένειες εμφανίζονται σε κάθε επίπεδο, από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μέχρι τα αναλώσιμα υλικά και τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Όσον αφορά την επάρκεια εργαζομένων, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού, η Παιδιατρική Κλινική στηρίζεται σε έναν επικουρικό ιατρό, ενώ σε οριακή κατάσταση βρίσκονται η Νεφρολογική και Ουρολογική Κλινική. Ακόμη, λόγω έλλειψης νοσηλευτών η Ψυχιατρική Κλινική παραμένει κλειστή. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για τις βραδυνές ώρες στην Παθολογική Κλινική εντοπίζονται δύο μόνον νοσηλευτές, οι οποίοι καλούνται να φροντίσουν περίπου 60 ασθενείς ημερησίως.

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη αναφορικά με τις τεχνικές ελλείψεις του νοσοκομείου. Οι ανελκυστήρες δεν λειτουργούν ενώ έχουν πάψει να πραγματοποιούνται έργα συντήρησης του κτηρίου, σχετικά με την υδροδότηση και ηλεκτροδότησή του. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια εργαζομένης του νοσοκομείου: «Έχουμε έξι χρόνια να πάρουμε στολές, προσπαθούμε από φίλους που έχουν ξενοδοχεία να μας δώσουν κάποια σεντόνια σε καλή κατάσταση, άρα σας λέω, έτσι, ένα δύο  παραδείγματα»

Απέναντι φυσικά στις διαμαρτυρίες εργαζομένων και φυσικά πολιτών, των οποίων η ζωή τίθεται στην κυριολεξία σε κίνδυνο, η αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιοσημείωτη. Ενώ δαπανώνται σημαντικά ποσά και αξιοποιούνται ταχύτατα τα ευρωπαϊκά κονδύλια με σκοπό την διαμονή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών, οι Έλληνες πολίτες, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την ασφάλισή τους σε δημόσιο φορέα, αδυνατούν να λάβουν την πρέπουσα νοσοκομειακή περίθαλψη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-tragikh-katastash-to-geniko-nosokomeio-korinthou#ixzz41BS2yysQ

Exit mobile version