Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το πρώτο (και τελευταίο) συνέδριο του μπομπολικού μορφώματος που λέγεται “Ποτάμι”

Το πρώτο (και τελευταίο) συνέδριο του μπομπολικού μορφώματος που λέγεται “Ποτάμι”

Ως χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο συνέδριο του μορφώματος του Ποταμιού, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή και όλα δείχνουν ότι θα είναι και το τελευταίο του.

Το δημιούργημα της διαπλοκής «δεν τραβάει» και γι΄ αυτό η απόσυρσή του από την πολιτική κυκλοφορία είναι αναπόφευκτη και μη αναστρέψιμη. Χαρακτηριστικό του «μπάχαλου» που επικρατεί στο αλλοπρόσαλλο αυτό μόρφωμα είναι ότι οι τοποθετήσεις τριών βουλευτών του στα «Νέα», όπου κάθε μια απ΄αυτές είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από την άλλη.

Ο Λυκούδης υποστηρίζει την δημιουργία της «μεγάλης κεντροαριστεράς», ο Μαυρωτάς επιμένει στην αυτόνομη πορεία και ο Φωτήλας μιλάει ευθέως για «Συνεργασία με τη ΝΔ». Ας σταθούμε λίγο περισσότερο στα λεγόμενα του τελευταίου και σε μέρος της προσπάθειάς του να δικαιολογήσει την συνεργασία του με τη ΝΔ: «Η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο κομμάτων – ΝΔ και Ποταμιού – βάσει, τονίζω, προγραμματικών συγκλίσεων με συγκεκριμένες δράσεις και χρονοδιαγράμματα αφενός θα δυναμώσει τα ποσοστά του Ποταμιού, καθώς είναι γεγονός πως πιο εύκολα σε ψηφίζει ο πολίτης αν γνωρίζει ότι πιθανότατα θα έχεις την ευκαιρία να εφαρμόσεις τις πολιτικές σου. Αφετέρου θα δώσει τη δυνατότητα στο Ποτάμι να κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε: να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις όχι πλέον στα λόγια αλλά στα έργα!».

Αναρωτιόμαστε γιατί κάποιος να ψηφίσει Ποτάμι και να μην πάει κατευθείαν στη ΝΔ με τέτοιου είδους δηλώσεις και «αναλύσεις». Αν ο Μητσοτάκης δεν ήταν προσεκτικός ώστε να μην φορτωθεί και σ΄αυτόν η ρετσινιά του «αποστάτη» που κουβαλάει για ολόκληρες δεκαετίες στην πλάτη του ο πατέρας του, τότε θα άναβε το «πράσινο φως» προκειμένου ο Φωτήλας να πάει από τώρα στη ΝΔ.

Η πρόβλεψη την οποία κάνουμε είναι ότι το μόνο σίγουρο στην όλη υπόθεση αποτελεί η μη αυτοτελής κάθοδος του Ποταμιού στις προσεχείς εκλογές, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Η απορία είναι ως προς τα πού θα πουλήσουν το πολιτικό τους τομάρι οι εναπομείναντες ποταμίσιοι.

Προς τη ΝΔ ή προς ένα νέο κεντροαριστερό μόρφωμα (βλέπε Δημοκρατική συμπαράταξη – Πασόκ); Ο χρόνος είναι αυτός που θα δώσει την απάντηση και θα λύσει την απορία αυτή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-prwto-kai-teleutaio-sunedrio-tou-morfwmatos-pou-legetai-potami#ixzz41Hr1IlbS

Exit mobile version