Γράφει ο Αντίοχος
Ποια είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, που από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε –και μάλιστα ασυζητητί- πως δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα (με ή χωρίς εισαγωγικά…) στο έδαφός της; Το σιωνιστικό Ισραήλ, φυσικά.
Σας θυμίζω τις είχε απαντήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Νετανιάχου, σε σχετική ερώτηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης: «Το Ισραήλ είναι μια πολύ μικρή χώρα. Δεν έχει κανένα δημογραφικό βάθος και δεν έχει καμία γεωγραφική κάλυψη. Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας εναντίον των παράνομων μεταναστών και κατά των δραστών της τρομοκρατίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο Ισραήλ να πλημμυρίσει με εισβολείς».
Παρ’ όλα αυτά, μεταξύ των «αλληλέγγυων» που υποδέχονται τα «προσφυγάκια» στην Λέσβο, βρίσκονται και… Ισραηλινοί! Καθότι, άλλο Ισραήλ κι άλλο μνημονιακή Μπανανία Τσιπροκαμμενιστάν-Γραικυλιστάν.
Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ για την δράση των Ισραηλινών «αλληλέγγυων», όπως ακριβώς δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και τα σχόλια δικά σας: ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ – ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ISRA-AID ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Τους τελευταίους που οι Σύριοι πρόσφυγες θα περίμεναν να δουν να τους υποδέχονται και να τους περιθάλπουν στις βραχώδεις ακτές της Μυτιλήνης, ύστερα από τη μάχη με το θάνατο, είναι οι Ισραηλινοί! Κι όμως εκεί βρίσκονται οι Ισραηλινοί της IsraAID με κουβέρτες, νερό και ψωμί, με γιατρούς και νοσοκόμες. Με αραβόφωνο προσωπικό να φωνάζει στη γλώσσα τους «ποιος χρειάζεται γιατρό», στις πρώτες στιγμές του πανικού καθώς οι βάρκες φτάνουν στην ακτή και οι εξαθλιωμένες υπάρξεις προσπαθούν να πατήσουν γη.
“The Island of Tears” (Το νησί των δακρύων) είναι ένα συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ που καταγράφει το έργο της Ισραηλινής ανθρωπιστικής οργάνωσης IsraAID στη Μυτιλήνη, μίας από τις πρώτες οργανώσεις που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες. Στιγμές αγριότητας και πόνου εναλλάσσονται με στιγμές συγκίνησης και ανθρωπιάς. Οι νεαροί εθελοντές της IsraAID μιλούν για τις εμπειρίες τους από την επαφή με τους πρόσφυγες, για την ανάγκη της διατήρησης της ελπίδας, για τα πρακτικά προβλήματα και την εφαρμογή της τεχνογνωσίας τους, για αυτά που δίνουν, αλλά και για την ικανοποίηση που παίρνουν από τα βλέμματα ευγνωμοσύνης των προσφύγων.
Το έργο της οργάνωσης ενισχύεται από την AJC, που εκτός από την οικονομική στήριξη, έστειλε και προσωπικό στο νησί, ενώ η πρωτοβουλία είχε και την στήριξη του ΚΙΣΕ, καθώς ο διευθυντής Ηλίας Φρεζής προσέφερε εθελοντική εργασία, τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μυτιλήνη, στο πλευρό της IsraAID.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/poia-chwra-pou-den-dechetai-oute-enan-prosfuga-echei-steilei-allhlegguous-n#ixzz41U0Yk9EC