Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

13 Ιουλίου 1952 – 28 Φεβρουαρίου 1975: Μίκης Μάντακας ΠΑΡΩΝ!

13 Ιουλίου 1952 - 28 Φεβρουαρίου 1975: Μίκης Μάντακας ΠΑΡΩΝ!

Στις 18:30 της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 1975, η γενναία καρδιά του Μίκη Μάντακα έπαψε να πάλλεται!

41 χρόνια πριν ο αξέχαστος Συναγωνιστής Μίκης Μάντακας, Εθνικιστής Μάρτυρας της Ευρώπης άφησε την στερνή του πνοή εκείνη την αποφράδα ημέρα στο νοσοκομείο «Σαν Καμίλο» της Ρώμης, όπου ο χειρουργός Καθηγητής Καρπάνο προσπαθούσε απεγνωσμένα επί ένα δίωρο να τον σώσει από το θανάσιμο τραύμα που του προξένησε η δολοφονική σφαίρα των άτιμων μπολσεβίκων.

Δυστυχώς, σε ελάχιστους Έλληνες είναι γνωστό όνομά του. Αυτό γιατί ο Μίκης Μάντακας, δολοφονήθηκε από τους δειλούς υποστηρικτές της εγκληματικής κομμουνιστικής ιδεολογίας και το πρόστυχο μεταπολιτευτικό κατεστημένο οδήγησε το γεγονός της απώλειάς του στη λήθη.

Βέβαια οι Ιταλοί Συναγωνιστές, ποτέ δεν ξέχασαν το όνομα του νεαρού Μίκη : Τοίχοι στις Case Pound ανά ολόκληρη την Ιταλία κοσμούνται με την αφίσα του, τοίχοι στα περίχωρα της Ρώμης, τοίχοι σε πόλεις όπως η Λούκα, η Βερόνα και η Λατίνα, κοσμούνται αδιάκοπα επί 41 χρόνια με συνθήματα, στένσιλ και γκραφίτι που αναφέρονται στον Μίκη. Το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία του, ή απλά το όνομά του λακωνικά, με λατινικούς χαρακτήρες, είναι, μία λέξη : PRESENTE, τουτέστιν: «Παρών». Κάθε χρόνο από τότε οι Ιταλοί Συναγωνιστές αποδίδουν φόρο τιμής στη μνήμη του. Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου με μία λιτή τελετή ηχεί σε όλη τη Ρώμη «Συναγωνιστής Μάντακας» – «PRESENTE!»

Οι επιμνημόσυνες διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα ξεκινούν από τις 12:00 την νύχτα, στην μοιραία γωνία της οδού Οταβιάνο, όπου λίγοι συγκεντρωμένοι Πιστοί ανάβουν την Φλόγα εκεί που ήταν αναμμένη αυτή του Μίκη Μάντακα και φρουρούν τον χώρο ως την επομένη στις 6:00 το απόγευμα.

Η απώλειά του υπήρξε η χαλύβδινη γεφύρωση μεταξύ του ελληνικού και του ιταλικού Εθνικισμού, καθώς τότε στα «Μολυβένια χρόνια», όταν Έλληνες και Ιταλοί έδιναν από κοινού τη μάχη για την Ευρώπη των Εθνών, ήρθε η θυσία του Μάντακα και καθαγίασε με το ελληνικό του αίμα, αυτόν τον καλό και έντιμο αγώνα.

Τα ερυθρά κτήνη κρυμμένα πίσω από την προστασία του Καθεστώτος σκότωσαν τον άνθρωπο και όχι την Ιδέα. Ο σεμνός, γαλήνιος και γενναίος Μίκης θα ζει αιώνια, Αθάνατος, μαζί με τους αδικοχαμένους μας συντρόφους Γιώργο Φουντούλη και Μάνο Καπελώνη , στα Ηλύσια πεδία!

Εκεί που βρίσκονται οι Ήρωες και οι Μάρτυρες της Πατρίδας, του Εθνικισμού και της Ευρώπης!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/13-iouliou-1952-28-febrouariou-1975-mikhs-mantakas-parwn#ixzz41U2KLzp9

Exit mobile version