Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Γερμανοί καθορίζουν τις πολιτικές κινήσεις του Μητσοτάκη

Οι Γερμανοί καθορίζουν τις πολιτικές κινήσεις του Μητσοτάκη

Μιας και τόσο η εκλογολογία όσο και τα σενάρια περί οικουμενικής δίνουν και παίρνουν, καλό είναι να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στις αρχές του 2015. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, οι Γερμανοί τήρησαν αυστηρή ουδετερότητα. Στην πράξη, αρνήθηκαν να προσφέρουν βοήθεια στον Σαμαρά, ο οποίος την ζητούσε απεγνωσμένα, χαλαρώνοντας έστω και λίγο την επιτήρηση της τρόικας. Τους θεωρούσαν έτσι και αλλιώς ξοφλημένους και γι’ αυτό ήθελαν να ρυθμίσουν την συνέχεια και την προέκταση των Μνημονίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν ολοφάνερο ότι θα έβγαινε πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, στήριξαν φανερά τον Τσίπρα, ο οποίος προηγουμένως είχε ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις μνημονιακές απαιτήσεις. Το έκαναν, μάλιστα, με τον πλέον άκομψο τρόπο, πλήττοντας και εξευτελίζοντας πλήρως την μνημονιακή αντιπολίτευση, η οποία έριξε τις κοινοβουλευτικές της ψήφους υπέρ του Τρίτου Μνημονίου και των πρώτων πακέτων με τα προαπαιτούμενα. Η παραίτηση Τσίπρα τον Αύγουστο και η προκήρυξη εκλογών του Σεπτεμβρίου διεμηνύθη από την Μέρκελ ως «μέρος της λύσης και όχι της κρίσης».

Σήμερα οι Γερμανοί καπιταλιστές βρίσκονται πλέον μπροστά στο εξής πρόβλημα: ούτε μισό χρόνο από τις προηγούμενες εκλογές, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραπαίει και εκφράζονται βασιμότατες αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να ψηφίσει το Ασφαλιστικό και να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου, το οποίο θα καθορίσει και το ύψος των αντιλαϊκών μέτρων μέχρι το 2018. Η ΝΔ έχει ένα νέο αρχηγό, ο οποίος είναι λογικό να μη θέλει να «καεί» από τον δεύτερο κιόλας μήνα της προεδρικής του θητείας. Είναι φανατικός ακόλουθος του Μνημονίου (κάτι το οποίο απέδειξε στην υπουργική του θητεία στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), προέρχεται από μια οικογένεια παραδοσιακά φιλογερμανική πολιτικά, πρέπει όμως να κοιτάξει το δικό του πολιτικό μέλλον, το οποίο είναι συνυφασμένο με την παραμονή της ΝΔ για ένα διάστημα στην αντιπολίτευση, προκειμένου να «εξαγνιστεί».

Πρέπει, λοιπόν, να βρεθεί ένας τρόπος ώστε και κυβερνητική λύση να υπάρξει για ένα διάστημα, αλλά και ο Μητσοτάκης να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα, γιατί τον αντιλαμβάνονται ως την μόνη εναλλακτική λύση για το ελληνικό πολιτικό σύστημα εξουσίας. Επομένως, όσο κι αν ο Μητσοτάκης δηλώνει «πανέτοιμος» για τις εκλογές, καθώς επίσης και ότι τις προτιμά από την οικουμενική δεν γίνεται καθόλου πιστευτός. Αν καταρρεύσει η κυβέρνηση θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-germanoi-kanoun-koumanto-stis-kinhseis-mhtsotakh#ixzz41aYEWr1g

Exit mobile version