Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Ημαθία, Ξάνθη, Σύρος

Εκτεταμένη ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου από την Τ.Ο. Ημαθίας στην πόλη της Αλεξάνδρειας, όπου κλιμάκιο Συναγωνιστών μοίρασε ενημερωτικό υλικό με το πρόγραμμα του Λαϊκού Συνδέσμου.

Ο κόσμος υποδέχθηκε με θέρμη τους Συναγωνιστές, ο οποίος δεν δίστασε να εκφράσει την ανησυχία και τον φόβο του για τους εκατομμύρια λαθρομετανάστες που έχουν εισβάλει στην πατρίδα μας. Μετά την λαϊκή αγορά οι Συναγωνιστές κατευθύνθηκαν προς τη κεντρική αγορά της Αλεξάνδρειας και αφού μοίρασε το υπόλοιπο υλικό, επισκέφτηκε καταστηματάρχες της περιοχής. Το απόγευμα της ίδιας μέρας αντιπροσωπεία της Τοπικής Οργάνωσης, κατόπιν προσκλήσεως, παρευρέθηκε στον Άραχο Αλεξάνδρειας για να επισκεφτεί κατοίκους της περιοχής, που ζήτησαν συνάντηση με κλιμάκιο του Κόμματος, για να ανταλλαχθούν απόψεις για όλα  τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Εθνικό Ήρωα της Κύπρου Γρηγόρη Πιερή Αυξεντίου αγωνιστή της ΕΟΚΑ, κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 εναντίον της αγγλικής κατοχής, όπου σκοτώθηκε από τους Άγγλους σε μάχη που δόθηκε κοντά στο Μοναστήρι Μαχαιρά. Κλιμάκιο συναγωνιστών τηςΤ.Ο. Ξάνθης, παρευρέθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στο μνημείο που υπάρχει στο χωριό Αυξέντιο του Ν. Ξάνθης κι απέτεινε φόρο τιμής στον Κύπριο ήρωα.

Το χωριό Αυξέντιο λεγόταν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1960 Νέο Κατράμιο. Οι κάτοικοι του οικισμού προφανώς δεν ήθελαν το χωριό τους να έχει τουρκογενές όνομα και έτσι σκέφθηκαν να το αλλάξουν. Έτσι λήφθηκε απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, υπέβαλαν αίτηση στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, για μετονομασία του οικισμού τους σε Αυξέντιο, θέλοντας να τιμήσουν τον μεγάλο ήρωα και αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, του οποίου η θυσία ήταν πρόσφατη και είχε συγκινήσει το πανελλήνιο.  Έτσι προς τιμή του ήρωα, το 1960 ο οικισμός στη Ξάνθη, Νέο Κατράμιο, μετονομάστηκε σε Αυξέντιο.  Η θυσία και η αγωνιστικότητα του Σταυραετού του Μαχαιρά, ας μεταλαμπαδεύσουν σε όλους μας, ειδικά τώρα, αυτή την τραγική περίοδο που διανύει ο τόπος μας, το όραμα, τις αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τον αγώνα του.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας του πυρήνα Χρυσή Αυγή Σύρου Κυκλάδων, στα γραφεία όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Παράταξη Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο στην Ερμούπολη Σύρου. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Στράτος Μαύρος καθώς και συναγωνιστές του νησιού. Ο συναγωνιστής Μαύρος ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά, ούτε βήμα πίσω στις αξίες μας, θέλουμε την πατρίδα μας πίσω και όσοι πιστοί μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn427#ixzz41dDKyvYM

Exit mobile version