Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαμεσολαβητής Υγείας: για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την αναξιοκρατία και τον νεποτισμό

Σύμφωνα με τροπολογία που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο: «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού ελέγχου και άλλες διατάξεις» εισάγεται στα νοσοκομεία, καθώς και σε κέντρα υγείας και σε ιατρεία του ΠΕΔΥ, ο θεσμός του «Διαμεσολαβητή Υγείας». Πρόκειται για άτομα που σκοπό θα έχουν να άρουν τα όποια εμπόδια στην πρόσβαση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στις υπηρεσίες υγείας.

Πέρα από το ότι δεν γίνεται σαφής αναφορά στο ποιες ακριβώς είναι αυτές οι ευαίσθητες ομάδες, εφόσον όχι μόνο οι ανασφάλιστοι αλλά ακόμη και οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν σε δημόσια νοσοκομεία, αξίζει να σταθούμε στα προσόντα των υποψηφίων για αυτήν την θέση, όπως περιγράφονται στο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτον, οι υποψήφιοι για αυτήν τη θέση δεν θα έχουν ιατρική ή κάποια άλλη συναφή ιδιότητα, διότι σύμφωνα με την αριστερή κυβέρνηση, όποιος ουδεμία σχέση έχει με το ιατρικό επάγγελμα μπορεί και να κρίνει καλύτερα τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Δεύτερον, η επιλογή των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί απευθείας από τον υπουργό Υγείας, άλλη μια ένδειξη που τονίζει τον «αξιοκρατικό χαρακτήρα» του θεσμού. Τρίτον, οι προσλήψεις αυτών των υπαλλήλων θα πραγματοποιηθούν με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Από τη μία πλευρά, ο συγκεκριμένος θεσμός αποτελεί στην ουσία ακόμη μια απόδειξη της υποκρισίας της συγκεκριμένης κυβέρνησης, καθώς προβαίνει συνεχώς σε πράξεις που ανακαλούν στην μνήμη πρακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ…

Από την άλλη πλευρά, γίνεται δυστυχώς φανερή η αναλγησία των υπευθύνων του υπουργείου Υγείας. Τη στιγμή που νοσοκομεία βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης και ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ιατρών και νοσηλευτών εγκαταλείπουν την χώρα προς εύρεση εργασίας, οι ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας αποφασίζουν να διαθέσουν ευρωπαϊκά κονδύλια για την δημιουργία του Διαμεσολαβητή Υγείας. Ίσως θα έπρεπε να εμβαθύνουν λίγο παραπάνω στους λόγους που οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Ε.Σ.Υ., ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι πολύ απλά δεν υπάρχουν ιατροί στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diamesolabhths-ugeias-gia-akomh-mia-fora-o-suriza-prowthei-thn-anajiokratia#ixzz41e7iG3K4

Exit mobile version