Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανάγκη ιατρικής περίθαλψης στο Αιγαίο έχουν μόνον οι λαθρομετανάστες!

Παρατηρώντας την πραγματικά αξιοσημείωτη και οργανωμένη δράση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας όσον αφορά την αντιμετώπιση της «προσφυγικής κρίσης», θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως στο Αιγαίο κατοικούν μόνο λαθρομετανάστες, μετανάστες και πρόσφυγες. Σε καμία περίπτωση όμως Έλληνες πολίτες.

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί ότι στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου οι ελλείψεις τόσο σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, όσο και στον στόλο του ΕΚΑΒ είναι θλιβερές, με συνέπεια όχι μόνο να υποβιβάζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά πολλές φορές η κοινωνία να γίνεται μάρτυρας τραγικών περιστατικών, με την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Χαρακτηριστική για παράδειγμα είναι η περίπτωση του νοσοκομείου της Ρόδου, όπου οι μόνιμοι ιατροί καλύπτουν μόνον το 55% των θέσεων, ενώ τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζουν το 60%. Ειδικά, δε, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λειτουργεί με 5 ιατρούς, για την κάλυψη περιστατικών σε ολόκληρο το νησί. Φυσικά, απέναντι σε αυτές τις ελλείψεις το υπουργείο Υγείας προφασίζεται την έλλειψη χρημάτων και γραφειοκρατικές εμπλοκές, για την μη ανάληψη πρωτοβουλιών.

Κι όμως, οι πρωτοβουλίες και οι πραγματικά «φιλότιμες» προσπάθειες που καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση των «προσφύγων», ουσιαστικά ματαιώνουν τα προαναφερθέντα επιχειρήματά τους.  Από την  μία πλευρά, όσον αφορά την οικονομική ένδεια, αξίζει να αναφερθεί η πρόσληψη 141 ιατρών και λοιπών υγειονομικών από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, για την περίθαλψη των λαθρομεταναστών, με ευρωπαϊκά κονδύλια που αγγίζουν τα 3,3 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, αναφορικά με την πληθώρα γραφειοκρατικών εμποδίων, ήταν πραγματικά άμεση η δημιουργία ενός μηχανισμού, ενός συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα μεριμνά επί 24ώρου βάσεως, σε συνεργασία με ΜΚΟ και την Κοινωνία των Πολιτών, για την ιατρική φροντίδα των παρανόμων μεταναστών.

Εν κατακλείδει, όντως αληθεύουν τα λεγόμενα της κυβέρνησης ότι λείπουν τα χρήματα για την ανασύσταση των υπηρεσιών υγείας που απευθύνονται στους Έλληνες πολίτες. Διότι, όπως οι πρωτοβουλίες και οι πράξεις τους αποδεικνύουν, χρήματα και κονδύλια διατίθενται μόνο για τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι εισέρχονται κατά αύξοντα ρυθμό στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/gia-thn-kubernhsh-suriza-anel-anagkh-iatrikhs-perithalpshs-sto-aigaio-echou#ixzz41qU1LHAz

Exit mobile version