Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο… φιλεύσπλαχνος Πάπας μοιράζει συγχωροχάρτια μέσω του “προσφυγικού”

Ο... φιλεύσπλαχνος Πάπας μοιράζει συγχωροχάρτια μέσω του “προσφυγικού”

Μια… βαρυσήμαντη τοποθέτηση πάνω στο προσφυγικό ζήτημα έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος κάλεσε τους καθολικούς να συμπαρασταθούν εμπράκτως στους πρόσφυγες για το καλό της… ψυχής τους.

Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στην “Αυγή”: “Ο Ποντίφικας προέτρεψε τους πιστούς να σταθούν “κοντά στους πρόσφυγες οι οποίοι αποβιβάζονται στην Ευρώπη και δεν ξέρουν πού να πάνε”. Πρόσθεσε ότι για όποιον κάνει πράξεις ευσπλαχνίας -στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η παροχή βοήθειας προς τους πρόσφυγες- “οι αμαρτίες του θα γίνουν λευκές σαν το χιόνι”. Κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι η βοήθεια στους πρόσφυγες δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για όλα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός Πάπας: “Ο λαός του θεού, δηλαδή η Εκκλησία, δεν χρειάζεται βρόμικα χρήματα. Αν έρθει κάποιος ‘ευεργέτης’ με οβολό που προέρχεται από το αίμα ανθρώπων που τυχαίνουν κακομεταχείρισης και αναγκάζονται να ζουν σε κατάσταση δουλείας, αν ο οβολός αυτός προέρχεται από κακοπληρωμένη εργασία, εγώ θα πω σε αυτά τα άτομα ‘σε παρακαλώ να την κάψεις‘”.

Μπορεί ο Πάπας να λέει ότι η προσφερόμενη βοήθεια προς τους πρόσφυγες κάνει τις αμαρτίες “λευκές σαν το χιόνι”, καθώς επίσης ότι αυτή η βοήθεια δεν αποτελεί συνολικό συγχωροχάρτι, αλλά το παρελθόν της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα διαχρονικά είναι γεμάτο από τέτοιου είδους “συγχωροχάρτια”, τα οποία δίνονταν ώστε να πειστούν κάποιοι αφελείς ότι μπορούν να πάνε μ’ αυτόν τον τρόπο στον… Παράδεισο. Δεν θα σχολιάσουμε ούτε το ότι ο Πάπας θεωρεί πως η συμπαράσταση στους πρόσφυγες λειτουργεί σαν… πλυντήριο, ούτε την “ευαισθησία” του στο να μην παίρνει “βρόμικα χρήματα”.

Ο καθένας, ανάλογα με την γνώση του πάνω στις διαδρομές της Ιστορίας, μπορεί να δώσει την ερμηνεία που πρέπει. Το μόνο που θα πούμε είναι ότι πέρα από την κατανοητή συμπαράσταση απέναντι στους συνανθρώπους μας από άλλες ηπείρους υπάρχει το ζήτημα της προστασίας της ασφάλειας των συνόρων και των πολιτών των ευρωπαϊκών χωρών. Από την αυτονόητη αλληλεγγύη σε κατατρεγμένους ανθρώπους μέχρι την μετατροπή της Ευρώπης σε χώρο αποικισμού σε μόνιμη βάση λαθρομεταναστών και προσφύγων υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Όπως και από τα εκ του ασφαλούς ευχολόγια του Πάπα μέχρι το τι βιώνουν οι γηγενείς κάτοικοι της Ευρώπης και κυρίως της Ελλάδος. Ιδιαιτέρως οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου, της Ειδομένης και όλων των σημείων της Χώρας που ετοιμάζονται “hot spots” έχουν να διηγηθούν πολλά για την αγωνία και την απόγνωση του Ελληνικού Λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-ponopsuchos-papas-kai-h-asfaleia-ths-eurwphs#ixzz41zLqPgLt

Exit mobile version