Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εισαγγελική παρέμβαση κατόπιν καταγγελίας της βουλευτού Β’ Αθηνών, Ελένης Ζαρούλια για τα αδέσποτα στην Πάτρα

Ποινική δικογραφία σχηματίστηκε για την διερεύνηση όσων καταγγέλλονται μέσω της ερώτησης της Συναγωνίστριας και βουλευτού Β’ Αθηνών Ελένης Ζαρούλια, με θέμα «Προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού από τον δήμο Πατρών για την περισυλλογή και τη διαχείριση αδέσποτων».

Η ερώτηση είχε κατατεθεί στις 12-01-2016, προς το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Να θυμίσουμε ότι μετά την παύση λειτουργίας του «Σταθμού Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών», ο αριθμός των αδέσποτων έχει αυξηθεί υπερβολικά, δεν υπάρχει μέριμνα για τη διενέργεια στειρώσεων και τα ζώα είναι εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένας επίσημος φορέας με την μορφή οργανωμένου φιλοζωικού σωματείου, πλην της «Μέριμνας». Τον τελευταίο χρόνο, όμως, έχει εμφανιστεί μια πολίτης ως επικεφαλής ενός ανύπαρκτου φιλοζωικού σωμετείου με την επωνυμία «Πατρινή ένωση προστασίας αδέσποτων ζώων».

Στο Πρωτοδικείο Πατρών μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί κανένα καταστατικό συλλόγου με αυτή την επωνυμία. Το μόνο στοιχείο που υπάρχει είναι ένα έγγραφο στο τμήμα Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Πατρέων, με το οποίο η πολίτης ζήτησε αριθμό πρωτοκόλλου για την κατάθεση του καταστατικού. Σύμφωνα με τον Ν. 1264/82, οι ενώσεις προσώπων που δεν έχουν νομική προσωπικότητα οφείλουν να καταθέσουν σχετική πράξη στην γραμματεία του αρμόδιου Ειρηνοδικείου. Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με έναν ανύπαρκτο σύλλογο, γεγονός που μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους.

Μετά, λοιπόν, από αυτή την καταγγελία εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, και σύμφωνα με έγγραφο που κοινοποιήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για την διελεύκανση της υπόθεσης. Είναι ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι παρενέβει η δικαιοσύνη για την διερεύνηση ενός τέτοιου ζητήματος, καθώς δεν είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε να καταφέρνει να εξαπατήσει αρχές και φορείς και να δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες υπό τον μανδύα ενός «συλλόγου».

Η ευαισθησία και η δυναμική παρουσία του Λαϊκού Συνδέσμου έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη με την πολιτική δράση των βουλευτών του κινήματος, εντός και εκτός βουλής. Τα νοσηρά φαινόμενα της διαφθοράς και της εξαπάτησης πρέπει να εντοπίζονται και να καταπολεμώνται στη ρίζα τους. Δεν μένει παρά να παρακολουθήσουμε και να δούμε την εξέλιξη αυτής της ιστορίας που βγήκε στο φως μετά από την παρέμβαση της κυρίας Ζαρούλια.

Exit mobile version