Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα σύνορα έκλεισαν, οι ροές αυξήθηκαν: Χιλιάδες «πρόσφυγες» διάσπαρτοι σε όλη την χώρα

Τα σύνορα έκλεισαν, οι ροές αυξήθηκαν: Χιλιάδες «πρόσφυγες» διάσπαρτοι σε όλη την χώρα

Μόλις χθες ήρθαν περισσότεροι από 3.200 – Ασφυκτιούν Λέσβος και Χίος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το μεσημέρι της Δευτέρας, μέχρι τις 09:00 το πρωί, βρίσκονταν στην ελληνική επικράτεια 36.419 «πρόσφυγες» ενώ χθες την ίδια ώρα ο αριθμός έφτανε τις 33.320.

Συγκεκριμένα, στα νησιά του Αιγαίου, έως τις 07:30 το πρωί της Δευτέρας, έφτασαν 2.293 άτομα η πλειοψηφία των οποίων στην Λέσβο, όπου καταγράφηκαν 987 αφίξεις. Η κατάσταση στο νησί είναι ασφυκτική, καθώς στα κέντρα καταγραφής και φιλοξενίας βρίσκονταν ήδη 3.993 άτομα, η χωρητικότητα ανέρχεται μόνο σε 3.500, ενώ όσοι έχουν ταυτοποιηθεί δεν μπορούν να φύγουν, λόγω της ελεγχόμενης ροής προς την κεντρική Ελλάδα και τον Πειραιά.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η Χίος, όπου βρίσκονταν 1.659 άνθρωποι και το τελευταίο 24ωρο έφτασαν ακόμη 469, με τις δομές να έχουν δυνατότητα μόλις για 1.100. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα το πρωί με το πλοίο Αριάδνη από Χίο και Μυτιλήνη έφτασαν στις 06:30 το πρωί στον Πειραιά μόλις 571 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, στην Ειδομένη, «εντός Camp», όπως διευκρινίζεται, βρίσκονται αυτή τη στιγμή 8.550 άνθρωποι, ενώ 3.228 βρίσκονταν ως τις 09:00 το πρωί στον Πειραιά. Οι υπόλοιποι, φιλοξενούνται σε δομές όλης της χώρας, από το Σχιστό έως το Χέρσο, με τα κέντρα φιλοξενίας πάντως, να βρίσκονται ανά περίπτωση «στο όριο».

Την ίδια ώρα, δεκατέσσερις νέες δομές φιλοξενίας “προσφύγων” βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, διαμορφώνονται πρώην στρατόπεδα στη Μαλακάσα, τις Αφίδνες, τη Δράμα και το Λιτόχωρο, η κατασκήνωση των Ενόπλων Δυνάμεων στον Άγιο Ανδρέα, ένα ακόμα ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες, τέσσερις εγκαταστάσεις στην Ήπειρο και τέσσερις εγκαταστάσεις στη Θεσσαλία, που επιλέγονται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες περιφέρειες. Επίσης, δρομολογείται και η επέκταση του κέντρου στον Ελαιώνα, προκειμένου να φιλοξενήσει άλλα 700 άτομα. Όλες οι παραπάνω δομές θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν επιπλέον 17.400 άτομα.

Αναλυτικά οι πίνακες με τα στοιχεία, τους οποίους παραθέτουμε με κάθε επιφύλαξη: 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-sunora-ekleisan-oi-roes-aujhthhkan-chiliades-prosfuges-diaspartoi-se-olh#ixzz42FxaE39R

Exit mobile version