Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Θέατρο παραλόγου η Σύνοδος Κορυφής – Παραμένουν κλειστά τα σύνορα μέχρι… νεωτέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Θέατρο παραλόγου η Σύνοδος Κορυφής – Παραμένουν κλειστά τα σύνορα μέχρι... νεωτέρας

Αργά το βράδυ βγήκε τελικά η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για το λεγόμενο «προσφυγικό» και σκιαγραφεί την… αποφασιστικότητα των ευρωπαίων «εταίρων» να το… σκεφτούν.

Ο «γόρδιος δεσμός» της χθεσινής Συνόδου περιελάμβανε ένα ελληνικό πολιτικό σύστημα που φυλλορροεί προς τη Χρυσή Αυγή και την ταυτόχρονη ανησυχία άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα της ευρωπαϊκής αφυπνίσεως.Αξίζει να σημειωθεί πως αν το πολιτικό σύστημα έδειχνε μετατόπιση ψηφοφόρων προς τον… Κούλη δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Κοινώς, οι ευρωπαϊκές χώρες που πιέζονται από την βούληση των Λαών τους για επιβίωση δεν θα μπορούσαν να διατηρήσουν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Ταυτοχρόνως, όμως, με την Χρυσή Αυγή στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία της εθνικιστικής αναγεννήσεως της Ευρώπης δεν θα μπορούσαν να πουν ανοιχτά ότι κάνουν την Ελλάδα μία αποθήκη λαθρομεταναστών.

Από την άλλη μεριά ο Νταβούτογλου διευκόλυνε την… μη λήψη αποφάσεως προβάλλοντας νέα παράλογα αιτήματα. Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε δεκάδες δισ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, άνοιγμα κεφαλαίων για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και ένα πρόγραμμα… ανταλλαγής προσφύγων, το οποίο προβλέπει ότι θα εφαρμόσει την Συμφωνία Επανεισδοχής του 2002, την οποία μέχρι τώρα επιδεικτικά αγνοούσε, στέλνοντας παράλληλα τον ίδιο αριθμό  λαθρομεταναστών πίσω στην Ευρώπη.

Έτσι αποφασίστηκε η… μετάθεση της κρίσιμης αποφάσεως για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, όπως είχε γίνει και προ ενός μηνός. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα κομματικά μέσα του Σύριζα, όπως η «Αυγή» και η ΕΡΤ, θα μπορούν να μιλάνε για «νίκη» και να πανηγυρίζουν ότι «δεν έκλεισαν τα σύνορα», αλλά τα σύνορα θα παραμένουν κλειστά. Από την άλλη πλευρά οι «εταίροι» θα πανηγυρίζουν για τη συνέχιση της πολιτικής που καθιστά την Ελλάδα σε ένα de facto parking λαθρομεταναστών.

Ενδιαμέσως, όσο οι «ευρωπαίοι» το… σκέφτονται, η Ελλάδα θα γεμίσει με λαθρομετανάστες και Hot Spot και θα συνεχιστεί η κλιμάκωση της απελπισίας του Ελληνικού Λαού.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/analush-theatro-paralogou-h-sunodos-korufhs-paramenoun-kleista-ta-sunora-me#ixzz42JMHINhS

Exit mobile version