Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μπόμπολας σε… νέες δικαστικές περιπέτειες στην Κύπρο

Ο Μπόμπολας σε... νέες δικαστικές περιπέτειες στην Κύπρο

Ο Μπόμπολας σε… νέες περιπέτειες. Μετά τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην Πάφο, με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ, (θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ), τώρα υπάρχουν νέα μπλεξίματα στο ίδιο νησί, αυτή την φορά στην Λάρνακα.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα γράφει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, η οποία κάτω από τον τίτλο “Νέα περιπέτεια για τη θυγατρική του Μπόμπολα!” αναφέρει τα εξής: “Μετά την υπόθεση με τη διαχείριση απορριμάτων της Πάφου, που οδήγησε στη σύλληψη πέντε υπόπτων (μεταξύ των οποίων και ο γενικός δευθυντής της ΗΛΕΚΤΩΡ του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Κύπρο Γιάννης Κοκότσης, που επρόκειτο να παραδοθεί χθες στις Αρχές), στην Κύπρο αρχίζουν να ψάχνουν και τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών οικιακών απορριμμάτων της Λάρνακας που διαχειρίζεται η ίδια εταιρία συμφερόντων Μπόμπολα.

Τα εγκαίνια της συγκεκριμένης μονάδας είχαν γίνει το 2010. Προχθές ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος, με παρέμβαση στην εκπομπή ”Πρωινό δρομολόγιο” του ΡΙΚ, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. Ο τελευταίος υποστηρίζει ότι οι συμβάσεις της ΗΛΕΚΤΩΡ για τον ΧΥΤΑ (χωματερή) Πάφου και τον ΧΥΤΥ Λάρνακας δεν συνήφθησαν υπό καθεστώς διαφάνειας. Νωρίτερα, ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης είχε υποστηρίξει ότι οι καταγγελίες θα εξεταστούν και πως υπάρχουν συγκεκριμένες εισηγήσεις επί του θέματος.

Μιλώντας στην εκπομπή ”Από μέρα σε μέρα” του ΡΙΚ, ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι θα αξιολογηθούν όλα, μεταξύ αυτών και η συνέχιση της σύμβασης με την ΗΛΕΚΤΩΡ για τη διαχείριση απορριμάτων της Πάφου, η οποία λήγει το 2020, αλλά και το κατά πόσον επηρεάζεται ή όχι η απόφαση που λήφθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών για παράταση της σύμβασης. Υπενθυμίζεται ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε την προηγούμενη Παρασκευή διατάγματα οκταήμερης κράτησης εναντίον των τεσσάρων υπόπτων που συνελήφθησαν την προηγούμενη Παρασκευή για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Πάφου. Πρόκειται για τον 57χρονο οικονομικό διευθυντή του Δήμου Πάφου, που τελεί σε διαθεσιμότητα για άλλες διερευνόμενες υποθέσεις του δήμου, για 52χρονο στέλεχος της ΗΛΕΚΤΩΡ και για δύο γυναίκες υπαλλήλους της εν λόγω εταιρίας από τη Λευκωσία. Η υπόθεση συνδέεται με υπερτιμολογήσεις, υπερχρεώσεις και μίζες. Ήδη, όπως τόνισε προ ημερών ο διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Ανδρέας Χασαπόπουλος, έχουν ανοιχτεί τραπεζικοί λογαριασμοί εμπλεκομένων στην υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου”.

Επαναλαμβάνουμε αυτό το οποίο αναφέραμε και στην περίπτωση του περιστατικού της Πάφου ότι, δηλαδή, μια τέτοια είδηση είναι αδύνατον να την διαβάσουμε στο “Έθνος” ή να την δούμε στο “Mega”, για ευνόητους λόγους. Είναι, όμως, τα ίδια ΜΜΕ, τα οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα κηρύσσουν την έναρξη μιας νέας “χρυσαυγειάδας”, παριστάνοντας τους αμόλυντους κριτές των πάντων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-mpompolas-se-nees-peripeteies-sthn-kupro#ixzz42XLDFV7E

Exit mobile version