Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Τουρκία προμηθεύει με χημικά όπλα τους τζιχαντιστές

Η Τουρκία προμηθεύει με χημικά όπλα τους τζιχαντιστές

Οι Κούρδοι της Συρίας κατηγορούν την Τουρκία ότι προμηθεύει με χημικά όπλα τους τζιχαντιστές, χημικά όπλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα στις μάχες της περιοχής του Αλέπο. Όπως αναφέρουν οι Κούρδοι, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έκαναν χρήση του αερίου Σαρίν χωρίς ευτυχώς να καταφέρουν να πλήξουν στόχους των αντιπάλων τους.

Οι Κούρδοι κατηγορούν την Άγκυρα για την προμήθεια των χημικών όπλων στους τζιχαντιστές, κάτι που έχει ειπωθεί και στην τουρκική Βουλή από Κούρδους βουλευτές οι οποίοι εγκάλεσαν την κυβέρνηση Νταβούτογλου για αυτό το θέμα.

Τον περασμένο μήνα η Οργάνωση για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος για χρήση χημικών αερίων εναντίον των Κούρδων το έτος 2015 στο έδαφος του Ιράκ και συγκεκριμένα στο χωριό Ζάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 40 άμαχοι και να τραυματιστούν με χημικά εγκαύματα πολύ περισσότεροι.

Η κουρδική οργάνωση YPG της Συρίας έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες που πιστοποιούν την επίθεση με χημικά που δέχτηκαν οι πολιτοφύλακες της την παρελθούσα Τρίτη στην περιοχή του Αλέπο.

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να υπονομεύσουν την εκεχειρία που έχει επιτευχθεί προσωρινά στην Συρία. Μια εκεχειρία που ουδόλως ευνοεί τα συμφέροντα τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-tourkia-promhtheuei-me-chhmika-opla-tous-tzichantistes#ixzz42ao8jpxz

Exit mobile version