Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Hot spot” Ελλάς: Οι βαλκανικές χώρες στέλνουν στην Πατρίδα μας 3.000 “πρόσφυγες” που εγκλωβίστηκαν στην επικράτειά τους

“Hot spot” Ελλάς: Οι βαλκανικές χώρες στέλνουν στην Πατρίδα μας 3.000 “πρόσφυγες” που εγκλωβίστηκαν στην επικράτειά τους

Χώρες του λεγόμενου «βαλκανικού διαδρόμου» θέλουν να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα 3.037 πρόσφυγες που ξέμειναν στην επικράτειά τους, μετά το κλείσιμο των συνόρων στο οποίο προχώρησαν.

Πρόκειται για την Κροατία, τη Σερβία και τα Σκόπια, οι οποίες προχώρησαν στο ερμητικό κλείσιμο των συνόρων τους. Οι βαλκανικές αυτές χώρες δεν προτίθενται να αναλάβουν τη διαχείριση ούτε καν ενός τέτοιου μικρού αριθμού προσφύγων. Οι άνθρωποι αυτοί είναι Σύριοι, Ιρακινοί αλλά και ένας μεγάλος αριθμός Αφγανών (κυρίως στα Σκόπια), σύμφωνα με τα στοιχεία κάθε χώρας βρίσκονται κατά σειρά σε τρεις χώρες:

Στην Κροατία στο κέντρο προσφύγων του Σλαβόνσκι Μπροντ στα σύνορα με τη Σερβία με 408 άτομα. Στη Σερβία σε διάφορα κέντρα (στο κέντρο πρώτης υποδοχής του Πρέσεβο κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια και στο Σιτ στα σύνορα Σερβίας – Κροατίας) με 1.638 άτομα.  Στα Σκόπια εδώ και τρεις εβδομάδες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κέντρο προσφύγων του Ταμπανόβσκι στα σύνορα με τη Σερβία 1.047 άτομα, κυρίως Αφγανοί, στους οποίους δεν επέτρεψαν να περάσουν και επέστρεψαν πίσω οι Αρχές της Σερβίας.

Αυτό έγινε μετά την απόφαση της 20ής Φεβρουαρίου των χωρών του «βαλκανικού διαδρόμου», με την οποία οι Αφγανοί εξαιρέθηκαν από τον κατάλογο των προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές. Οι Αφγανοί του Ταμπανόβσκι αρνούνται να μεταφερθούν στα νότια σύνορα με την Ελλάδα και χθες το πρωί 40 από αυτούς δραπέτευσαν από το κέντρο και είναι άγνωστη η τύχη τους.

Όπως καταλάβατε ο «βαλκανικός δρόμος» έκλεισε μόνο για όσους θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, για όσους έρχονται παραμένει ορθάνοιχτος!  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-balkanikes-chwres-stelnoun-sthn-ellada-3.000-prosfuges-pou-egklwbisthkan#ixzz42d9ZKceA

Exit mobile version