Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Βόρεια Προάστια, Δυτική Αττική

Την Τετάρτη 09.03.2016 στα γεμάτα κόσμο γραφεία της Τοπικής Βορείων Προαστίων οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά ενδιαφερουσών και άκρως επίκαιρων ομιλιών. Αρχικά ο Γραμματέας της Τοπικής Μιχάλης Μπέλλος αναφέρθηκε επιγραμματικά στα θέματα που θα συζητηθούν στην Ολομέλεια που θα ακολουθούσε και κάλεσε στο βήμα τον επικεφαλής του Μετώπου Νεολαίας της Τοπικής, ο οποίος ανέγνωσε, την ήδη αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων της τοπικής, εγκύκλιο ΚΔ0039/2016 της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, σχετικά με τον νόμιμο πολιτικό αγώνα της Χρυσής Αυγής και την μη υποστήριξη οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας.

Στην συνέχεια ο συναγωνιστής Κωνσταντίνος Αλεξίου ομίλησε με θέμα “Δημοκρατία εναντίον Αριστείας: Πλάτωνας, Tocqueville, Σωκράτης”. Ξεκινώντας από τον Πλάτωνα ανέλυσε τα 5 είδη πολιτευμάτων (Αριστοκρατία, Τιμοκρατία, Ολιγαρχία, Δημοκρατία, Τυραννία). Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην “Τυραννία της Πλειοψηφίας” του Alexis de Tocqueville και έκλεισε με τον Σωκράτη και την δίκη του, που παρουσιάζει πολλά κοινά σημεία με την σε εξέλιξη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την (επίκαιρη) κατηγορία ότι “εισάγει καινά δαιμόνια”.

Ακολούθως ο συναγωνιστής και μέλος του μετώπου νεολαίας της Τοπικής Στράτος Μυλωνάς μίλησε με θέμα “Δημοκρατία το γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού”, φράση που είπε το 1940 ο εθνάρχης Ιωάννης Μεταξάς, τονίζοντας ότι σήμερα η “δημοκρατία” δείχνει ολοένα και πιο έντονα τα δόντια της στους πολίτες που βιώνουν ψευδεπίγραφα την έννοια της ελευθερίας, ενώ οι νεοφιλελεύθεροι κεφαλαιούχοι περνούν έναν οικονομικό και πνευματικό βρόγχο στις Ελληνικές λαϊκές οικογένειες. Τόνισε δε ότι όπου η καταπίεση γίνεται κρατικός νόμος, η εθνικιστική αντίσταση είναι επιτακτική ανάγκη.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο συναγωνιστής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Αλεξανδράκης, ο οποίος αφού έκανε έναν σχολιασμό της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Ακολούθως διεξήχθη Ολομέλεια της Τοπικής, όπου εκτός των τρεχουσών θεμάτων – δράσεων της Τοπικής, οργανώθηκε η συμμετοχή της Τοπικής στη Προσυνεδριακή συνδιάσκεψη Αττικής την 11.03.2016. Η πολύ πέραν της συνηθισμένης διάρκειας διεξαχθείσα εκδήλωση έληξε όπως πάντα με τους παρευρισκόμενους σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Τ.Ο. Δυτικής Αττικής: Με μεγάλη προσέλευση Συναγωνιστών πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Συναγωνιστή Ρακοβίτη Παναγιώτη. ο ομιλητής έκανε ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που εξελίχθησαν στην μάχη γύρω από το ύψωμα 731 το ύψωμα του θανάτου. Κατά την έκρηξη του πολέμου το 1940 το Σύνταγμα Πεζικού Τρικάλων ανέλαβε την απόκρουση της σχεδιασθείσης με την παρουσία του ίδιου του Μουσολίνι της μεγάλης Ιταλικής Επιθέσεως στις 25 Μαρτίου 1941.

Η επίθεση εκδηλώθηκε κυρίως εναντίον του υψώματος 731 το οποίο υπεράσπιζε το ΙΙ/5 τάγμα. Ε κεί συνετρίβησαν οι πάνοπλες Μεραρχίες των Ιταλών και η Ηρωικότητα και απαράμιλλη ανδρεία του Έλληνα φαντάρου έκανε τους ιστορικούς να ονομάσουν  «Νέες Θερμοπύλες», ήταν τέτοια η μανία των Ιταλών να καταλάβουν το ύψωμα 731 αλλά και τα γύρω υψώματα που με την έναρξη των εχθροπραξιών ήταν δεντροσκεπασμένο, στο τέλος δεν έμεινε κανένα δέντρο και είχε τροποποιηθεί η γεωλογική μορφή του ,τ ο ύψος του μειώθηκε κατά 5 μέτρα αλλά ο Έλληνας φαντάρος για άλλη μια φορά απέδειξε άξιος συνεχιστής της ιστορίας του και έγραψε ακόμα μια σελίδα στο χρυσό Έπος του 1940.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn437#ixzz42reBsoIt

Exit mobile version