Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνέντευξη Συναγωνιστή Κ. Αλεξανδράκη στην “Ελεύθερη Ώρα” για την Ελληνική Γεωπολιτική: “Η Ελλάδα ανήκει στο αιώνιο πεπρωμένο της, να ηγείται της Μεσογείου”

Συνέντευξη Συναγωνιστή Κ. Αλεξανδράκη στην “Ελεύθερη Ώρα” για την Ελληνική Γεωπολιτική: “Η Ελλάδα ανήκει στο αιώνιο πεπρωμένο της, να ηγείται της Μεσογείου”

Επ’ ευκαιρίας της εκδόσεως του βιβλίου του “Η Ελληνική Γεωπολιτική στον 21ο Αιώνα” ο Συναγωνιστής Κώστας Αλεξανδράκης μίλησε στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” και τον Ησαΐα Κωνσταντινίδη για την γεωπολιτική θεωρία, την σύγχρονη πραγματικότητα που βιώνει η Πατρίδα μας με το “προσφυγικό” και τις ένοπλες συγκρούσεις που συμβαίνουν στην “γειτονιά” μας και το μέλλον της Πατρίδος και του Λαού μας.

Σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη:

1)Τι ακριβώς πραγματεύεται η εργασία σας; 

Τη Γεωπολιτική, δηλαδή την επίδραση της γεωγραφίας, της ανθρωπογεωγραφίας, αλλά και των άλλων επιστημών στην εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις. Ξεκινάμε καταρχάς από την επεξηγηματική παράθεση των κυριοτέρων θεωριών της Γεωπολιτικής, ώστε ο αναγνώστης να αποκτήσει τις βάσεις για να καταλάβει το σκοπούμενο σημαντικών εξελίξεων, όπως ο πόλεμος στη Συρία και τα γεγονότα της Ουκρανίας. Ακολούθως «ακουμπάμε» την σύγχρονη πραγματικότητα, κάνοντας λόγο για την επίδραση των διάφορων ΜΚΟ, το λεγόμενο «προσφυγικό», τη γεωπολιτική διάσταση που έχουν πλέον εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων, τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και πολλά άλλα. Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, τα οποία παρουσιάζονται με μία επιστημονική αυστηρότητα, φτάνουμε στον κύριο σκοπό του βιβλίου, δηλαδή την πρόταση για την Ελληνική Γεωπολιτική του 21ο Αιώνα.

2)Που ανήκει γεωπολιτικά η Ελλάδα, σύμφωνα και με τις θεωρήσεις των κορυφαίων γεωπολιτικών;

Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι ηπείρων και θαλασσών. Είναι δε μία θαλάσσια δύναμη που ακόμα και σήμερα διαθέτει έναν διόλου ευκαταφρόνητο εμπορικό και πολεμικό στόλο. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη κορυφαίους γεωπολιτικούς, όπως είναι ο Haushofer, η θέση της Ελλάδας είναι σε συμμαχία με την χερσαία υπερδύναμη, η οποία σήμερα είναι η Ρωσία.

Γεωγραφικώς κοιτώντας το ζήτημα και θέλοντας να απαντήσω στο ρήμα «ανήκει» που χρησιμοποιείτε, η Ελλάδα ανήκει στο αιώνιο πεπρωμένο της να ηγείται της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, τουλάχιστον. Η γεωγραφική θέση της Πατρίδος μας, σε συνδυασμό με μία πραγματικά Εθνική Ηγεσία και φυσικά τον Ελληνικό Λαό, μπορούν να κάνουν την Ελλάδα μία περιφερειακή υπερδύναμη.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Κιτσίκης, στην περιοχή που βρίσκεται η Πατρίδα μας μοιραία θα αναδυθεί μία ακόμα «αυτοκρατορία», δηλαδή, μία υπερδύναμη. Η σκέψη του καθηγητή είναι ορθότατη και συνάδει με τα γεωπολιτικά δεδομένα. Στο χέρι των Ελλήνων είναι να προσπαθήσουμε αυτή η υπερδύναμη να είναι ελληνική. Το άλλο ενδεχόμενο είναι η Ελλάδα να καταστεί δορυφόρος της Τουρκίας. Αυτό είναι και το σχέδιο των αμερικανών.

3)Θα μπορούσε ο Πανελληνισμός να είναι η απάντηση Πανσλαβισμό, Πανισλαμισμό, Παντουρκισμό κλπ;

Ως μαθηματικός αρέσκομαι στην βήμα βήμα πρόοδο των γεγονότων και των ιδεών.

Τα κινήματα σκέψεως που αναφέρατε είναι εκφάνσεις ζωντανών εθνικών οργανισμών σε πλήρη ακμή και επεκτατική διάθεση.

Συνεπώς, αυτό που πιστεύω είναι ότι το πρώτο βήμα που οφείλει ο Ελληνισμός να κάνει στον αγώνα για Ελευθερία είναι ο Επανελληνισμός, όπως τον εννοούσε ο μεγάλος Περικλής Γιαννόπουλος.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού δεν είναι όσοι τον εχθρεύονται. Ο χειρότερος εχθρός των Ελλήνων είναι ο κακός τους εαυτός και άμα θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς οι Έλληνες εδώ και δεκατίες δεν έπρατταν τα πρέποντα για την Ελλάδα. Ιδιαίτερα στο πολιτικό πεδίο είναι ιδιαιτέρως εύστοχως ο Κόνδυλης όταν περιγράφει την σχέση πολιτικών – ψηφοφόρων, λέγοντας για τους «πατριαρχικούς νόμους του δούναι και του λαβείν, δηλαδή της παροχής υπακοής με αντιπαροχή ορισμένη προστασία».

Συνεπώς το πρώτο βήμα είναι ο Επανελληνισμός, δηλαδή να γίνουμε εμείς οι ίδιοι άξιοι Έλληνες, συνεχιστών τρανών προγόνων και όχι ραγιάδες και υποτακτικοί.

4)Οδεύουμε προς Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα;

Η πραγματικότητα είναι ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ανοιχτό, αλλά όχι και βέβαιο. Παρότι η «θερμοκρασία» δείχνει να «ανεβαίνει» μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, το ενδεχόμενο ανοιχτής συγκρούσεως δεν έχει καταστεί ακόμη βέβαιο.

Οι αμερικανοί έχουν βεβαίως ηττηθεί σε δύο σημαντικότατα μέτωπα. Στη Συρία δεν κατάφεραν να αλλάξουν το καθεστώς Άσσαντ, ενώ στην Ουκρανία το λιμάνι της Κριμαίας παραμένει υπό τον έλεγχο των φιλορώσσων.

Παρά τις δύο αυτές ήττες οι αμερικανοί επιμένουν στην υπόγεια δράση και στις δύο περιοχές και δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι για την έναρξη του Παγκοσμίου Πολέμου, τουλάχιστον ακόμη. Αυτό φανερώνει και η προσπάθεια της Ουάσιγκτον να προσεταιριστεί το Ιράν, μέσω της τελευταίας συμφωνίας και την επίθεση «φιλίας» που γίνεται προς την Τεχεράνη. Η προσπάθεια είναι να αποσπάσουν συμμάχους από τη Ρωσία.

Ταυτόχρονα η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί τον Πούτιν, επιμένοντας στις επιχειρήσεις διάσωσης των τζιχαντιστών και καλώντας (με τη συναίνεση της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ) τον νατοϊκό στόλο στο Αιγαίο. Όλο αυτό είναι ένα διπλωματικό blame game πριν την έναρξη της σύγκρουσης.

Μελετώντας την γεωπολιτική θεωρία αντιλαμβάνεται κανείς τους φόβους των αμερικανών και μπορεί να αντιληφθεί ποια θα είναι η επόμενη κίνησή τους. Ουσιαστικά αποκλείουν δυσμενή, γι’ αυτούς, σενάρια. Το πρώτο είναι ένας ισχυρός ρωσικός άξονας προς την Αραβία, που όπως είπαμε είχε ως αποτέλεσμα την «επίθεση φιλίας» προς το Ιράν. Το δεύτερο είναι η έξοδος της Ρωσίας στην Μεσόγειο μέσω Ελλάδος. Γι’αυτό και πραγματοποιήθηκε η σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής, κατ’ εντολή αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων (όπως είχε αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο τ. Υπουργός Δικαιοσύνης Ρουπακιώτης) και οδηγήθηκε στη φυλακή η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα της Νικόλαου Μιχαλολιάκου, χωρίς να υπάρχει ούτε ίχνος στοιχείου και έφτασε μέχρι την δολοφονία των Συναγωνιστών μας, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, όμως σίγουρα σε κάθε ενδεχόμενο θα υπάρξει διπλωματικό θρίλερ και ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Ο χρόνος που αυτά θα συμβούν εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και η τελική έκβαση είναι ακόμα αβέβαιη.

5)Υπάρχει σχέδιο ισλαμοποίησης Ελλάδος – Ευρώπης με αφορμή το «προσφυγικό» (λαθρομεταναστευτικό);

Αυτό είναι σαφές. Δεν έτυχε ιδιαίτερης δημοσιότητας, όμως ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ, άκουσε ολόκληρο το σχέδιο σε διημερίδα του ΟΗΕ για το «προσφυγικό». Εκεί ακούστηκε αυτό που δήλωσαν και οι υπουργοί της κυβέρνησης Ξυδάκης και Μουζάλας. Το σχέδιο είναι να λυθεί το δημογραφικό μέσω της λαθρομετανάστευσης. Κοινώς, αντί να δώσουν κονδύλια και κίνητρα για να γεννηθούν νέα Ελληνόπουλα, θα εισάγουν εκατομμύρια ισλαμιστές λαθρομετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται σε νέα ηλικία, με σκοπό να αντικαταστήσουν τους Έλληνες και τους γηγενείς ευρωπαίους.

Εικάζω δε ότι το όλο επικίνδυνο ταξίδι με τις βάρκες, που έχει ως αποτέλεσμα πολλούς πνιγμένους, το βλέπουν οι διεθνείς επικυρίαρχοι ως μία ιδιότυπη «φυσική επιλογή», ώστε να έρθουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη οι πιο σκληροί και ικανοί για επιβίωση σε αφιλόξενο περιβάλλον. Αλλιώς θα είχαν προσπαθήσει να επιβάλλουν ένα λιγότερο επικίνδυνο ταξίδι, ή να παίρνουν τους «πρόσφυγες» απευθείας από την Τουρκία.

Γράφει σχετικώς στο βιβλίο του “Praktischer Idealismus” του 1925 ο Coudenhove Kalergi, του οποίου το όνομα έχει δοθεί στο βραβείο για την ευρωπαϊκή ενωποίηση:

«O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας. Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από το Γκέττο-φυλακή, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος. Αυτό συνέβη τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή φεουδαλική αριστοκρατία κατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων [εννοείται με τις διαταγές και τα μέτρα που πήρε η γαλλική επανάσταση]».

Νομίζω αυτό το απόσπασμα τα λέει όλα!

Exit mobile version