Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι σκοπιανοί στέλνουν πίσω στην Ειδομένη όσους πέρασαν τα σύνορα – Συνέλαβαν ακόμα και τους φωτορεπόρτερ!

Οι σκοπιανοί στέλνουν πίσω στην Ειδομένη όσους πέρασαν τα σύνορα - Συνέλαβαν ακόμα και τους φωτορεπόρτερ!

Περίπου 2.000 άτομα από τον καταυλισμό της Ειδομένης κατάφεραν και πέρασαν στα σκόπια, διασχίζοντας το χείμαρρο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα ελληνικά σύνορα, μετά το ακριτικό χωριό Χαμηλό.

Ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας των σκοπίων, έσπευσαν άμεσα για να μην επιτρέψουν στους ανθρώπους αυτούς που εισήλθαν στα εδάφη τους να συνεχίσουν τη διαδρομή τους προς το εσωτερικό της χώρας.

Οι νεοεισερχόμενοι παραλήφθηκαν από φορτηγά του στρατού των σκοπίων και η εκπρόσωπος της σκοπιανής αστυνομίας δηλώνει πως θα τους στείλουν πίσω στην Ελλάδα! «Λαμβάνουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε η ομάδα αυτή να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η αστυνομία και ο στρατός έχουν αυξήσει τις περιπολίες σε κρίσιμα σημεία των συνόρων», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η αστυνομία των σκοπίων συνέλαβε όλους τους φωτορεπόρτερ και τα μέλη των ΜΚΟ που ακολουθούσαν το καραβάνι την ώρα που εισέρχονταν στο έδαφος τους. Οι συλληφθέντες φωτορεπόρτερ και «ακτιβιστές» έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής.

Οι αρχές των Σκοπίων επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ στον καθένα για παράνομη είσοδο στη χώρα. Μετά την καταβολή του προστίμου θα κινήσουν τις διαδικασίες απέλασής τους και μέχρι τότε θα κρατηθούν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-skopianoi-stelnoun-pisw-sthn-eidomenh-osous-perasan-ta-sunora-sunelaban#ixzz42v5F0weJ

Exit mobile version