Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χωρίς τέλος οι δικαστικές περιπέτειες του Μπόμπολα στην Κύπρο

Χωρίς τέλος οι δικαστικές περιπέτειες του Μπόμπολα στην Κύπρο

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην Κύπρο για την θυγατρική εταιρεία του Μπόμπολα, για την οποία έχουμε γράψει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν.

Η εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία έφερε το όλο θέμα στην επιφάνεια, επανέρχεται στο συγκεκριμένο ζήτημα και υπό τον τίτλο «Σεισμός στην Κύπρο για την Ηλέκτωρ του Μπόμπολα!» γράφει τα εξής: «Σοβαρές πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τις μίζες που φέρεται ότι μοίραζε στην Κύπρο η εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων ΗΛΕΚΤΩΡ του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος παραδέχθηκε ότιη κυβέρνηση βρισκόταν λίγο πριν από την παράταση της σύμβασης με την ΗΛΕΚΤΩΡ για τη διαχείριση του ΧΥΤΥ Κόσιης στη Λάρνακα για άλλα επτά χρόνια. Μάλιστα, η παράταση θα δινόταν ενώ απέμεναν πέντε χρόνια μέχρι τη λήξη της υφιστάμενης σύμβασης, με το επιχείρημα ότι η ΗΛΕΚΤΩΡ θα κατέβαζε τις τιμές.

Μέσω της παράτασης, η εταιρεία θα λάμβανε άλλα 70.000.000 ευρώ για την επόμενη 12ετία, όπως αναφέρεται στον κυπριακό Τύπο. Αποκαλύπτεται, επίσης, ότι υπήρχε για χρόνια διαμάχη μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του γενικού ελεγκτή της Κύπρου για τις συγκεκριμένες συμβάσεις. Ο κ. Χάσικος έχει, πάντως, ανακοινώσει ότι θα διακοπούν οι συμβάσεις με την ΗΛΕΚΤΩΡ για τη διαχείριση απορριμμάτων σε Πάφο και Λάρνακα και πως το κυπριακό Δημόσιο αναζητεί  διάδοχη κατάσταση. Δεν είναι προς το παρόν γνωστή η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης. Στον δήμο Πάφου ανοίγουν και τον φάκελο με τα γνωστά «πράσινα σημεία» (για την ενίσχυση της ανακύκλωσης), τα οποία επίσης διαχειρίζεται –με άλλη συμφωνία- η ΗΛΕΚΤΩΡ.

Εκτός από τις πολιτικές αναταράξεις στην Κύπρο, οι δημοτικές Αρχές που εμπλέκονται (Πάφος και Λάρνακα) σκληραίνουν τη στάση τους μετά τις συλλήψεις κρατικών λειτουργών (μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Λάρνακας). Προχθές, ο δήμαρχος Πάφου Φαίδων Φαίδωνος, που αποκάλυψε στη «Δημοκρατία» ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διεκδικήσει περί τα 50.000.000 ευρώ από την ΗΛΕΚΤΩΡ, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να στρέφονται οι δικαστικές Αρχές μόνο κατά των υπαλλήλων της εταιρείας και όχι κατά των ιδιοκτητών. Οι δικαστικές Αρχές στην Κύπρο στηρίζουν πολλά και στην κατάθεση που αναμένεται να δώσει ο πρώην διευθυντής της ΗΛΕΚΤΩΡ Κύπρου Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί οικειοθελώς εντός των ημερών. Στο στόχαστρο βρίσκεται και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΗΛΕΚΤΩΡ Θανάσης Κατρής, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την εταιρεία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και δραστηριοποιείται στον ίδιο τομέα μέσω άλλης επιχείρησης».

Θα επαναλάβουμε, για μια ακόμη φορά, ότι για το θέμα αυτό δεν έχουμε διαβάσει το παραμικρό μέχρι στιγμής στο «Έθνος» ούτε έχουμε δει και ακούσει στο Mega. Και προφανώς, ούτε πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο από εδώ και πέρα. Σύμφωνα, όμως, με τα όσα αναφέρονται στην «Δημοκρατία», εδώ έχουμε ένα σκάνδαλο το οποίο θα απασχολήσει και τις δικαστικές αρχές της Κύπρου.

Αντί, λοιπόν, ο Μπόμπολας μέσω των υπαλλήλων του να επιχειρεί με μεθόδους γραφικότητας να ρίξει λάσπη στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ας ασχοληθεί με την καταρρέουσα κυκλοφορία του «Έθνους» (η μείωση της τιμής από 1,30 σε 1 ευρώ δεν έφερε αποτέλεσμα), τις τελευταίες αναπνοές του Mega και φυσικά τα όσα άνομα διαπράττουν οι άνθρωποί του στην Κύπρο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε επίσης: Ο Μπόμπολας σε… νέες δικαστικές περιπέτειες στην Κύπρο

Καταζητείται: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον γενικό διευθυντή του Μπόμπολα στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-mplejimata-tou-mpompola-sthn-kupro#ixzz43AEBwp6W

Exit mobile version