Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όπως τους βολεύει…Έτσι αντιλαμβάνονται οι αριστεροί την δεοντολογία στα ΜΜΕ

Όπως τους βολεύει...Έτσι αντιλαμβάνονται οι αριστεροί την δεοντολογία στα ΜΜΕ

Μια είδηση, με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε, δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται την δεοντολογία, τον πλουραλισμό και την αντικειμενική εημέρωση οι ποικίλοι εκφραστές του «συνταγματικού τόξου».

Στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή» κάτω από τον τίτλο «Πώς και γιατί παραβιάζεται η δεοντολογία στα ΜΜΕ» δημοσιεύθηκαν τα εξής: «Ημερίδα με θέμα “Πώς και γιατί παραβιάζεται η δεοντολογία στα ΜΜΕ (2009 – 2015)” διοργανώνει σήμερα, 10:00 – 15:00, το Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Μέσων του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο αμφιθέατρο “Άλκης Αργυριάδης” στα Προπύλαια. Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί έρευνα που διεξήχθη από 1.6.2014 έως 20.12.2015, με αντικείμενο το νέο επικοινωνιακό πλαίσιο στην περίοδο της κρίσης και συγκεκριμένα τις παραβιάσεις της δεοντολογίας (media ethics). Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται δειγματοληπτικά τόσο οι πρακτικές και το πλαίσιο λειτουργίας των θεσμικών φορέων της ρύθμισης της δεοντολογίας (ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ) όσο και των μη κυβερνητικών θεσμών καταγραφής και μελέτης της τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας (παρατηρητήριο ενάντια στον φασιστικό και τον ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ και παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής). Συγκεκριμένα, αναλύονται σε βάθος οι περιπτώσεις της παραβίασης της δεοντολογίας.

(α) Στην περίπτωση των οροθετικών γυναικών.

(β) Στο ευρύτερο πρόβλημα του εκφασισμού των ΜΜΕ με μελέτες πεδίου στη περίπτωση του «Πρώτου Θέματος».

(γ) Στην κάλυψη της δίκης της Χρυσής Αυγής».

Από τα γραφόμενα που προηγήθηκαν είναι ολοφάνερο το πώς εννοούν την δεοντολογία τα πάσης φύσεως «ορφανά» του Μαρξ. Ένας μονόπλευρος μονόλογος σε βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με τον περιβόητο «εισαγγελέα» της σταλινικής περιόδου Βισίνσκι να βρυκολακιάζει και να επανέρχεται, αυτή την φορά έχοντας το πρόσωπο των ΜΜΕ.

Ιδιαίτερα δε για την «δίκη της Χρυσής Αυγής» καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε πώς εννοούν την πληροφόρηση του κόσμου: πλήρης αποσιώπηση των πραγματικών γεγονότων που χαρακτηρίζουν την δίκη και παρουσίαση μόνο της πλευράς που κατηγορεί την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η δε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ το μόνο δικαίωμα που έχει είναι να περιμένει  βουβή την στιγμή της καταδίκης. Δυστυχώς, για τους τόσο… ακραιφνείς αυτούς «δημοκράτες» η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από τα όσα θα ήθελαν να ισχύουν.

Και για να είμαστε ακριβείς, αυτό το οποίο παρατηρούμε μέχρι στιγμής σε όλα τα ΜΜΕ είναι να κρύβουν την ουσία της υπόθεσης και την πορεία που παίρνει η δίκη, η οποία μόνο ευνοϊκό χαρακτήρα δεν έχει για τους εμπνευστές αυτής της σκευωρίας και τους αριστερούς συνοδοιπόρους τους.

Αν, όμως, κάτι πρέπει να κρατήσουμε απ΄αυτή την είδηση, είναι το πώς αντιλαμβάνεται την δεοντολογία ο συστημικός αριστερός συρφετός. Δηλαδή, ελευθερία λόγου μόνο γι΄ αυτούς και τους ομοίους τους!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pws-antilambanontai-oi-aristeroi-thn-deontologia#ixzz43CdbIPzm

Exit mobile version