Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ώρα της ψήφισης των επαχθών μνημονιακών μέτρων έρχεται

Η ώρα της ψήφισης των επαχθών μνημονιακών μέτρων έρχεται

Σκοπός όλων των μέχρι τώρα μνημονιακών κυβερνήσεων ήταν πάντοτε να δημιουργούν ένα προσχεδιασμένο κλίμα δραματοποίησης των γεγονότων, έτσι ώστε να προετοιμάζουν το έδαφος για την δικαιολόγηση των αβάσταχτων αντεθνικών και αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία κατά καιρούς έχουν φέρει προς ψήφιση.

Δεν θα μπορούσε, επομένως, ούτε η νυν συγκυβέρνηση να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Το «δραματικό κλίμα», το οποίο τεχνηέντως δημιουργείται και πάλι τις τελευταίες ημέρες, έχει ως σκοπό και τις αντιδράσεις του Ελληνικού Λαού να παγώσει ή έστω να μετριάσει και το κοινοβουλευτικό μαντρί των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συσπειρώσει, υπό το πρίσμα της πολιτικάντικης λογικής του «ψηφίστε γιατί χάνουμε την εξουσία και το “μέλι” που την συνοδεύει». Όπως είπαμε και νωρίτερα, το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ αναλαμβάνουν να φτιάξουν και να διαμορφώσουν καταλλήλως το κλίμα, ανεβάζοντας δραματικά τους τόνους και τονίζοντας την «εθνική διάσταση» του θέματος, έτσι ώστε να ψηφιστούν οπωσδήποτε (και) αυτά τα μέτρα.

Μετά την ψήφιση των μέτρων ο καθένας μπορεί να κάνει την… κριτική του. Αλλά την «κρίσιμη ώρα» πρέπει να αφήνεται η κυβέρνηση να κάνει «την δουλειά της», γιατί αλλιώς, σε περίπτωση εμπλοκής και παράτασης της αβεβαιότητας, τα πράγματα «θα γίνουν ακόμη πιο άσχημα» και στο τέλος «θα αναγκαστούμε να πάρουμε πολύ χειρότερα μέτρα». Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο σε μόνιμη βάση στέλνεται κάθε φορά και φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει η ελάχιστη διαφοροποίηση και αυτή την φορά.

Για να επιστρέψει το κουαρτέτο (τρόικα, συν τη συμμετοχή και εκπροσώπου του ESM) και να πιάσει δουλειά, φρόντισε προηγουμένως ο Τσακαλώτος να δώσει διαβεβαιώσεις ότι το μόνο το οποίο νοιάζει την κυβέρνηση είναι να κλείσει η εκκρεμότητα. Άρα, έστω και με λίγη γκρίνια, έστω και με λίγο «σπρώξιμο», η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υπογράψει και να νομοθετήσει τα πάντα.

Όλα, λοιπόν, έιναι έτοιμα για την υπογραφή ενός ακόμη εφιαλτικού μνημονιακού πακέτου, το οποίο βεβαίως δεν θα είναι το τελευταίο αλλά ο προάγγελος ενός τέταρτου Μνημονίου, που ήδη διαφαίνεται στον ορίζοντα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-wra-ths-pshfishs-twn-metrwn-erchetai#ixzz43FMFb3fX

Exit mobile version