Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όρκος Αθηναίου Εφήβου

Όρκος Αθηναίου Εφήβου

«Δεν θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά, ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου, με τον οποίον θα συμπαραταχθώ, θα αγωνισθώ δε και για τα ιερά και τα θεία και μόνος και με πολλούς.
Την δε Πατρίδα δεν θα την παραδώσω μικρότεραν, αλλά μεγαλύτεραν και ενδοξοτέραν από όσην την παραλάβω.
Και θα πειθαρχώ εις τους ισχύοντας νόμους και εις όσους θα ψηφίσει ο λαός από κοινού. Και αν κανείς προσπαθεί να καταργήσει αυτούς ή δεν υπακούει, δεν θα του το επιτρέψω.
Θα αγωνισθώ δε μόνος και με όλους. Και τα πατροπαράδοτα ιερά θα τιμώ.
Μά
ρτυρές τούτων ας είναι οι Θεοί
».

Πάνω από τα άγια ελληνικά χώματα φεγγοβόλησε, ακτινοβόλησε και φωτοπλημμύρισε ο πανύψιστος Ζευς. Ο λαμπρότερος ήλιος του σύμπαντος, της ηθικής νίκης των Ελλήνων πάνω στα ένστικτα και την ύλη. Η Ελλάδα το θάμβος της γης, η στοργική κοιτίδα των ουράνιων θα παραμείνει φωτοδώτρα στο διάβα του χρόνου για να δείχνει πως συνταιριάζει το ανθρώπινο με το θείο, το ουράνια με το γήινο. Η ημέρα που κάτω από το βλέμμα της Παλλάδας Αθηνάς, οι Έλληνες θα αναζητήσουν το χθες, θα θυμηθούν το παρελθόν και θα οραματιστούν το μέλλον, μια υπέρ ουράνια μυσταγωγία που μόνο οι Έλληνες μπορούν να καταλάβουν, όταν οι νότες της μουσικής θα ακουστούν όμοιες με Παιάνες όλων των ηρωικών στιγμών της ελληνικής φυλής θα νιώσουν να τους καλούν οι ατελείωτες στρατιές των πεσόντων Ηρώων της ελληνικής πατρίδας να τις τιμήσει και να τις δοξάσει. Όλες οι αιώνιες αρετές της ελληνικής ψυχής καταξιώνονται με τον εθελοντικό θάνατο για πεσόντες νεκρούς της που θεμελιώνουν με το αίμα τους ιερές αξίες της φυλής.

Αυτός είναι ο Έλλην, καθημερινός αλλά και μεγάλος, ασήμαντος και ηρωικός, γήινος αλλά και ουράνιος. Όσοι τον πολεμούν το ξέρουν ότι δεν μπορούν να τον δαμάσουν και για αυτό προσπαθούν να ξεριζώσουν τις αρετές του. Για να πάψει να θυμάται την τεράστια εθνική κληρονομιά ανά τους αμέτρητους αιώνες. Ξυπνήστε την Ελλάδα, την ωραιότητα της δημιουργίας, την ευνοημένη του συμπαντικού νου. Όπου κι αν δημιούργησε αυτοκρατορίες σε όλη τη Γη, άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της. Δεν θεώρησε τις πολυάριθμες κτίσεις της, κατεκτημένα εδάφη και τους λαούς υπόδουλους, αλλά τους φώτισε με το φως του πνεύματος της σαν φιλόστοργη μάνα. Σκόρπισε απλόχερα τη γνώση, έδωσε σπάταλα τη σοφία και τις αξίες της σε όλους τους λαούς που λάτρεψαν τους Έλληνες σαν Θεούς. Για αυτό και μόνο αξίζει να στεκόμαστε όρθιοι, μόνοι μας, εναντίον όλου του σύγχρονου κόσμου. “Μάρτυρές μας, ας είναι οι Θεοί”.

Αντεπίθεση

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/orkos-athhnaiou-efhbou#ixzz43QoOsBPx

Exit mobile version