Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χιονοστιβάδα δικαστικών εξελίξεων με την θυγατρική εταιρεία του Μπόμπολα στην Κύπρο – Νέες συλλήψεις

Χιονοστιβάδα δικαστικών εξελίξεων με την θυγατρική εταιρεία του Μπόμπολα στην Κύπρο - Νέες συλλήψεις

Χιονοστιβάδα εξελίξεων στην υπόθεση ΗΛΕΚΤΩΡ, η οποία συγκλονίζει την Κύπρο. Η εφημερίδα “Δημοκρατία” κάτω από τον τίτλο “Κύπρος: Νέες συλλήψεις στην υπόθεση ΗΛΕΚΤΩΡ” και με υπότιτλο “Παραδόθηκαν ακόμα δύο στελέχη της θυγατρικής του Μπόμπολα για το «κόλπο» με τους ΧΥΤΑ” γράφει τα εξής:

“Ακόμα δύο στελέχη της εταιρίας ΗΛΕΚTΩΡ, του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, παραδόθηκαν το βράδυ της Κυριακής στις κυπριακές Αρχές, με αφορμή το σκάνδαλο με τη διαχείριση απορριμμάτων σε Πάφο και Λάρνακα, εξαιτίας του οποίου κρατούνται ήδη οκτώ άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Λάρνακας. Πρόκειται για τον πρώην γενικό διευθυντή της ΗΛΕΚΤΩΡ Κύπρου Δημήτριο Γιαννακόπουλο και τον πολιτικό μηχανικό Ιμάρ Μπακλέρ, για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Αντίθετα, δεν έχει παραδοθεί μέχρι σήμερα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΗΛΕΚΤΩΡ Αθανάσιος Κατρής, για τον οποίο επίσης έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ο κ. Κατρής είχε αποχωρήσει επεισοδιακά προ ετών από την ΗΛΕΚΤΩΡ και έχει ιδρύσει δική του εταιρία διαχείρισης απορριμμάτων. Χθες οι δύο που παραδόθηκαν προσήχθησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησής τους. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν και οι οκτώ που κρατούνται, κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας, για την ανανέωση της έκδοσης διαταγμάτων προσωποκράτησής τους.

Το δικαστήριο ενέκρινε πενθήμερη παράταση της κράτησης. Πρόκειται για τον Δημήτρη Πατσαλίδη, οικονομικό διευθυντή του Δήμου Πάφου, που τελεί σε διαθεσιμότητα, τον Μιχάλη Πάντη, που επέβλεπε τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόστης (Λάρνακα), τους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών Αντώνη Κουρουζίδη, Στέλιο Παπαδόπουλο και Χρηστάκη Πέτρου, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιτροπή προσφορών (στον διαγωνισμό που κέρδισε η ΗΛΕΚΤΩΡ για τη Λάρνακα), τον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, καθώς και τον πρώην υπάλληλο του υπουργείου Εσωτερικών Γιώργο Κουλαππή και τον γιο του Νίκο Κουλαππή, ο οποίος είναι γιατρός. Όπως είναι γνωστό, με οδηγία του Γενικού Λογιστηρίου πάγωσαν όλες οι πληρωμές του κράτους προς την εταιρία Helector Cyprus Ltd, τόσο για την ΟΕΔΑ Κόστης όσο και για τον ΧΥΤΑ Πάφου. Σύμφωνα με τις κυπριακές Αρχές, η εταιρία φέρεται ότι έχει συστήσει κύκλωμα μαζί με φορείς του Δήμου Πάφου εκδίδοντας τιμολόγια-μαϊμού, ώστε να δικαιολογούν τις μίζες, οι οποίες υπολογίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε περίπου 1.200.000 ευρώ”.

Από την δική της πλευρά, η εφημερίδα “Kontra news” είχε ως κεντρικό πρωτοσέλιδο την Δευτέρα ότι “50.000.000 έφαγε ο Μπόμπολας από τους Κύπριους”, ενώ πολύ πιο “πιπεράτο” ήταν το περιεχόμενο της εφημερίδας στις μέσα σελίδες. Για πολλοστή φορά κοιτάξαμε στο “Έθνος” της Τρίτης, μήπως γράφει κάτι για την όλη υπόθεση. Κοιτάξαμε ακόμη και στην σελίδα 46, αλλά το μόνο που είδαμε εκεί ήταν σταυρόλεξο, σκάκι και τρεις πορνό διαφημίσεις. Μάταιος κόπος, λοιπόν, για ένα θέμα το οποίο εμπεριέχει εμπλοκή σε οικονομικά σκάνδαλα και συλλήψεις και θα οδηγούσε πιθανότατα κάποιους σε συνειρμούς σκέψεων περί εγκληματικής οργάνωσης.

Κοίτα να δεις, πώς τα φέρνει “η ρημάδα η ζωή”… Δεν ξέρουμε γιατί, αλλά διαβάζοντας όλα αυτά μας ήρθε στο νου η γνωστή σοφή και αλάνθαστη λαϊκή παροιμία “όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα”…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε επίσης: Χωρίς τέλος οι δικαστικές περιπέτειες του Μπόμπολα στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chionostibada-ejelijewn-me-thn-thugatrikh-etaireia-tou-mpompola-sthn-kupro#ixzz43g0gHeWB

Exit mobile version