Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απαντά στο μήνυμα του αγράμματου Τσίπρα για το 1821

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απαντά στο μήνυμα του αγράμματου Τσίπρα για το 1821

Πάλι επέλεξε να προκαλέσει με την άγνοιά του περί βασικών θεμάτων της Ελληνικής Ιστορίας ο ανεκδιήγητος Τσίπρας. Για άλλη μία φορά φρόντισε να μειώσει την Ελληνική Επανάσταση του 1821, συγκρίνοντάς την με τον «Διαφωτισμό» και την «Γαλλική Επανάσταση» του Ροβεσπιέρου και άλλων αστών, που επαναστάτησαν εναντίον του τότε πολιτικού συστήματος στη Γαλλία.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το μήνυμα του Τσίπρα:

“Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε καρπός του ευρωπαϊκού και του ελληνικού Διαφωτισμού και φορέας των σύγχρονων αξιών για ελευθερία με κοινωνική δικαιοσύνη. Ως τέτοιος, ο Ελληνικός Αγώνας για την Ανεξαρτησία ενέπνευσε ένα διεθνές κύμα θαυμασμού, αλληλεγγύης και ενεργούς υποστήριξης, το Φιλελληνισμό.

Σήμερα, η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός βρίσκονται, ξανά, στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των οικουμενικών αξιών του ανθρωπισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης και, μάλιστα, μέσα σε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης.

Στον αγώνα αυτόν, ο λαός μας αποδεικνύει ότι έχει αντοχές, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και πίστη στις δυνάμεις του. Σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος φτάνει στο τέλος της. Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την επιτροπεία των δανειστών, πρότυπο δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε αυτήν την Ελλάδα, σε πέντε χρόνια από σήμερα, θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση”.

Τώρα πώς συνδέεται ο Κολοκοτρώνης με τον έμμισθο «ανθρωπισμό» των ΜΚΟ  και ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος με την «αλληλεγγύη», μόνο ο Τσίπρας μπορεί να το απαντήσει. Όσον αφορά την Επανάσταση που είναι «καρπός του του ευρωπαϊκού και του ελληνικού Διαφωτισμού», ας αφήσουμε τον ίδιο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη να απαντήσει στους αγράμματους διεθνιστές:

«Η επανάστασις η εδική μας δεν ομοιάζει με καμμιάν απ’ όσες γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης αι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών των είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο εδικός μας πόλεμος ήτο ο πλέον δίκαιος, ήτον έθνος με άλλο έθνος, ήτο με ένα λαόν, όπου ποτέ δεν ηθέλησε να αναγνωριστεί ως τοιούτος, ούτε να ορκισθεί, παρά μόνο ό,τι έκαμνε η βία.»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-theodwros-kolokotrwnhs-apanta-sto-mhnuma-tou-agrammatou-tsipra-gia-to-182#ixzz43x1DOUFK

Exit mobile version