Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πειραιάς, Μεσσήνη, Θάσος, Κιλκίς

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στα ασφυκτικά γεμάτα από πλήθος Εθνικιστών, γραφεία της Τ.Ο. Πειραιά, ομιλία από τον Συναγωνιστή Παναγιώτη Χατζηφιλίππου, με τίτλο: ”25 Μαρτίου 1821, ο Τιτάνιος Αγώνας των Ελλήνων για Ελευθερία”. Ο Συναγωνιστής ξεκινώντας την ομιλία του, ανέλυσε εκτενώς στους παρευρισκόμενους, τους λόγους που ο Αγώνας των ένδοξων προγόνων μας για την Ελευθερία μας ήταν ΤΙΤΑΝΙΟΣ και δικαιωματικά χαρακτηρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους σε ολόκληρη την ιστορική διαδρομή του Έθνους μας, με τις μορφές των Αγωνιστών του, να έχουν λάβει μυθικές διαστάσεις στην συνείδηση του Λαού μας.

Συνεχίζοντας, ανέλυσε τα κυριότερα γεγονότα της Επαναστάσεως, με τις Μεγάλες Νίκες των Ελλήνων εναντίον των εχθρών μας, αλλά και τις συνεχόμενες σφαγές κατά του πληθυσμού και την ερήμωση ολόκληρων πεδινών περιοχών από τα τουρκικά και τα αιγυπτιακά στρατεύματα. Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε εκτός από την στρατιωτική όψη του Αγώνα και στην πολιτική, αλλά και στην διπλωματική, με την παράθεση των κυριότερων γεγονότων αυτών των όψεων. Γεγονός που καταδεικνύει σαφώς την πολύπλευρη και πολυδιάστατη μάχη που έδωσαν οι Έλληνες σε αυτόν τον Αγώνα για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Μετά το πέρας της ομιλίας του Συναγωνιστή, ακολούθησε εκτενής διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων και στην συνέχεια, ως είθισται, όλοι σε στάση προσοχής απαγγείλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα στα Γραφεία της Τ.Ο. Μεσσήνης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου η φετινή εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Ο Γραμματέας της Τοπικής συναγωνιστής Γιάννης  Ζαφειρόπουλος μιλώντας στους συναγωνιστές που παρευρέθησαν  αρχικά αναφέρθηκε στην έναρξη της ελληνικής επανάστασης στην Μολδοβλαχία τον Φεβρουάριο του 1821 με τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ο οποίος επεδίωξε να απασχολήσει τους Τούρκους στον Βορρά  ώστε  να ξεσπάσει ανενόχλητη η ουσιαστική επανάσταση του Γένους στον Μοριά. Κατόπιν ο ομιλητής αναφέρθηκε στην απελευθέρωση της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου 1821 και την συνεισφορά της Μεσσήνης στον εθνικό αγώνα.  Όπως  και αλλού, οι Έλληνες του Νησιού (όπως ήταν το αρχικό όνομα της περιοχής)  παρά τις μεγάλες σφαγές που υπέστησαν από τους Τουρκαλβανούς  κατά την εξέγερση του 1770 που έμεινε στην ιστορία με την ονομασία ”Ορλωφικά”, δεν δίστασαν να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο της επανάστασης του 1821 και να θυσιάσουν εκ νέου  προς χάριν της ελευθερίας της πατρίδος τους  εαυτούς τους, τις οικογένειές τους, τις περιουσίες τους.          \

Βεβαίως αυτό συνέβη διότι τότε οι Έλληνες διέθεταν πατριωτική συνείδηση που την κληρονόμησαν από τους προγόνους τους, αλλά και εθνική παιδεία που την απέκτησαν από τους  δάσκαλους του Γένους και όχι από ημιμαθείς αφισσοκολητές. Πέρα από τις ”ταξικές” ασυναρτησίες που επικαλούνται κάποιοι , τότε όλοι μαζί, πλούσιοι και φτωχοί, βρέθηκαν  σύσσωμοι στον αγώνα διότι είχαν κοινή την πίστη στο Θεό της Ελλάδος ότι θα σώσει την πατρίδα τους από τους τυράννους. Αντιθέτως σήμερα κάποιοι αντί να συνεχίσουν το έργο των προγόνων μας ώστε να φέρουμε όλα τα αδέλφια μας στην αγκαλιά της μητέρας πατρίδας, ασχολούνται με οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους Έλληνες που στενάζουν κάτω από την διεθνιστική μπότα των  σημερινών γενιτσάρων. Επιβεβαιώνονται συνεπώς τα λόγια του εθνικιστή μάρτυρα Ρήγα Φεραίου ο οποίος έλεγε ”ότι μερικοί άνθρωποι εξοντώνουν τους Έλληνες με την μάταιη ελπίδα να σβήσουν τις τελευταίες σπίθες του ελληνικού πατριωτισμού”. Σήμερα υπάρχουν πολλές σπίθες, οι  Έλληνες εθνικιστές και εθνικίστριες  που ενώνονται  στη μεγάλη εθνικιστική  φλόγα της Χρυσής Αυγής που φωτίζει το δρόμο προς το μεγαλείο της Φυλής μας.

Ακολούθως  τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Χαράλαμπος Κωνσταντινόπουλος  ο οποίος προέβη σε ένα παραλληλισμό των δυσμενών συνθηκών που βίωνε ο ελληνικός λαός τον καιρό της επανάστασης του 1821 με την τωρινή περίοδο, καταδεικνύοντας ότι η ανάγκη για ”υπέρ πάντων αγώνα” ισχύει και σήμερα. Ο συναγωνιστής  τόνισε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό να ξαναβρεί την αξιοπρέπειά του, ώστε να τον σέβονται οι φίλοι και να τον φοβούνται οι εχθροί του. Το πνεύμα των ιερών προγόνων μας καλεί να τιμήσουμε την παρακαταθήκη που μας άφησαν και με όλες μας τις δυνάμεις να αντισταθούμε μέχρι την τελική νίκη εναντίον όσων επιβουλεύονται το Γένος. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από οπτικό υλικό με πορτραίτα των Ηρώων του 1821 και  σκηνές της  εθνικής παλιγγενεσίας.

Την Τετάρτη, 23.03.2016, και ώρα 19:30 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εβδομαδιαία συγκέντρωση στα γραφεία της Τ.Ο. Θάσου, όπου ο γραμματέας της Τοπικής, Χαλκιώτης Γεώργιος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την επικαιρότητα. Αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Τσίπρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις  Βρυξέλλες  ο οποίος για ακόμα μια φορά συνεχίζει να αισχρή επίθεση προς την Χρυσή Αυγή λέγοντας πως για την Ελλάδα ο μόνος τρόμος είναι ο ρατσισμός και η άνοδος μας. Μέσα στις τόσες χιλιάδες λαθρομεταναστών που βρίσκονται σήμερα στην χώρα μας και που μέσα τους υπάρχουν σίγουρα πολλοί τρομοκράτες Τσιπρας εξακολουθεί να ζει στον δικό του κόσμο!  Στη συνέχεια οι συναγωνιστές μαζί με τον γραμματέα της Τ.Ο. Θάσου προχώρησαν σε δράση κατά την οποία μοίρασαν σε 10 άπορες ελληνικές οικογένειες σακούλες με κρέας. Την ώρα που η κυβέρνηση ταΐζει τους ξένους υπάρχει και η Χρυσή  Αυγή που νοιάζεται για τους Έλληνες που υποφέρουν.

Την 25η Μαρτίου 2016 ο Συναγωνιστής και βουλευτής Κιλκίς, Χρήστος Χατζησάββας και ενώ είχε λάβει πρόσκληση για να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για την επανάσταση και απελευθέρωση του 1821, στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο, θεώρησε ότι είναι προτιμότερο να λειτουργήσει συμβολικά η παρουσία του.

Έτσι αποφάσισε να παραβρεθεί με κλιμάκιο συναγωνιστών στην Ιερά δοξολογία και στις εκδηλώσεις στο χωριό Ειδομένη του Νομού Κιλκίς ως ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της.

Ζήτω η Νίκη!
Ζήτω ο Στρατός!
Ζήτω Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn451#ixzz44BH0PrFb

Exit mobile version