Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα από τον γενικό εισαγγελέα Κύπρου – Εκκωφαντική σιωπή από την φυλλάδα «Έθνος»

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα από τον γενικό εισαγγελέα Κύπρου - Εκκωφαντική σιωπή από την φυλλάδα «Έθνος»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο της ΗΛΕΚΤΩΡ στην Κύπρο, για το οποίο έχουμε αναφερθεί και στο πρόσφατο παρελθόν. Για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΗΛΕΚΤΩΡ, Λεωνίδα Μπόμπολα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σύμφωνα με δημοσιεύματα δύο καθημερινών εφημερίδων, της «Δημοκρατίας» και της «Kontra News».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Δημοκρατία» με τίτλο «Καίνε τον Λ. Μπόμπολα οι καταθέσεις για τις μίζες» και υπότιτλο «Καταιγιστικές οι εξελίξεις για το σκάνδαλο της ΗΛΕΚΤΩΡ στην Κύπρο. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης (πιθανόν να γίνει και ευρωπαϊκό)» γράφει τα εξής:

«Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις σε σχέση με το σκάνδαλο διαχείρισης των απορριμμάτων σε Πάφο και Λάρνακα από την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του ισχυρού άνδρα της τελευταίας Λεωνίδα Μπόμπολα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος ρωτήθηκε από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, απέφυγε προς το παρόν να αναφέρει όνομα αλλά είπε ότι, αν το πρόσωπο για το οποίο εκδόθηκε το ένταλμα δεν έλθει οικειοθελώς στην Κύπρο, τότε θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης· κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να συλληφθεί και στην Ελλάδα. Οι κυπριακές Αρχές, που διερευνούν τις τελευταίες εβδομάδες την υπόθεση, φαίνεται ότι επωφελήθηκαν από την κατάθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΗΛΕΚΤΩΡ Θανάση Κατρή, ο οποίος είχε συγκρουστεί και αποχωρήσει από την εταιρία. Ο κ. Κατρής παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε διατεθειμένος να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Κατάθεση κλειδί

Λέγεται, μάλιστα, ότι η κατάθεσή του οδήγησε στην έκδοση των τριών νέων ενταλμάτων σύλληψης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο κ. Μπόμπολας. Οι άλλοι δύο είναι ο πρώην πρόεδρος του οργανισμού διαχείρισης αποβλήτων της Πάφου (ΣΑΠΑ) Ευτύχιος Μαλληκίδης και ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας συμβούλων Enviroplan Θεοφάνης Λώλος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου ανακρινόμενος ο Κατρής παραδέχθηκε ότι εκτελούσε εντολές του ιδιοκτήτη Λεωνίδα Μπόμπολα, ενώ αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο.

Ισχυρισμοί

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έδωσε μίζες ύψους 100.000 ευρώ σε έναν εκ των υπόπτων, όπως ο ίδιος ζήτησε, και το «αίτημά» του έγινε αποδεχτό από τον Λ. Μπόμπολα και σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα παρέλαβε τα χρήματα σε φάκελο. Επίσης παραδέχθηκε ότι δίνονταν μίζες στους λειτουργούς που επέβλεπαν τα έργα προκειμένου να υπογράφουν σύντομα τα έγγραφα τα οποία ήταν απαραίτητα για την πληρωμή της κοινοπραξίας στην οποία συμμετείχε η ΗΛΕΚΤΩΡ.

Ο Λ. Μπόμπολας, εκτός από διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κατέχει και τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΗΛΕΚΤΩΡ, της εταιρίας διαχείρισης απορριμμάτων που εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τον ΧΥΤΑ Πάφου και τον ΧΥΤΥ Κόσιης στη Λάρνακα. Ως σήμερα εμπλέκονται στην υπόθεση 19 πρόσωπα, ορισμένα από τα οποία (πρώην και νυν στελέχη της ΗΛΕΚΤΩΡ) αφέθηκαν ελεύθερα και εκτιμάται ότι (όπως και ο κ. Κατρής) θα χρησιμοποιηθούν ως μάρτυρες κατηγορίας.

Για τις μίζες κατέθεσε και ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση του βιολογικού καθαρισμού. Ο τελευταίος κατονόμασε τον πρώην πρόεδρο του οργανισμού διαχείρισης αποβλήτων της Πάφου (ΣΑΠΑ) Ευτύχιο Μαλληκίδη και υποστήριξε ότι το 2007 του είπε ότι σε συνάντηση που είχε με τον πρώην γενικό διευθυντή της ΗΛΕΚΤΩΡ Κύπρου Δημήτρη Γιανακόπουλο του είχε προσφέρει μίζες, προκειμένου να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ τους. Ο Βέργας παραδέχθηκε ότι έλαβε μίζες ύψους περίπου 150.000 ευρώ από τον Γιαννακόπουλο και τις δικαιολόγησαν ως χορηγίες, ενώ ανέφερε ότι σε άλλη περίπτωση ο πρώην γενικός διευθυντής τού έδωσε 165.000 ευρώ, τα οποία παρέδωσε στον Μαλληκίδη».

Από την δική της μεριά, ο τίτλος της «Kontra News» έχει ως εξής: «Στη φυλακή θέλουν οι Κύπριοι τον Μπόμπολα που τον κάρφωσε άνθρωπός του».

“Για μια ακόμη φορά, ανατρέξαμε στις σελίδες του «Έθνους» της Δευτέρας, προκειμένου να δούμε αν αποφάσισαν επιτέλους να γράψουν κάτι για ένα ζήτημα το οποίο αναμφίβολα έχει μεγάλο δημοσιογραφικό (και όχι μόνον) ενδιαφέρον. Και πάλι τζίφος… Δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά, ιδιαίτερα τώρα που οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, όπως αναγράφεται και στην εφημερίδα «Δημοκρατία». Οι λόγοι για τους οποίους το «Έθνος» κρατεί σιγή ιχθύος για ένα μέλος της οικογένειας Μπόμπολα αφορούν το ίδιο και τους ιδιοκτήτες του. Όσο, όμως, δεν μιλάνε δίνουν το δικαίωμα στον καθένα να υποθέτει ό, τι θέλει. 

Αναρωτιόμαστε, πάντως, αν, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζονται στο ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας», ο Κατρής «κάρφωσε» τον Μπόμπολα, τι θα υποστηριχθεί άραγε από την υπεράσπιση του επιχειρηματία; Ότι πρόκειται για… ψευδομάρτυρα; Αλλά, όπως είπαμε και σε παλαιότερη αναφορά μας στο συγκεκριμένο ζήτημα, όλα αυτά, δεν ξέρουμε γιατί, αλλά μας φέρνουν στο νου την γνωστή λαϊκή ρήση: «όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα»…”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ    

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/entalma-sullhpshs-sthn-kupro-gia-ton-lewnida-mpompola.-sigh-ichthuos-apo-to#ixzz44E5XnUkK

Exit mobile version