Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εικόνες ΣΟΚ από την Παλμύρα: Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν εκατοντάδες αρχαία μνημεία

Εικόνες ΣΟΚ από την Παλμύρα: Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν εκατοντάδες αρχαία μνημεία

Αρχαία μνημεία κατεστραμμένα και πεταμένα στο πάτωμα του μουσείου της πόλης

Την καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, αποκαλύπτουν οι πρώτες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την ανακατάληψη της πόλης από το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ. Στις φωτογραφίες εμφανίζονται αρχαία αντικείμενα να είναι διαλυμένα, πεταμένα στο πάτωμα του μουσείου της πόλης δείγμα της μανίας του Ισλαμικού Κράτους.

Την ανακατάληψη της πόλης ανακοίνωσε την Κυριακή το Συριακό καθεστώς. «Έπειτα από σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας, ο στρατός ελέγχει πλέον ολόκληρη την πόλη της Παλμύρας, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας πόλης και του κατοικημένου τμήματός της. Αυτοί (οι τζιχαντιστές) αποσύρθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά στρατιωτική πηγή.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας υποστηριζόμενες από την ρωσική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσαν στις 7 Μαρτίου επιχείρηση για να ανακαταλάβουν την Παλμύρα από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίο την είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους τον Μάιο του 2015.

Διαβάστε επίσης: Ο Συριακός στρατός απελευθέρωσε όλη την Παλμύρα και τους αρχαιολογικούς χώρους που κατέστρεφαν οι τζιχαντιστές

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eikones-sok-apo-thn-palmura-oi-tzichantistes-katestrepsan-ekatontades-archa#ixzz44EUPmdNN

Exit mobile version