Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί κανένας από το «συνταγματικό τόξο» δεν θέλει τώρα εκλογές;

Γιατί κανένας από το «συνταγματικό τόξο» δεν θέλει τώρα εκλογές;

Κανένας μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος να διακατέχεται από το σύνδρομο «λιγούρια της εξουσίας», δεν θέλει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Εκλογές, μάλιστα, τις οποίες θα έχει προκαλέσει ο Καμμένος κουνώντας δήθεν πατριωτικές (με το θέμα Μουζάλα) ακόμη και αντιμνημονιακές σημαίες (είναι ικανός μέχρι κι αυτό να κάνει). Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι αυτές οι εκλογές θα γίνουν με τον σημερινό νόμο και είναι κάτι παραπάνω από ορατή η πιθανότητα αυτό το «μπόνους» να το καρπωθεί η ΝΔ. Αυτό σημαίνει ότι καμιά εξηνταριά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξανακαθήσουν στα βουλευτικά έδρανα, χάνοντας με μιας τα προνόμιά τους. 

Το ίδιο θα συμβεί και με μια σειρά «κηφήνες» σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις, οι οποίοι θα χάσουν κι αυτοί τόσο τις άνετες καρέκλες τους όσο και τους παχυλούς μισθούς που τις συνοδεύουν. Άρα, τόσο οι βουλευτές όσο και ο κομματικός μηχανισμός και οι λοιποί παρατρεχάμενοι και αυλοκόλακες του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν την παρτίδα στην σημερινή Βουλή, αναζητώντας συμμαχία με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ακόμη και με την Ένωση Φραπέδων, αν «σχολάσει ο γάμος» με τους ΑΝΕΛ, αφού η ΝΔ για τους δικούς της αυτονόητους λόγους πολιτικής αυτοσυντήρησης εμφανίζεται στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο κάθετα αντίθετη στην προοπτική της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, αυτή την στιγμή, τα συγκεκριμένα κόμματα της κεντροαριστεράς δείχνουν «να κλωτσάνε» φαινομενικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενοι σε αντίθεση με την σαφή προτροπή του Ολάντ, ο οποίος επιθυμεί διακαώς μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού.

Μπορεί την δεδομένη χρονική στιγμή Γεννηματά και Θεοδωράκης να εμφανίζονται να απορρίπτουν κάθε ιδέα συμμετοχής τους σε μια κυβέρνηση μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς τη ΝΔ, την πραγματική όμως διάθεση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού δεν θα την δούμε σε «ήρεμες» περιόδους, αλλά όταν διακυβεύεται κάτι πολιτικά σημαντικό. Γεννηματά και Θεοδωράκης, λοιπόν, έδειξαν τις πραγματικές διαθέσεις τους όταν πρόσφατα φάνηκε κίνδυνος πτώσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την «έπεσαν» στον Καμμένο και όχι στον Τσίπρα, αφήνοντας να διαφανεί πως είναι έτοιμοι να συνδράμουν για να μην πέσει η κυβέρνηση και προκηρυχθούν εκλογές (ολοφάνερα η Γεννηματά, κάπως πιο καλυμμένος ο Θεοδωράκης). Επομένως, αν ξανατεθεί τέτοιο ζήτημα, αν πάρει δηλαδή σάρκα και οστά μια ρήξη του Τσίπρα με τον Καμμένο, τότε θα δούμε αν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα μείνουν όντως εκτός κυβέρνησης ή αν θα σπεύσουν να γίνουν Καμμένοι στην θέση του Καμμένου.

Συνοψίζοντας, είναι φανερό ότι κανείς εκτός του «συνταγματικού τόξου» δεν επιθυμεί την πτώση της κυβέρνησης και την διενέργεια εκλογών. Ακόμη και η ΝΔ, η οποία δεν ζητεί εκλογές, βολεμένη μια χαρά στον χώρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς θέλει «να φάει όλη την πίκρα» του τρίτου Μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ (παρότι το ψήφισε κι αυτή τον περασμένο Αύγουστο) και αυτή να χρησιμοποιήσει την γνωστή θεωρία της «καμένης γης».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/giati-kanenas-apo-to-suntagmatiko-tojo-den-thelei-twra-ekloges#ixzz44EmJGEPn

Exit mobile version