Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νεοδημοκράτες καταγγέλλουν τον Μητσοτάκη για προσπάθεια αλλοίωσης του συνεδρίου της ΝΔ – Που είναι τώρα η… «αρχή του αρχηγού»;

Νεοδημοκράτες καταγγέλλουν τον Μητσοτάκη για προσπάθεια αλλοίωσης του συνεδρίου της ΝΔ - Που είναι τώρα η… «αρχή του αρχηγού»;

Πριν συγκληθούν τα όργανα για το συνέδριο της ΝΔ σε λιγότερο από ένα μήνα (22-24 Απριλίου), άλλου είδους όργανα άρχισαν να χτυπούν για τη νυν ηγεσία της ΝΔ, καθώς η προσπάθεια του Μητσοτάκη να ελέγξει ολοκληρωτικά το κόμμα και να βάλει παντού ανθρώπους της αρεσκείας του, δημιουργούν εσωκομματικές τριβές. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία υπό τον τίτλο «Καταγγελίες κατά Κυριάκου για αλλοίωση του συνεδρίου» και υπότιτλο «Στελέχη κατηγορούν την ηγεσία για αποκλεισμούς και χιλιάδες διαγραφές» αναφέρει τα εξής:

«Έναν μήνα πριν από το συνέδριο της ΝΔ (22-24 Απριλίου) και τα όργανα άρχισαν, αφού μια μερίδα στελεχών της απερχόμενης Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος κατηγορεί την ηγεσία για προσπάθεια αλλοίωσης της σύνθεσης του συνεδρίου! Μάλιστα, σε επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλλουν σημεία και τέρατα στην πορεία για το συνέδριο. Όπως τονίζουν στην επιστολή τους οι Νικολαΐδης Νίκος, Ζωντανός Κώστας, Αγαλοπούλου-Πετράκου Ευαγγελία, Ινιωτάκης Πολυχρόνης, Ματάλας Θεόδωρος, Πάνου Ευάγγελος, Παρράς Χρήστος, Σαρούκου Παναγιώτα, Χονδρόγιαννος Ιωάννης και Κόκκαλης Αλέκος:

Με τις αποφάσεις των αρμόδιων (;) οργάνων που εξέδωσαν την υπ’ αριθ. 267/19-2/2016 εγκύκλιο, διαπιστώνεται αλλοίωση της σύνθεσης του Συνεδρίου, κατά παράβαση του άρθρου 6 παρ. 3 του καταστατικού, όπου ορίζεται ότι: «…εκλέγονται αντιπρόσωποι σύνεδροι σε αριθμό τριπλάσιο από τον αριθμό των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας συν ένα», όπως άλλωστε συγκεκριμενοποιείται στην εν λόγω παράγραφο του καταστατικού. Αποτέλεσμα αυτής της καταστρατήγησης του καταστατικού, είναι να εκλέγονται 1.819 σύνεδροι από τον γενικό πίνακα των ΝΟΔΕ, αντί του ορθού των 1.016 συνέδρων.

Συγκεκριμένα, στην Β’ Αθηνών έπρεπε να εκλέγονται 136 και θα εκλεγούν (5×136=) 680 σύνεδροι!!!

Στην Α’ Αθηνών θα έπρεπε να εκλεγούν 46 και εκλέγονται 92 σύνεδροι.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να εκλεγούν 52 και εκλέγονται 156 σύνεδροι.

Στο υπόλοιπο Αττικής θα έπρεπε να εκλεγούν 49 και εκλέγονται 147 σύνεδροι.

Δηλαδή, με την παράνομη – αυθαίρετη ερμηνεία του καταστατικού, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης, θα εκλεγούν παραπάνω 803 σύνεδροι, αλλοιώνοντας την σύνθεση του Συνεδρίου, άρα και τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα του 10ου Συνεδρίου μας.

Με βάση λοιπόν αυτό το χαρακτηριστικό η σύνθεση (ανεξάρτητα των ex officio συνέδρων), με την αυθαίρετη και αντικαταστατική διατύπωση της εγκυκλίου, όχι μόνο αυξάνονται κατά ποσοστό 79% οι σύνεδροι του γενικού πίνακα (1819 αντί για 1016), αλλά τροποποιείται δραματικά εις βάρος της Περιφέρειας. Ακόμη πιο εξόφθαλμο είναι ότι οι σύνεδροι της Β’ Αθήνας από 136 γίνονται 680 (!!!).

Τέλος, τα στελέχη κατηγορούν την ηγεσία του κόμματος για διαγραφή χιλιάδων μελών του κόμματος, αλλά και αποκλεισμό των νέων μελών από την εκλογική διαδικασία!»

Είναι σαφές ότι τα όσα καταγγέλλονται απέχουν κατά πολύ από την εικόνα ενός κόμματος το οποίο λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο εσωκομματικής λειτουργίας. Αντιθέτως, καταγγέλλεται ευθέως η ηγεσία του κόμματος για προσπάθεια αλλοίωσης της σύνθεσης του συνεδρίου, με ξεκάθαρες αντιδημοκρατικές διαδικασίες καταπάτησης του καταστατικού της ΝΔ. Φαίνεται ότι ο δρόμος προς την εξουσία δεν είναι «στρωμένος» με άσφαλτο, αλλά με χαλίκια για τον Μητσοτάκη και την ηγεσία του.

Ας μην ξεχνάμε ότι η επικράτησή του έγινε οριακά, με μόλις μερικές χιλιάδες ψήφους διαφορά, επομένως ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση απόλυτος κυρίαρχος και αδιαμφισβήτητος «τσοπάνης» στο «μαντρί» της ΝΔ. Μπορεί η αναμονή της επανάκαμψης στην εξουσία να κρατά σχετικά ενωμένο το γηραλέο αυτό κατασκεύασμα του ψευτοεθνάρχη Καραμανλή, όμως οι άμεσοι υποστηρικτές και συνεχιστές της πολιτικής κληρονομιάς του τελευταίου δείχνουν ξεκάθαρα στην νυν ηγεσία ότι πρέπει να τους υπολογίζει.

Φυσικά, στην επιχείρηση ολοκληρωτικού ελέγχου του κόμματος από τον Μητσοτάκη κανείς δεν πρόκειται να μιλήσει, και αυτή την φορά, για την περιβόητη «αρχή του αρχηγού». Αυτή χρησιμοποιείται μόνο σε συγκεκριμένη περίπτωση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης του έντιμου και νόμιμου αγώνα ενός Λαοφιλούς Πολιτικού Κινήματος, με εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους και πολλαπλάσια κοινωνική επιρροή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ   

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/baries-eswkommatikes-kataggelies-kata-mhtsotakh-gia-prospatheia-alloiwshs-t#ixzz44HRKCpYU

Exit mobile version