Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Επιστήμονες” ζητούν την κατάργηση της έννοιας “Φυλή”

“Επιστήμονες” ζητούν την κατάργηση της έννοιας “Φυλή”

Οι εκπρόσωποι της “πολιτικής ορθότητας” σ’ όλον τον πλανήτη έχουν τέτοια αίσθηση της παγκόσμιας εξουσίας ώστε να μην διστάζουν να ζητούν μέχρι και την κατάργηση των νόμων της Φύσης. 

Προσφάτως, σε απόλυτα συστημικό έντυπο διαβάσαμε ένα άρθρο υπό τον μάλλον βαρύγδουπο τίτλο “Μπορεί να υπάρξει ανθρώπινη γενετική χωρίς ιδεολογία”. Το άρθρο υπογράφεται από έναν τύπο, ο οποίος φωτογραφίζεται σε μόνιμη βάση στην στήλη του στο συγκεκριμένο έντυπο καπνίζοντας μια πίπα, δημιουργώντας έτσι, πιθανώς, και τους κατάλληλους συνειρμούς για όποιον θέλει να χαρακτηρίσει με “πικάντικο” τρόπο τα γραφόμενά του…

Διαβάζουμε, λοιπόν, χαρακτηριστικά στην αρχή κιόλας του άρθρου: “Η έννοια της “Φυλής” επιβάλλεται να εξαλειφθεί από την επιστημονική ορολογία και την ορολογία και την έρευνα, σύμφωνα με το περιοδικό “science”, όχι μόνο επειδή είναι παραπλανητική και ανυπόστατη, από επιστημονική άποψη, αλλά κυρίως επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία ή ως εργαλείο για τη νομιμοποίηση πολιτικών πρακτικών που ευνοούν τις κάθε λογής φυλετικές διακρίσεις. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια ομάδα διαπρεπών ειδικών, αποτελούμενη από βιολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες και νομικούς, οι οποίοι ένωσαν τις φωνές τους για να απευθύνουν μια βαρυσήμαντη έκκληση στην επιστημονική κοινότητα: να ξεκινήσει επιτέλους έναν διάλογο με στόχο τη δημιουργία ενός νέου λεξιλογίου ικανού να περιγράψει την ανθρώπινη ποικιλότητα χωρίς ιδεολογικές αποχρώσεις”!

Αμέσως μετά διαβάζουμε ότι ο ιστορικός Μάικλ Γιούντελ, η νομικός Ντόροθι Ρόμπερτς, ο εξελικτικός ψυχολόγος Ρόμπερτ Ντεσάλ και η γενετίστρια Σάρα Τίσκοφ με κοινό τους άρθρο στο “science” με τον εύγλωττο τίτλο “Να εξαλείψουμε τη φυλή από τη γενετική του ανθρώπου”, επισημαίνουν ότι ο όρος “φυλή” (race) “είναι στην καλύτερη περίπτωση άκρως προβληματικός και στη χειρότερη επιζήμιος”.

Και μόνο από την εισαγωγή καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή επίδειξη “επιστημονικών” σκοπιμοτήτων και εμμονών. Επειδή η Φυλή μπορεί να χρησιμοποιηθεί “για τη νομιμοποίηση πολιτικών πρακτικών”, όπως χαρακτηριστικά γράφεται, γι’ αυτό και θα πρέπει να καταργηθεί αυτή η πραγματικότητα της Φύσης! Με την ίδια λογική, επειδή κάποιοι γιατροί παίρνουν φακελάκι θα πρέπει να καταργήσουμε την Ιατρική, επειδή αρκετοί πολιτικοί λένε επανειλημμένως ψέματα να καταργήσουμε την πολιτική και τις εκλογές κ.τ.λ. Η ουσία, βεβαίως, βρίσκεται στο γεγονός ότι οι τύποι αυτοί στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες ιδεολογίες και πολιτικές σκοπιμότητες δεν διστάζουν να τα βάλουν με τους αιώνιους και άγραφους νόμους της Φύσης, οι οποίοι δημιουργούν και συντηρούν την ζωή, τον πολιτισμό και την εξελικτική τους δημιουργία.

Οι “επιστήμονες” αυτοί, όπως διαβάζουμε λίγο πιο κάτω, “αποφάσισαν να απευθύνουν έκκληση στην Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών να αναλάβει την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα συνέδριο όπου επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων θα καθίσουν να συζητήσουν πώς θα μπορούσε να αντικατασταθεί ο όρος “φυλή” από άλλους όρους που θα είναι και πιο ακριβείς επιστημονικά και δεν θα βαρύνονται με αξιολογικές διακρίσεις μεταξύ “ανώτερου” και “κατώτερου” με τις οποίες έχει συνδεθεί ιστορικά ο όρος “φυλή”. Και, όπως υποστηρίζουν, κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο να γίνει, αφού τέτοιοι εναλλακτικοί όροι υπάρχουν, όπως π.χ. “πληθυσμός ή γένος””. 

Το όλο σκηνικό κυμαίνεται, πραγματικά, μεταξύ ακραιφνούς γελοιότητας και στυγνής διαστρέβλωσης της φυσικής ισορροπίας. Η έννοια της Φυλής πηγαίνει για “απόσυρση”, επειδή κάποιοι “επιστήμονες”, με τις χαρακτηριστικές ιδεοληψίες που τους διακατέχουν και τις πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν, θα συνεδριάσουν μόνοι τους και βαφτίζοντας “το κρέας ψάρι” θα επιχειρήσουν τον βίαιο εξοστρακισμό της Φυλής από τα επιστημονικά κατάστιχα.

Μέσα στην κενότητα και την ασχετοσύνη της αντιφυσικής και αντιεπιστημονικής επί της ουσίας τοποθέτησής τους, τόσο οι “επιστήμονες” αυτοί, όσο και ο εγχώριος υποστηρικτής τους με την πίπα, φροντίζουν να συνθλίβουν κάθε έννοια σοβαρότητας. Γιατί τι άλλο από ασόβαροι μπορεί να είναι τύποι που “αναρωτιούνται” ότι “Μήπως τελικά ένας ακριβής ορισμός της ανθρώπινης φυλής είναι πρακτικά ανέφικτος επειδή η ίδια η “φυλή” ως επιστημονική κατηγορία είναι ανυπόστατη;”, καθώς και ότι η “γενετική και μορφολογική ποικιλομορφία του ανθρώπινου είδους, δεν εξηγείται ούτε με απλοϊκά επιστημονικά ούτε με ύποπτα κοινωνικά ιδεολογήματα, όπως είναι οι ανθρώπινες “φυλές””;

Όταν ο κομπογιαννιτισμός και ο τσαρλατανισμός τύπου Λυσένκο επιστρέφει υπό άλλο οπτικό πεδίο, με το κατακρεουργημένο θύμα αυτή την φορά να είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα της Φύσης, δηλαδή η Φυλή, τότε είναι φανερό ότι η αποθράσυνση της “πολιτικής ορθότητας” και των διαφόρων εκφραστών της έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να επιχειρούν να ακυρώσουν τα ίδια τα έργα της Φύσης. Στην περίπτωση του Λυσένκο το όποιο κακό αφορούσε μόνο τον σοβιετικό ιμπεριαλισμό. Στην περίπτωση των “επιστημόνων”, όμως, η εξάλειψη της έννοιας Φυλή έχει ως σκοπό την προώθηση των πολυφυλετικών και πολυπολιτισμικών κοινωνιών. Όμως, η θεϊκή εντολή και η φυσική δημιουργία, όπως είναι αναμενόμενο, είναι δυνατότερες από τα οποιαδήποτε επιτήδεια σχέδια τύπων, οι οποίοι επιθυμούν να τις καταργήσουν. Γιατί όσο μπορεί να καταργηθεί ο νόμος της βαρύτητας, τόσο εφικτό είναι να καταργηθεί και η έννοια της Φυλής. Τόσο απλά, τόσο πραγματικά, τόσο φυσικά. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/episthmones-zhtoun-thn-katarghsh-ths-ennoias-fulh#ixzz44MRTsc9D

Exit mobile version