Μπορεί το Πάσχα των καθολικών να πέρασε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αλλά ουδείς (εντός και εκτός Ελλάδας) δείχνει να ανησυχεί.
Όταν πριν από έναν μήνα περίπου σε κυβέρνηση και τρόικα (κουαρτέτο πλέον) μιλούσαν για το Πάσχα, δεν διευκρινιζόταν αν εννοούσαν το καθολικό ή το ορθόδοξο. Τώρα ο Τσακαλώτος έβαλε το τέρμα στις 22 Απριλίου, αλλά και πάλι τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς μπορεί να πάει ακόμη μια εβδομάδα πίσω. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει “η δουλειά” με την τρόικα να συμφωνηθεί στις 22 του μηνός, αλλά να νομοθετήσει τα μέτρα η Βουλή μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα (όπως είχε κάνει και με την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου παραμονή του Δεκαπενταυγούστου) προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ηρεμία του θρησκευτικού κλίματος των ημερών και να περάσει όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα τα νέα μέτρα.
Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι, αυτό είναι η απουσία κάθε έντασης στις σχέσεις κυβέρνησης-τρόικας. Ακόμα και κάποιες “επιθέσεις” κατά του ΔΝΤ, οι οποίες εξυπηρετούν τις ανάγκες της εσωτερικής κατανάλωσης, διεκπεραιώνονται με non paper και χωρίς να αποδίδονται ευθέως σε κάποιον κυβερνητικό υπουργό, αλλά σε “κύκλους”. Από την άλλη πλευρά (αυτή της τρόικας) τονίζεται ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, ενώ έχει οριστεί και η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας (2 Απριλίου) και η ημερομηνία επανέναρξης των συνομιλιών (4 Απριλίου).
Ακόμα και ο “κακός” Σόιμπλε δηλώνει απερίφραστα ότι εμπιστεύεται τον Τσίπρα και αναγνωρίζει ότι μπορεί η Βουλή να μην ψηφίσει περαιτέρω μείωση συντάξεων, οπότε θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος για να πιαστεί ο στόχος που τέθηκε τον περασμένο Αύγουστο με το τρίτο Μνημόνιο. Το μόνο το οποίο δεν επιτρέπεται να αλλάξει είναι ο στόχος του Μνημονίου. Αν κάτι “χαθεί” από το ασφαλιστικό θα πρέπει να “κερδηθεί” π.χ. από το φορολογικό.
Με απλά λόγια, οδηγούν τα πράγματα σε μια επιχείρηση πασχαλινού αιφνιδιασμού, τότε που χαλαρώνουν εντελώς τα ήδη χαλαρά αντανακλαστικά των συμπατριωτών μας. Με τις γνωστές “δραματοποιήσεις” και με κατεπείγουσα διαδικασία, για να μπορέσουν να συμμαζέψουν τους κυβερνητικούς βουλευτές, για μια ακόμη φορά. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η νομοθέτηση των εφιαλτικών μέτρων που θα την συνοδεύουν πήγε πίσω χρονικά εξαιτίας των κινητοποιήσεων των αγροτών. Το ερώτημα το οποίο τώρα τίθεται είναι τι και πώς θα εμποδίσει την κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση αυτά τα μέτρα, την στιγμή κατά την οποία ο Λαός είναι μεν οργισμένος, αλλά ταυτόχρονα ανοργάνωτος και χειραγωγούμενος σε μεγάλο βαθμό από τα συστημικά ΜΜΕ και τα κόμματα του “συνταγματικού τόξου”;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-pascha-erchetai-fernontas-mazi-nomothethsh-newn-metrwn#ixzz44NTOlle4