Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απαξίωση και βεβήλωση του ιερού χώρου της Επιδαύρου: Τις χυδαίες γελοιότητες του Φαμπρ προωθούν Τσίπρας και Καμμένος

Απαξίωση και βεβήλωση του ιερού χώρου της Επιδαύρου: Τις χυδαίες γελοιότητες του Φαμπρ προωθούν Τσίπρας και Καμμένος

Σάλο προκάλεσαν οι ανακοινώσεις που έκανε ο Βέλγος Γιαν Φαμπρ στον καλλιτεχνικό χώρο από την απαξίωση των Ελλήνων καλλιτεχνών και την αντικατάσταση τους με Βέλγους καθιστώντας τους Έλληνες καταξιωμένους καλλιτέχνες που ήδη έχουν χτυπηθεί από τα απόνερα της κρίσης θεατές και μετατρέποντας το Ελληνικό φεστιβάλ ως βέλγικο.

Ο πλέον ακατάλληλος Φαμπρ κατά την δήλωση του «οι γνώσεις μου από τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική σκηνή είναι ανεπαρκείς» ανέλαβε την διοργάνωση όχι μίας αλλά 40 βέλγικων παραστάσεων επί Ελληνικού θεσμού απαξιώνοντας πλήρως την Ελληνική τέχνη και αποκλείοντας τους Έλληνες καλλιτέχνες μη γνωρίζοντας,(η σκόπιμα με τις ευχές του Τσίπρα;) ο αδαής πως η Ελληνική κουλτούρα και ιστορία γέννησε την τέχνη.

Μεγαλύτερο σάλο, όμως, προκάλεσε η βεβήλωση της Επιδαύρου που σχεδιάζει ο βέλγος θολοκουλτουριάρης, συνοδοιπόρος των συριζαίων και των ψεκασμένων. Τι παραστάσεις θα ανεβάσει ο Φάμπρ; Μεταφέρουμε ένα σχετικό ρεπορτάζ:

“Κάστινγκ για να παίξουν και Ελληνες ηθοποιοί αναλόγως… προσόντων – Βεβήλωση της ιερής Επιδαύρου από «Ευρω-πέους» καταγγέλλει ο καλλιτεχνικός κόσμος

Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώνει η αυθαίρετη απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, του Βέλγου Γιάν Φαμπρ, να «διδάξει» στην Επίδαυρο τη δική του πειραματική και εξαιρετικά αμφιλεγόμενη -αν όχι βέβηλη- παράσταση Mount Olympus, γνωστή και σαν τα «Παλλόμενα Πέη». Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών, το Mount Olympus είναι μέχρι στιγμής η μόνη επιβεβαιωμένη παράσταση για εφέτος και θα παρουσιαστεί στις 5-6 Αυγούστου και ξανά στις 12 και 13 του ίδιου μήνα.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ελληνο-βελγικής σύμπραξης στην επιχειρούμενη εκ βάθρων ανανέωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Mount Olympus ο θίασος θα είναι μεικτός, με τη συμμετοχή Ευρωπαίων (κυρίως Βέλγων) αλλά και Ελλήνων ηθοποιών και χορευτών.” 

Δεν είσαι ικανός εσύ και οι ινστρούχτορες που σε πρότειναν Φάμπρ να αφαιρείς κάθε τι Εθνικό από ένα φεστιβάλ που εδώ και εξήντα χρόνια έχει ταυτιστεί με τον ελληνικό πολιτισμό και τη σχέση του με την παγκόσμια τέχνη και να το μετονομάζεις ως διεθνές πόσο μάλλον να αφαιρείς την Ελληνική σημαία έξω από το Ηρώδειο και να υψώνεις την Βέλγικη.

Η κατρακύλα της Συγκυβέρνησης Aνέλ και Σύριζα ισοπεδώνει κάθε τι Εθνικό και προσπαθεί με πολλούς τρόπους να απαξιώσει την Ελληνική τέχνη.

Η Χρυσή Αυγή είναι δίπλα στον Ελληνικό θεσμό και συμπαραστέκεται στο πλευρό σκηνοθετών, ηθοποιών και τραγουδιστών και απαντά στον Φάμπρ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apajiwsh-tou-festibal-athhnwn-kai-epidaurou-ta-pallomena…-peh-eferan-o-ts#ixzz44ZdEEI4T

Exit mobile version