Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δικαιώθηκε ο Σέρβος Εθνικιστής ηγέτης και φίλος της Χρυσής Αυγής Βόισλαβ Σέσελι – Βίντεο, Συνέντευξη

Δικαιώθηκε ο Σέρβος Εθνικιστής ηγέτης και φίλος της Χρυσής Αυγής Βόισλαβ Σέσελι - Βίντεο, Συνέντευξη

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), αθώωσε πανηγυρικά την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, τον Σέρβο Eθνικιστή ηγέτη του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Βόισλαβ Σέσελι, από όλες τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που αντιμετώπιζε.

Αυτή τη φορά, έπειτα από τόσες πολλές καταδίκες αθώων Σέρβων, ο Βόισλαβ Σέσελι είναι τώρα ελεύθερος, αφού οι δικαστές εξέδωσαν τη μοναδική δυνατή από νομικής πλευράς ετυμηγορία. “Αθώος και για τις εννέα κατηγορίες του κατηγορητηρίου και συνεπακόλουθα το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Εφετείο καθίσταται άνευ αντικειμένου!“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων Δικαστής Ζαν – Κλοντ Αντονέτι.

Η ανακοίνωση του Προέδρου έχει διττή σημασία. Τελικά αποδείχτηκε περίτρανα ότι υπάρχουν ακόμα δικαστές που δικάζουν αμερόληπτα, με βάση το νόμο, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και έξωθεν παρεμβάσεις, σε πείσμα των εν Ελλάδι ανδρεικέλων Σαμαρά, Αθανασίου, Δένδια, Ντογιάκου και Κουτζαμάνη.

Επιπρόσθετα, ήταν Νοέμβριος του 2014, όταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές στήριξαν πρόταση ψηφίσματος, με τους Κροάτες ευρωβουλευτές να είναι οι πλέον επικριτικοί, αφού με δική τους πρωτοβουλία κατατέθηκε η πρόταση, με την οποία καλούνταν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) να επανεξετάσει τις προϋποθέσεις για την προσωρινή αποφυλάκιση του Σέσελι.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που  με τις παρεμβάσεις του και μετέπειτα στη ψηφοφορία  αντιστάθηκε και εξέφρασε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι, αφενός τέτοια ψηφίσματα ενισχύουν τη ρητορική μίσους και την ένταση, αφετέρου ότι  το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο δε νομιμοποιείται να είναι επικριτικό απέναντι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία κατά το δοκούν και σύμφωνα με τις επιθυμίες κρατών, σαφέστατα εχθρικών έναντι της Σερβίας.

Παρέμβαση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου υπέρ του Σέσελι – ΒΙΝΤΕΟ

Σέσελι: Τα σκόπια πρέπει να διαλυθούν! Συνέντευξη του Σέρβου Εθνικιστή ηγέτη στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (Φεβρουάριος 1993)

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dikaiwthhke-o-serbos-ethnikisths-hgeths-kai-filos-ths-chrushs-aughs-boislab#ixzz44Zx1ubOo

Exit mobile version