Μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία χειροτερεύει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη και άναρχη κατάσταση που επικρατεί με την συνεχή εισροή λαθρομεταναστών, έχουμε στο ζήτημα της παράνομης έλευσης ανθρώπων από άλλες χώρες στην Ελλάδα.
Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά σε συστημικό έντυπο: «Ολοκληρωτική ανατροπή με κάθετη αύξηση των αιτημάτων χορήγησης ασύλου από πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. Εκεί που ολόκληρο το 2015 υποβλήθηκαν 13.197 αιτήματα ενώ πέρασαν σχεδόν 1.000.000 άνθρωποι, μετά τις 20 Μαρτίου 2016 και υπό την απειλή επιστροφής στην Τουρκία, οι 9 στους 10 καταθέτουν αίτηση με την ελπίδα να καταφέρουν να παραμείνουν, τουλάχιστον, στη χώρα μας. Τα παραπάνω δεδομένα προκύπτουν βάσει πληροφοριών από τα πρώην hotspots των νησιών.
Στα ελληνικά νησιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή σχεδόν 5.500 αλλοδαποί, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήρθαν μετά τις 20 Μαρτίου, δεν μπορούν να προωθηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και είναι υποψήφιοι για επιστροφή στην Τουρκία. Αν μέσα στο δεκαήμερο συγκεντρώθηκαν τόσοι άνθρωποι με το ΝΑΤΟ να περιπολεί και την Τουρκία, υποτίθεται, να τους αποτρέπει, ο ρυθμός αυτός θα συνεχιστεί αμείωτος καθώς ο καιρός βελτιώνεται. Εάν οι 5.000 (από τους 5.500) του δεκαημέρου καταθέτουν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα, σημαίνει ότι παραμένουν για όσο διάστημα εξετάζεται το αίτημα σε πρώτο και δεύτερο βαθμό μαζί με τις προσφυγές.
Αυτό σημαίνει πως όταν κλείσει μήνας οι παραμένοντες θα είναι 15.000. Υπάρχουν δομές για τη φιλοξενία όλων αυτών; Η απάντηση είναι όχι, διότι οι θέσεις στα νησιά είναι σήμερα 6.000. Το χειρότερο; Με το νομοσχέδιο αλλάζει το καθεστώς λειτουργίας των hotspots, καθώς προβλέπεται καθεστώς κράτησης για ορισμένες κατηγορίες αλλοδαπών σε χώρους που είναι δίπλα εκεί που θα μένουν οικογένειες με παιδιά. Το νομοσχέδιο των 88 άρθρων εμπλέκει ένα πλήθος διαφορετικών προβλέψεων και ανοίγει διαδικασίες με κοινό χαρακτηριστικό τους ότι τίποτε από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί όχι μόνο την ερχόμενη Δευτέρα, που υποτίθεται ότι ξεκινούν οι επανεισδοχές στην Τουρκία, αλλά ούτε εάν περάσουν πολλοί μήνες. Άλλο κυρίαρχο στοιχείο ήταν οι αντιφάσεις με χαρακτηριστικό αυτό που έλεγαν κυβερνητικοί βουλευτές ότι το νομοσχέδιο δεν έχει σχέση με τη Συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας, ενώ η πρώην αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι το ίδιο κείμενο είχε βγει σε διαβούλευση τον Φεβρουάριο. Μόνο που εκείνο είχε 18 άρθρα, ενώ αυτό 88…»
Το ερώτημα, το οποίο εύλογα δημιουργείται, είναι τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα, από την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία όσων εισέρχονται παράνομα στην Χώρα μας δείχνουν πλέον ξεκάθαρα ότι δεν ψάχνουν να φύγουν από την Ελλάδα, αλλά να παραμείνουν νομίμως (και μονίμως, φυσικά) σ΄αυτήν με το κόλπο της αίτησης και της χορήγησης ασύλου.
Και επισήμως, δηλαδή, όποιος εισέρχεται παρανόμως στη Χώρα μας θα… επιβραβεύεται με μόνιμη διαμονή σ΄αυτήν (εις βάρος των κορόιδων, δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων), αδιαφορώντας η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της του «συνταγματικού τόξου» για τα τεράστια προβλήματα και τον Ασκό του Αιόλου που θα γεννήσει μια (ακόμη) τέτοια ενέργεια σε βάρος της Πατρίδας, του Λαού, της δημοσίας ασφάλειας και της κοινωνικής ηρεμίας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skopeuoun-na-nomimopoihsoun-tous-lathrometanastes-me-to-kolpo-ths-aithshs-k#ixzz44fCNH1Ln