Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελένη Ζαρούλια για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαθρομεταναστευτικό και νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Κατά την ομιλία της στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων η συναγωνίστρια και βουλευτής Β΄ Αθήνας Ελένη Ζαρούλια αρχικά καλωσόρισε τους συναδέλφους της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την παρουσία τους στην Βουλή και εξέφρασε την ελπίδα της να διαμορφώσουν εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί την πολύπαθη πατρίδα μας.

H συναγωνίστρια Ζαρούλια ξεκίνησε λέγοντας πως έχουμε χάσει πολλές αρμοδιότητες ως εθνικό κοινοβούλιο, από την στιγμή που ενταχθήκαμε στην Ε.Ε., καθώς αυτές μεταβιβάστηκαν στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Επίσης επισήμανε ότι η Χρυσή Αυγή ήτανε και είναι κατά της ένταξης στην Ο.Ν.Ε. και ήτανε το μοναδικό κόμμα το οποίο διοργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας όταν είχε τεθεί ζήτημα να ενταχθούμε στην Ο.Ν.Ε. και συνέχισε την ομιλία της λέγοντας τα παρακάτω:

«Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μόνο Ευρωζώνη. Τα πάντα λειτουργούν και κινούνται γύρω από το ευρώ. Ένα ευρώ που έχει ανακηρυχθεί σε «ταξικό εργαλείο» και σε «όπλο επικυριαρχίας». Η ένταξη στο κοινό νόμισμα, σημαίνει εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Και δυστυχώς, αυτό είναι καταστρεπτικό για τις χώρες, και είναι χειρότερο ότι επιτρέψαμε να συμβεί και στην δική μας χώρα. Το Όραμα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και της επιχειρούμενης εμβάθυνσης της ΟΝΕ, δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Έχει καταρρεύσει το όραμα για την Ευρώπη των Εθνών και πλέον υπάρχει η Ευρώπη του ενός (1), που δεν ενδιαφέρεται για την διατήρηση της ειρήνης, την ευημερία και την δημοκρατία. Έχουμε την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, των «καλών» και των «κακών» χωρών, των πλούσιων και φτωχών, των κυρίαρχων και υπόδουλων. Δημοκρατική, λοιπόν, οικονομική διακυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει. Η χώρα μας έχει καταστεί υποτελής στους Ευρωπαίους δανειστές τοκογλύφους, στους οποίους έχουν υποθηκεύσει οι αντεθνικές έως τώρα κυβερνήσεις όλα τα εθνικά περιουσιακά στοιχεία. Και όλα αυτά χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία.» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε με σφοδρότητα  στην επιβολή του  capital control και κατήγγειλε ότι αυτή η πράξη της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ότι έπρεπε να είχε συγκληθεί η ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να αποφασίσει αυτή εάν πρέπει να επιβληθεί capital control στην Πατρίδα μας, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ για να μη δημιουργηθεί κακό προηγούμενο στην Ευρωζώνη για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. 

Σχετικά με το ζήτημα της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της ακεραιότητας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων είπε ότι μετά από όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία εφτά (7) χρόνια, είναι αντιληπτό από μια μεγάλη μερίδα του λαού ότι οι θεσμοί δεν έχουν προωθήσει με τον ίδιο τρόπο τα συμφέροντα όλων των κρατών μελών, ενώ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την περίφημη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων την γνωστή ως ΤΤΙΡ: Το θέμα της διαφάνειας ή της αδιαφάνειας μπορούμε να το δούμε και στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων της Διατλαντικής Συμφωνίας (TTIP). Είναι πρωτόγνωρα τα επίπεδα αδιαφάνειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εξέλιξη αυτή συνιστά κατάχρηση των εξουσιών της και καταπάτηση των θεμελιακών δημοκρατικών αρχών λειτουργίας. Η Συμφωνία αποσκοπεί στην πλήρη και ολοκληρωτική υποταγή της Ευρώπης στις ΗΠΑ. Είναι μια συνθήκη λαιμητόμος για την εθνική κυριαρχία. Δεν προστατεύονται οι καταναλωτές, ευνοείται το μεγάλο κεφάλαιο και μεγιστοποιούνται τα κέρδη του. Τα λόμπι των επιχειρήσεων κάνουν κουμάντο, καταλύοντας μια σειρά από κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα. Οι πολίτες όμως, έχουν βαρεθεί να λαμβάνονται αποφάσεις σε συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς οι ίδιοι να ερωτώνται ή έστω τα εθνικά τους κοινοβούλια.”

Σχετικά με το λαθρομεταναστευτικό επανέλαβε ότι, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, από την στιγμή που οι πρόσφυγες περνούν μέσω Τουρκίας παύουν να είναι πρόσφυγες. Μετανάστες, οι οποίοι μετακινούνται από χώρες που δεν γίνεται πόλεμος, δεν νοούνται πρόσφυγες.  Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι έχουν καταμετρηθεί δεκάδες εθνικότητες, οι οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σαν “πρόσφυγες”,  που δεν είναι πρόσφυγες, είναι λαθρομετανάστες, στην Πατρίδα μας και δεδόμενου το ότι ειναι πάρα πολλές διαφορετικές εθνικότητες είναι εύλογο ότι δεν γίνονται σε όλες αυτές τις χώρες πόλεμοι ούτως ώστε όλοι αυτοί να είναι πραγματικοί πρόσφυγες!

Σχετικά με τις νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο είπε πως σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, δεν επιτρέπεται να βρίσκεται ξένη δύναμη στην ελληνική επικράτεια. Ως εκ τούτου και βάσει των τελευταίων εξελίξεων, έχουν καταλυθεί τα σύνορά μας και έχει παραχωρηθεί η εθνική μας κυριαρχία.

«Η χώρα μας έχει καταστεί ως χώρα “transit”, όχι για πρόσφυγες, αλλά για σκληρούς τρομοκράτες. Το χαλιφάτο θέτει ως στόχο μια χώρα, δίνει την εντολή και στην συνέχεια πραγματοποιείται το χτύπημα. Τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε; Τι άλλο θα πρέπει να δούμε για να καταλάβουμε ότι δεν βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση; Ο στρατός πρέπει να φυλάει τα σύνορα και να είναι ο εγγυητής των συνόρων, όπως συμβαίνει και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και όχι να βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα όπως εν προκειμένω έχουμε βάλει την Τουρκία στο Αιγαίο! 

Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος των μεταναστευτικών ροών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, το πρώτο τρίμηνο του 2016, κατακόρυφη αύξηση της τάξης του 1277% της εισροής λαθρομεταναστών σε σχέση με το 2015. Κοινώς, λοιπόν, η Τουρκία έχει αυξήσει τις ροές παρά την «συμφωνία επανεισδοχής λαθρομεταναστών». Επίσης, η μεγαλοψυχία να αποστέλονται πακέτα βοήθειας στην χώρα μας ή κοινοτικών κονδυλίων αποκλειστικά για το ζήτημα αυτό, είναι προκλητική. Η μεγαλοψυχία εξαντλείται στην θεωρία και δεν πραγματοποιείται καμία ουσιαστική μετεγκατάσταση. Επιπρόσθετα, οι λοιπές ευρωπαϊκές χώρες έχουν σφραγίσει τα σύνορά τους και η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο hot spot, σε μια αποθήκη λαθρομεταναστών. Φυσικά, υπάρχει και η ομολογία Ευρωπαίου αξιωματούχου ότι στόχος είναι να μετατραπεί η Ελλάδα ως νέα νήσος “Ellis”. Αυτή είναι η πονοψυχία… Αυτή είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως έχει καταντήσει. Καμία δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ των κρατών μελών. Ο ρόλος της Ελλάδας είναι να της φορτώνουν μνημόνια, ελλείμματα και μετά να της κουνούν το δάχτυλο επικριτικά», ανέφερε μεταξύ άλλων

Κλείνοντας είπε πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να παράγουν λύσεις προς όφελος εκατομμυρίων πολιτών, χωρίς να ενισχύουν τις ανισότητες που πηγάζουν από την διαφορετικότητα των κρατών μελών της Ε.Ε, με σεβασμό στην διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, την διατήρηση της δημόσιας τάξης και την προστασία της εθνικής ασφάλειας. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε μονόδρομος είναι η σύρραξη, η διασπαστική τάση και συνεπώς η κατάρρευση της Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elenh-zaroulia-gia-ton-rolo-ths-eurwpaikhs-enwshs-lathrometanasteutiko-kai#ixzz44rYbRMKc

Exit mobile version