Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Θεσσαλονίκη, Νέα Μηχανιώνα, Δράμα

Πολλοί φίλοι και υποστηρικτές του Κινήματος βρέθηκαν την Παρασκευή 1 Απριλίου στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης, για την καθιερωμένη εβδομαδιαία ομιλία. Η ημέρα ήταν αφιερωμένη κατά κύριο λόγο στην επέτειο της έναρξης του Αγώνα της ΕΟΚΑ για Ένωση της Κύπρου με τη Μητέρα Ελλάδα και στα τεκταινόμενα του 8ου Συνεδρίου του Κινήματος, για όσους συναγωνιστές δεν είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν.

Το λόγο πήρε ο συναγωνιστής Γραικός Φώτης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο ιστορικό της ημέρας, όσο και στη σημασία που έχει αυτό για μας σήμερα, καθώς πέρα από την οφειλόμενη Τιμή, σηματοδοτεί και την αδιάλειπτη συνέχεια της προσπάθειας για Εθνική ολοκλήρωση, την οποία κάθε Έλληνας έχει ζωντανή, όσο και αν προσπαθούν οι κατά καιρούς ολετήρες του Έθνους, να την διαγράψουν.

Μιλώντας για το σήμερα ο συναγωνιστής είπε χαρακτηριστικά ότι «Η Κύπρος ήταν πάντα Ελλάδα και ο Αγώνας μας για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω, όπως ήταν και το κεντρικό σύνθημα του 8ου Συνεδρίου, θα συνεχιστεί μέχρι τη Νίκη» .

Το Σάββατο 2-4-2016 στην Τ.Ο. Νέας Μηχανιώνας συγκεντρώθηκαν έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέας τα ενεργά μέλη ώστε να ενημερωθούν για τις αποφάσεις του 8ου Συνεδρίου του Κινήματος. Σε όλους μοιράστηκαν φωτοαντίγραφα με τις πολιτικές και ιδεολογικές  θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου. Στην αρχή το λόγο έλαβε ο Γραμματέας της Τ.Ο. Συναγωνιστής Λιόκος Νικόλαος,  αναλύοντας τις πολιτικές θέσεις, οι οποίες αποτελούν μια σύνοψη του ολοκληρωμένου κυβερνητικού προγράμματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην  ιδεολογία, η οποία σαν βράχος καθοδηγεί τις κινήσεις των Ελλήνων Εθνικιστών και αποτελεί οδηγό στη ακλόνητη πορεία προς τη νίκη.

Πρότρεψε τους Συναγωνιστές να ενημερώνονται και να επιμορφώνονται συνεχώς μέσα από τα βιβλία του Κινήματος, να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις ιστορικές και ιδεολογικές ομιλίες και να παροτρίνουν και άλλους να συμμετέχουν στον αγώνα μας κάνωντάς τους κοινωνούς της Εθνικής μας ιδέας, να προμηθεύονται το ιδεολογικό περιοδικό ‘’Μαίανδρος’’, αλλά να συνεχίσουν ενεργά και το αγώνα που ήδη δίνουν στο δρόμο δίπλα στη κοινωνία με τις συνεχείς ενημερωτικές δράσεις που οργανώνονται. Τέλος επεσήμανε ότι στα δύσκολα χρόνια που έρχονται ο Αρχηγός μας, οι ηγεσία και το ψυχικό δέσιμο όλων των Ελλήνων Συναγωνιστών θα αποτελέσει το κυματοθραύστη στα δόλια σχέδια ξένων και ντόπιων ανθελλήνων.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Ταμίας Συναγωνιστής Τσουρούς Ευάγγελος, ο οποίος αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση του Κινήματος. Η πολεμική του συστήματος και η διακοπή της χρηματοδότησης όπως αποδείχτηκε δεν έκαμψε το φρόνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, αλλά με την συμβολή όλων, τη καθοδήγηση του Αρχηγού μας και της ηγεσίας το κατέστησε την Τρίτη πολιτική δύναμη και τη μόνη πραγματικά Εθνική αντιπολίτευση. Ευχαρίστησε τους Συναγωνιστές για την οικονομική βοήθεια που προσφέρουν και ζήτησε να γίνει το παν ώστε να μπορέσει να μείνει όρθια η Τ.Ο. Νέας Μηχανιώνας, η οποία είναι το δεύτερο σπίτι μας, αλλά και ένα από τα πολλά Εθνικιστικά κάστρα σε όλη την Ελλάδα.

Το λόγο επίσης έλαβε και ο υπεύθυνος πολιτικής δράσης Συναγωνιστής Προβατάρης Κωνσταντίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στη πειθαρχεία σε όλους τους τομείς που διέπει και πρέπει να διέπει τον Έλληνα Εθνικιστή. Όντας πολιτικοί στρατιώτες μιας ανώτερης ιδέας όλοι οι Συναγωνιστές οφείλουν να πειθαρχούν στις αποφάσεις του Κινήματος ώστε να μη δώσουν λαβή στον εχθρό να χτυπήσει ύπουλα όπως ήδη έχει κάνει. Οι καιροί είναι πονηροί και οι Έλληνες Εθνικιστές πρέπει να φέρονται τόσο στις ενημερωτικές δράσεις όσο και στη προσωπική τους ζωή υπεύθυνα με οδηγό την ιδέα τους ώστε ο αγώνας να οδηγήσει στην τελική νίκη.

Τέλος το λόγο έλαβε ο υπεύθυνος αλληλεγγύης Συναγωνιστής Αναστασίου Μιχάλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Συναγωνιστές για τη βοήθεια που προσφέρουν σε τρόφιμα ώστε να βοηθηθούν Ελληνικές οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα τρόφιμα που συλλέγονται αποθηκεύονται και δίνονται σε οικογένειες είτε με επισκέψεις στα σπίτια τους είτε με παρουσία τους στην Τ.Ο. Στα πλαίσια του ‘’αντιρατσιστικού φωτογραφικού νόμου και στην παρανομία της Κυβέρνησης η οποία δίνει τρόφιμα μόνο σε χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι Έλληνες Εθνικιστές βοηθούν και θα συνεχίσουν να το κάνουν από το υστέρημα τους και Ελληνικές οικογένειες που χτυπήθηκαν ανελέητα τα τελευταία χρόνια από εγκληματικές τοκογλυφικές συμμορίες.

Στο τέλος όλοι οι Συναγωνιστές δήλωσαν τη πίστη τους στον Αρχηγό μας Νικόλαο Μιχαλολιάκο και ανανέωσαν την υπόσχεση της συνέχισης του αγώνα μέχρι να ξαναπάρουμε τη Πατρίδας μας πίσω.

Γεμάτα με φίλους και υποστηρικτές του Κινήματος τα γραφεία της Τ.Ο. Δράμας, το απόγευμα της Παρασκευής 1 Απριλίου 2016, στην ομιλία του Συναγωνιστή Τσαπακίδη Κοσμά με θέμα ο Αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α .
Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Συναγωνιστής Τσαπακίδης Παύλος και αναφέρθηκε στο 8ο Συνέδριο της Χρυσής Αυγής που με κεντρικό σύνθημα “θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω” δόθηκε το μήνυμα για περισσότερους και συνεχόμενους Αγώνες από όλους τους Χρυσαυγίτες και τις Χρυσαυγίτισσες που μάχονται για Πατρίδα – Πίστη – Ελευθερία. Επίσης, έγινε αναφορά στο ιδεολογικό και πολιτικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο παρουσιάστηκε στο Συνέδριο καθώς και στην δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου, ενός νέου οργάνου του Κινήματος.

Στην συνέχεια, έγινε μία ομιλία από τον Συναγωνιστή Τσαπακίδη Κοσμά για τον Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α που είχε στόχο την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Επιπλέον, έγινε μία τοποθέτηση για τους αναρίθμητους ήρωες των ”φυλακισμένων μνημάτων” και τους όσους Αγωνιστές που πριν γίνουν μέλη της Ε.Ο.Κ.Α έδιναν όρκο με τον οποίο δεσμεύονταν πως θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για Ελευθερία, με μυστικότητα, με ανιδιοτέλεια και πειθαρχία υπό τις διαταγές του αρχηγού τους Διγενή. Τέλος, έγινε λόγος για  την ενότητα του Κυπριακού Λαού που προδόθηκε από τους υπηρέτες της πλουτοκρατίας, τους κομμουνιστές. Μετά το πέρας των ομιλιών, άπαντες σε στάση προσοχής έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn459#ixzz44w3dyx9x

Exit mobile version