Την Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016, κατά την συνάντηση των μελών του Μετώπου Νεολαίας πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα την δράση και τον αγώνα του Νικήτα Σταματελόπουλου. Έμεινε γνωστός στην ιστορία, αλλά και στην συνείδηση όλων των Ελλήνων, με το προσωνύμιο «Νικηταράς ο Τουρκοφάγος», ξεχωρίζοντας για την γενναιότητα, τον ηρωισμό και την στρατιωτική του ικανότητα. Γεννήθηκε το 1782 στο χωριό Τουρκολέκα της Μεγαλόπολης και ήταν γιος του κλέφτη Σταματέλου Τουρκολέκα και της Σοφίας Καρούτσου, η οποία ήταν αδελφή της συζύγου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Στην ηλικία των έντεκα ετών συμμετέχει στο αρματολίκι με την ομάδα του πατέρα του, ενώ στη συνέχεια εντάσσεται στο σώμα του πρωτοκλέφτη Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη. Το 1805 εντάσσεται στο ρωσικό τάγμα, για να πολεμήσει λίγο αργότερα εναντίον του Μέγα Ναπολέοντα στην Ιταλία. Κατά την επιστροφή του στη Ζάκυνθο, που βρισκόταν υπό γαλλική κατοχή, τίθεται αναγκαστικά στην υπηρεσία των Γάλλων. Αργότερα, στις 18 Οκτωβρίου του 1821, μυείται στη «Φιλική Εταιρεία». Μαζί με τον θείο του, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, και τον Παπαφλέσσα συνέβαλε στην προετοιμασία της Επανάστασης και στις 23 Μαρτίου του 1821 εισέβαλλε στην Καλαμάτα μαζί με τους υπόλοιπους οπλαρχηγούς. Ενστερνίστηκε το στρατηγικό σχέδιο του Κολοκοτρώνη για την κατάληψη της Τριπολιτσάς, λαμβάνοντας μέρος σε όλες τις επιχειρήσεις για την κατάληψη του διοικητικού κέντρου των Οθωμανών στην Πελοπόννησο.
Διακρίθηκε στη Μάχη του Βαλτετσίου, ενώ καθοριστική υπήρξε και η συμβολή του στη Μάχη των Δολιανών λίγο αργότερα, όπου και αναδείχτηκαν πλήρως οι στρατιωτικές του ικανότητες, καθώς ως επικεφαλής ελάχιστων ένοπλων Ελλήνων, κατάφερε σχεδόν να αποδεκατίσει τον ισχυρότατο τουρκικό στρατό. Μια από τις λαμπρότερες στιγμές του Νικηταρά υπήρξε η Μάχη στα Δερβενάκια, όπου η μεγάλη στρατιά του Δράμαλη περικυκλώθηκε και ύστερα διασπάστηκε από τους άνδρες του. Μέχρι να νυχτώσει 4.500 τούρκοι είχαν πέσει νεκροί, με τον ηρωικό οπλαρχηγό να έχει σπάσει τρία σπαθιά, ενώ το τέταρτο «κόλλησε» στο χέρι του, καθώς έπαθε αγκύλωση. Μετά την απελευθέρωση, κατηγορήθηκε για συνομωσία εναντίον του Βασιλιά Όθωνα και φυλακίστηκε για δεκατέσσερις μήνες, μέχρι που τελικά του απονεμήθηκε χάρη και αποφυλακίστηκε. Ουδέποτε δέχτηκε λάφυρα και πλέον πάμπτωχος και ημίτυφλος, αναγκάστηκε να ζητιανεύει μια φορά την εβδομάδα σε εκκλησία του Πειραιά. Τελικά, απεβίωσε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1849, τυφλός, πάμπτωχος και λησμονημένος, ακολουθώντας την σκληρή μοίρα των περισσότερων αγωνιστών εκείνης της περιόδου.
Την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, στην Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση του συγγραφικού έργου του Συναγωνιστή Αλεξανδράκη Κωνσταντίνου. Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στον πατέρα της γεωπολιτικής, τον Θουκυδίδη, ο όποιος είχε αναλύσει εκτενώς κάθε στρατηγική πτυχή του Πελοποννησιακού Πολέμου. Εν συνεχεία ανέφερε πως ο Ευρασιατικός χώρος στον οποίο βρίσκεται και η Πατρίδα μας είναι πολύ σημαντικός στη παγκόσμια γεωπολιτική γιατί διαθέτει μεγάλο αριθμό πληθυσμού, αποθέματα φυσικών πόρων ( φυσικό αέριο, πετρέλαιο ακόμη και διαμάντια ) , ενώ είναι ιδιαίτερα επικερδής μέσω του εμπορίου στην εγγύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Σημείωσε πως το σχέδιο των μεγάλων δυνάμεων που κρύβονται πίσω από τη λαθρομετανάστευση είναι ο έλεγχος της Ανατολής και των χωρών της έτσι ώστε να έχουν μεγάλα οικονομικά κέρδη και η αφομοίωση όλων των μεταναστευτικών ροών από τους γηγενείς πληθυσμούς της Ευρώπης για αλλοίωση των Εθνών και ευκολότερη υποδούλωση τους. Εν τέλει δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην περίεργη πολιτική των διαφόρων ΜΚΟ, οι οποίες εισπράττουν τεράστια χρηματικά ποσά μέσα από την τεράστια επιχείρηση της λαθρομετανάστευσης, και εξέφρασε εύλογα την απορία του διότι ενώ γνωρίζουν πολύ καλά το γεγονός οτι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άνθρωποι που καταφθάνουν στην Πατρίδα μας είναι λαθρομετανάστες από όλη την Ανατολή και μάλιστα φανατικοί μουσουλμάνοι που ουδεμία σχέση έχουν με εμπόλεμες ζώνες και απειλούν την Ευρώπη με τρομοκρατικές επιθέσεις, εκείνοι συνεχίζουν να κάνουν λόγο για ανυπεράπιστους πρόσφυγες που φεύγουν κακήν κακώς από την Πατρίδα τους για να σωθούν από την λαίλαπα του πολέμου. Η εκδήλωση έκλεισε αφου άπαντες σε στάση προσοχής έψαλλαν με ευλάβεια τον Εθνικό μας Ύμνο!
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, κλιμάκιο Συναγωνιστών από την Ανατολική Αττική βγήκε πάλι στις γειτονιές της περιοχής συνεχίζοντας τις επαναλαμβανόμενες ενημερωτικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, αυτή την φορά οι Συναγωνιστές βρέθηκαν στις περιοχές του Μαραθώνα και του Γραμματικού. Έγινε ευρεία διανομή ενημερωτικού υλικού και εφημερίδων, απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα των Ελλήνων πολιτών με αφορμή το Συνέδριο του Κινήματος και την επόμενη μέρα αυτού, ενώ φυσικά υπήρξε ευρεία κινητοποίηση των Συναγωνιστών για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εις μνήμην των Ανδρών της Χωροφυλακής Μαραθώνα από την Χρυσή Αυγή, με τοποθέτηση αφισών και ενημέρωση όσων συνομίλησαν μαζί μας. Οι πολίτες έδειξαν άκρως ικανοποιημένοι έπειτα από το πλήρως επιτυχημένο Συνέδριο του Λαϊκού Συνδέσμου και μας έδωσαν τα εύσημα με αφορμή την εκδήλωση για την σφαγή των Ανδρών της Χωροφυλακής, αφού όπως μας είπαν ουδείς άλλος έχει ενδιαφερθεί ποτέ για τους Νεκρούς αυτούς, που έπεσαν θύματα του κομμουνιστικού μίσους. Ζήτω η Νίκη!
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στα γραφεία της Τ.Ο. Καλαμάτας, παρουσία μελών, υποστηρικτών και φίλων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση-ομιλία. Ο συναγωνιστής Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος ενημέρωσε για τις προγραμματισμένες δράσεις που θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο.
Ο συναγωνιστής Γεώργιος Γιαννακόπουλος μας ενημέρωσε για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, επικεντρώνοντας στο λαθρομεταναστευτικό και στη συζήτηση που έγινε πρόσφατα στη Βουλή για την διαφθορά-διαπλοκή, όπου εκεί ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής με ατράνταχτα επιχειρήματα απέδειξε ότι τουλάχιστον όσον αφορά την Χρυσή Αυγή η δικαιοσύνη είναι “τυφλή”.
Το λόγο κατόπιν πήρε ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης συναγωνιστής Γιάννης Κανελλόπουλος, ο οποίος μας ενημέρωσε για τα πεπραγμένα του 8ου Συνεδρίου του Κινήματος. Σαν πιο παλαιός συναγωνιστής μας έκανε έναν παραλληλισμό των προηγούμενων συνεδρίων και του τωρινού. Στο πέρας της ενημέρωσης ακολούθησε γόνιμος διάλογος σχετικά με τις αποφάσεις του συνεδρίου και απαντήθηκαν όλες οι απορίες των συμμετεχόντων. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn460#ixzz4521C5K6C