Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σύσταση εξεταστικής κατόπιν εορτής… Πρώτη η Χρυσή Αυγή ανέδειξε τα θαλασσοδάνεια των χρεοκοπημένων κομμάτων

2216-700x504

Πάγια τακτική των επικοινωνιακών επιτελείων των αποκομμάτων του “συνταγματικού τόξου” είναι να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, ότι δήθεν κόπτονται για το δημόσιο συμφέρον και όχι για την διατήρηση εξουσίας και προκλητικών προνομίων.

Τελευταίο δείγμα πολιτικάντικου τακτικισμού η πρόταση των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Αυτό όμως που διέφυγε των επικοινωνιακών επιτελείων είναι ότι το εν λόγω αίτημα αποτελεί πάγια θέση του Λαϊκού Συνδέσμου. Η Χρυσή Αυγή, που της έχει επιβληθεί αντισυνταγματικά η αναστολή κρατικής χρηματοδότησης επειδή την επέστρεφε στον ελληνικό λαό μέσω δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή σχετικό σχέδιο νόμου για την δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα χρεοκοπημένα κόμματα.

Παράλληλα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με πλήθος ερωτήσεων και παρεμβάσεων έχουν αναδείξει το ζήτημα των θαλασσοδανείων στα χρεοκοπημένα κόμματα με τελευταίο παράδειγμα την σχετική ερώτηση της βουλευτού Β΄ Αθηνών, Ελένης Ζαρούλια προς τον αρμόδιο υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

20 μέρες μετά ο υπουργός Οικονομικών ακόμα δεν έχει απαντήσει, ενώ τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ “θυμήθηκαν” να καταθέσουν σχετική πρόταση για εξεταστική επιτροπή 15 μέρες μετά!

Ακολουθεί η ερώτηση όπως κατατέθηκε, η οποία ακόμα δεν έχει απαντηθεί (αν ποτέ απαντηθεί…):

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τα “θαλασσοδάνεια” σε “ημετέρους”»    

Επί ευκαιρία της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τη διαφθορά στη Βουλή, τίθεται το ζήτημα των “θαλασσοδανείων” που δόθηκαν από τις Τράπεζες σε “ημετέρους”, τα περισσότερα των οποίων, είτε δεν εξυπηρετήθηκαν, είτε εξυπηρετήθηκαν προσχηματικά, είτε τελικά βρίσκονται χωρίς διασφαλίσεις. Τα δάνεια αυτά ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι προφανές ότι, τα εν λόγω δάνεια αποτελούν σημαντικό παράγοντα υστέρησης των Τραπεζών και οι Έλληνες φορολογούμενοι κλήθηκαν, άμεσα ή έμμεσα, να καλύψουν, μέσω των ανακεφαλαιοποίησεων που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια. Είναι, επίσης, προφανές ότι, η κατάσταση αυτή οφείλεται σε έλλειψη επαρκούς εποπτείας εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος και σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας. Αυτό εξακολουθεί να κοστίζει πολλά δισεκατομμύρια στους Έλληνες που χειμάζονται από την διαρκή οικονομική κρίση.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Να μας χορηγηθεί κατάσταση όλων των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε ιδιώτες και νομικά πρόσωπα, για ποσό πάνω από 5.000.000 ευρώ, που δεν έχουν εξυπηρετηθεί για χρονικό διάστημα άνω του ενός (1) έτους και δεν έχουν τις αντίστοιχες διασφαλίσεις και να τεθεί η σχετική κατάσταση στη διάθεση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και του επιχειρηματικού απορρήτου.

Να μας χορηγηθεί κατάσταση όλων των δανείων κατά τα ανωτέρω, για τα οποία οι Τράπεζες έχουν ζητήσει και λάβει τις ανωτέρω διασφαλίσεις κατά τα τελευταία τρία (3) χρόνια.

Αθήνα, 15/03/2016
Η ερωτώσα/αιτούσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sustash-ejetastikhs-katopin-eorths…-prwth-h-chrush-augh-anedeije-ta-thala#ixzz455187RlE

Exit mobile version