Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Ολοκαύτωμα – σφαγή της Χίου και το σήμερα” – Φωτορεπορτάζ από τις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής

Κατάμεστα ήταν τα γραφεία των τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ιστορικού περιεχομένου με θέμα: “Ολοκαύτωμα – σφαγή της Χίου και το σήμερα”.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ:

Στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Συναγωνιστή Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας της Χρυσής Αυγής για τη διατήρηση της Εθνικής Μνήμης, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στα γραφεία της Τ.Ο. Ευβοίας, σε συντονισμό με τις Τοπικές Οργανώσεις ολόκληρης της χώρας, ομιλία με θέμα “Το ολοκαύτωμα-σφαγή της Χίου και το σήμερα”.

Ο συναγωνιστής Θ. Βάθης παρουσίασε το ιστορικό της εξέγερσης της Χίου τον Μάρτιο του 1822 και της τουρκικής βαρβαρότητας που ακολούθησε επί έναν ολόκληρο μήνα μετά, με το ολοκαύτωμα του νησιού και των κατοίκων του. Υπενθυμίζεται ότι από έναν πληθυσμό 120 χιλιάδων Ελλήνων επέζησαν λιγότεροι από 2 χιλιάδες. Σφαγιάστηκαν όλα τα μωρά ως 3 χρονών, όλοι οι άρρενες από 12 χρονών και πάνω, και όλες οι γυναίκες από 40 χρονών και πάνω. Τα κορίτσια και οι γυναίκες 3-40 χρονών και τ’ αγόρια 3-12 χρονών πουλήθηκαν από τους εβραίους του νησιού στα σκλαβοπάζαρα της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης.

Ο συναγωνιστής Γ. Δήμου αναφέρθηκε στα μαθήματα που οφείλουμε να διδαχθούμε από το συγκεκριμένο περιστατικό της ιστορίας μας και τους όποιους παραλληλισμούς με καταστάσεις της σύγχρονης εποχής και τις πιθανές εξελίξεις τους. Ακολούθησε σχετική συζήτηση με τοποθετήσεις των παρευρισκομένων και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα της Τ.Ο. Λαμίας έγινε η αφήγηση των γεγονότων του Ολοκαυτώματος της Χίου από τον συναγωνιστή  Αλέξανδρο Τσανή, στην υλοποίηση της απόφασης του 8ου συνεδρίου για αφύπνιση της Ιστορικής Μνήμης. Επίσης έγινε ανάλυση των πολιτικών γεγονότων από τον συναγωνιστή Γ. Κοκουγιάννη και Απ. Γκλέτσο.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε η τελετή παρουσίασης του νέου Γραμματέα της Τ.Ο. Λαμίας Ευάγγελου Κοκουγιάννη και του νέου μέλους του 5μελους Πέτρο Κοτόπουλο, σε εφαρμογή της αποφάσεως του Συνεδρίου για την μη εμπλοκή των υποψηφίων στις εθνικές εκλογές με τις Τοπικές Οργανώσεις.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,στην Τ.Ο. Αχαρνών, με θέμα το “ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ-ΣΦΑΓΗ της ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ”. Ο ομιλητής, φιλόλογος στο επάγγελμα, ανέπτυξε το θέμα με γλαφυρό τρόπο και τόνισε πως η Ελευθερία του Ελληνικού Έθνους δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η παρουσία νεολαίας της περιοχής, που έσπευσε να πληροφορηθεί για όσα της κρύβουν στο σχολείο. Τα μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας αποτελούν απάντηση στην ανθελληνική προπαγάνδα του Συστήματος και θα διεξάγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην περάσουν τα άθλια διεθνιστικά σχέδια των δυναστών, που θέλουν τα Ελληνόπουλα ημιμαθή και χωρίς ίχνος εθνικής συνείδησης.

Την Τετάρτη 06 Απριλίου, στα γεμάτα από φίλους και υποστηρικτές του κινήματος, γραφεία της Τ.Ο. Καβάλας πραγματοποιήθηκε ιστορική ομιλία για το ολοκαύτωμα της Χίου εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο τον κύκλo ιστορικών εισηγήσεων σε όλη την Ελλάδα. Πρώτος πήρε τον λόγο ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης, Δημήτρης Βογιατζής ο οποίος για ακόμη μια φορά ζήτησε απ’ όλους τους συναγωνιστές να στηρίξουν το επίσημο έντυπο του κινήματος μιλώντας για την πλούσια εθνικιστική ύλη που διαθέτει η εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο συναγωνιστής Νίκος Καψαλίδης, ο οποίος έκανε μια αναλυτική αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στην σφαγή των Ελλήνων στην Χίο. Η εκδήλωση έκλεισε με τους συναγωνιστές να ψάλλουν τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του κινήματος.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα  στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα ομιλία ιστορικού περιεχομένου από τον συναγωνιστή Παναγιώτη Λέφα με θέμα: Η σφαγή της Χίου. Η σφαγή της Χίου συνέβη τον Απρίλιο του 1822 όπου  δεκάδες χιλιάδες ‘Ελληνες σφαγιάσθηκαν στην Χίο σφαγιάσθηκαν  από τούς βάρβαρους Οθωμανούς. Είχε προηγηθεί ο ξεσηκωμός του νησιού στις 11 Μαρτίου 1822, με την απόβαση εκστρατευτικού σώματος Σαμιωτών. Οι Οθωμανοί  κλείστηκαν αρχικά στο κάστρο. Στις 30 Μαρτίου έφθασε ο οθωμανικός στόλος ο οποίος έλυσε την πολιορκία και άρχισε τη σφαγή του ορθόδοξου πληθυσμού με τη συμμετοχή και άτακτων μουσουλμάνων που κατέφθαναν από τις ακτές της  Ασίας με κάθε είδους πλεούμενο.

Τ.Ο. Σαλαμίνας: “Ολοκαύτωμα – Σφαγή Χίου και το σήμερα” – Σε μία κατάμεστη αίθουσα από συναγωνιστές και φίλους του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, αναπτύχθηκε το θέμα της ομιλίας από τον συναγωνιστή Βιλλιώτη Α. Ακούστηκαν ιστορικές πτυχές που έχουν αποσιωπηθεί εδώ και δεκαετίες. Μετά το πέρας της ομιλίας σε στάση προσοχής ψάλθηκε ο Εθνικός μας ύμνος καθώς και ο ύμνος του κινήματος.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το πρώτο μάθημα Ελληνικής ιστορίας και στην τοπική οργάνωση Σπάρτης με θέμα “ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ – ΣΦΑΓΗ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ”. Ομιλητής ήταν ο γραμματέας της τοπικής Κατράκης Χρήστος ο όποιος επεσήμανε την σπουδαιότητα αυτών των μαθημάτων για όλους τους Έλληνες καθώς όντως παρασυρμένοι από την οικονομική κρίση αγνοούν την σπουδαιότερη των κρίσεων την Εθνική ξεχνώντας την ιστορία μας, αλλά κυρίως για τους νέους Έλληνες που δεν διδάσκονται σχεδόν καθόλου η εγκληματικά παραχαραγμένη Ελληνική ιστορία στα σχολεία τους.

Μετά την ομιλία-μάθημα της ημέρας στο βήμα ανέβηκε ο μικρότερος από τους νεότερους παρευρισκομένους και απήγγειλε το ποίημα του Βίκτωρος Ουγκώ ”το Ελληνόπουλο” το οποίο αναφέρεται στην καταστροφή της Χίου από τους Οθωμανούς Τούρκους (και που έχει μεταφράσει στα Ελληνικά ο Εθνικιστής ποιητής μας Κωστής Παλαμάς) αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα από όλους!!

Την Τετάρτη 06.04.2016 στα γεμάτα κόσμο γραφεία της Τοπικής Βορείων Προαστίων πραγματοποιήθηκε ομιλία σχετικά με την σφαγή της Χίου, όπου τον Απρίλιο του 1822 σφαγιάσθηκαν από τους βάρβαρους τούρκους δεκάδες χιλιάδες άμαχοι Χιώτες. Ομιλητής ήταν ο εξαιρετικά καταρτισμένος και ειδικευμένος σε ομιλίες ιστορικού περιεχομένου συναγωνιστής Γεώργιος Μπελεκούκιας. Ο συναγωνιστής αρχικά ανέπτυξε τα γεγονότα, τα οποία συνετέλεσαν στην δημιουργία ευνοϊκής κατάστασης κατά το 2ο έτος της εθνικής μας Επανάστασης κατά των τουρκομογγόλων. Δυστυχώς όμως στρατηγικά λάθη και προσωπικές αντιπαραθέσεις οδήγησαν τον λαό της Χίου στην μεγαλύτερη απάνθρωπη σφαγή που υπέστη ο Ελληνισμός κατά την διάρκεια των αγώνων του προς ανάκτηση της εθνικής του ανεξαρτησίας. Στην συνέχεια ο συναγωνιστής αφού ανέφερε τους φρικιαστικούς τρόπους θανάτου 40.000 αμάχων και την πώληση τους ως σκλάβους άλλων 47.000, επισήμανε ότι το μόνο “θετικό” από την βάρβαρη σφαγή ήταν η αφύπνιση και η ενεργή υποστήριξη φιλελληνικών κύκλων της Ευρώπης προς τους επαναστατημένους Έλληνες. Τέλος τόνισε ότι στις μέρες μας πραγματοποιείται μία άλλη απόβαση ισλαμιστών στην Χίο και ότι καθήκον όλων μας είναι η αποσόβηση μίας νέας εθνικής καταστροφής.

Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο συναγωνιστής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Αλεξανδράκης, ο οποίος αφού έκανε μία ανασκόπηση της τρέχουσας τραγικής επικαιρότητας της Πατρίδας μας, τόνισε ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε  ότι στην Ελλάδα πλέον υπάρχουν μόνο δύο πολιτικοί σχηματισμοί: η Χρυσή Αυγή και οι “άλλοι”. Τέλος ο Γραμματέας της Τοπικής Μιχάλης Μπέλλος αφού αναφέρθηκε στα τρέχοντα θέματα της Τοπικής, συντόνισε τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό των επικείμενων πολλαπλών πολιτικών δράσεων και της Τοπικής. Η εκδήλωση έληξε όπως πάντα με όλους τους παρευρισκόμενους σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε στα γραφεία της σε όλη την Ελλάδα «Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας», με ομιλίες για την αληθινή ιστορία, που είτε δεν διδάσκεται πουθενά είτε αποκρύβεται ηθελημένα για να μην νιώσει ο Έλληνας το μεγαλείο και τη δόξα, που κρύβει το παρελθόν του, απώτερο ή νεώτερο. Στην Πιερία την ομιλία πραγματοποίησε ο συναγωνιστής Νίκος Χρυσομάλλης με θέμα τη Σφαγή της Χίου από τους Τούρκους το 1822, ένα ολοκαύτωμα που συγκλόνισε τότε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Μια ιστορία που σχεδόν ηθελημένα το ελληνικό κράτος κρατά στην αφάνεια στο όνομα της δήθεν «ελληνοτουρκικής φιλίας». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ομιλητής «δικό μας χρέος είναι να κρατήσουμε την ιστορική Μνήμη ζωντανή και να την παραδώσουμε στα επόμενες γενιές, ως παράδειγμα και οδηγό στη ζωή τους.»

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Ελληνικής ιστορίας πραγματοποιήθηκε από τις Τ.Ο. Θράκης, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 20.00′ ομιλία με θέμα “Ολοκαύτωμα – Η σφαγή της Χίου και το σήμερα” από την συναγωνίστρια Κρυσταλίδου Κόνι της Τ.Ο. Ξάνθης.  Η συναγωνίστρια εξιστόρησε κι ανέλυσε ενδελεχώς όλο το χρονικό του ολοκαυτώματος που διαπράχτηκε στις 2 Απριλίου 1822, ανήμερα το Πάσχα. Δεκαπέντε χιλιάδες Τούρκοι έφτασαν στο μοναστήρι του Αγίου Μηνά όπου είχαν καταφύγει 5.000 Χιώτες και τους κατέσφαξαν. Η Νέα Μονή έγινε ο τάφος 2.300 Χριστιανών. Τα τραγικά γεγονότα προκάλεσαν εκδηλώσεις συμπάθειας και διαμαρτυρίας σε όλη την Ευρώπη και ενέπνευσαν πολλούς καλλιτέχνες.

Η ομιλία έκλεισε σε φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα μετά την απαγγελία του ποιήματος ‘’ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ’’ το οποίο γράφτηκε από τον Βίκτωρα Ουγκώ το 1828 και αναφέρεται στην καταστροφή της Χίου από τους Οθωμανούς Τούρκους, σε μετάφραση στα ελληνικά από τον Κωστή Παλαμά. Η συνάντηση των Τοπικών Οργανώσεων της Θράκης, ολοκληρώθηκε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Ηλεία: Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην πόλη του Πύργου, διεξήχθη το πρώτο Μάθημα Ελληνικής Ιστορίας με αντικείμενο την σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων της Χίου από τον Οθωμανικό στρατό. Ο συναγωνιστής Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος περιέγραψε πως οι Οθωμανοί έκαψαν σπίτια και σκότωσαν όλα τα παιδιά κάτω των 3 ετών, όλους τους άνδρες από 12 ετών και πάνω, καθώς και όλες τις γυναίκες από 40 ετών και πάνω, με εξαίρεση αυτούς που ήταν πρόθυμοι να ασπαστούν το Ισλάμ. Τελικά, περισσότεροι από 40.000 κάτοικοι του νησιού σφαγιάστηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού διέφυγε προς τα Ψαρά, τις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο.

Την Τετάρτη 6-4-2016 στα κατάμεστα γραφεία της Τ.Ο. Νέας Μηχανιώνας πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια των μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας και σε υλοποίηση της απόφασης του 8ου Συνεδρίου, ομιλία από τον Συναγωνιστή Λιόκο Νικόλαο με θέμα της σφαγή της Χίου του 1822. Έγινε εκτενής αναφορά στο ιστορικό της περιόδου καθώς και της αποτρόπαιης σφαγής και του αφανισμού του νησιού από τους μουσουλμάνους Οθωμανούς. Η παρουσίαση της πραγματικής ιστορίας χωρίς καλλωπισμούς έρχεται ως απάντηση στους παντός είδους εθνομηδενιστές και αναθεωρητές, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αλλοιώσουν την Εθνική συνείδηση ειδικά της νεολαίας παραποιώντας μέσα από ιδεοληψίες την ιστορία όπως πραγματικά έχει γραφτεί.

Στο τέλος ο Συναγωνιστής επεσήμανε ότι η σωστή γνώση της Ελληνικής ιστορίας, την εκμάθηση της οποίας μπορεί μόνο ένα πραγματικά Εθνικό Κράτος να αναλάβει, αποτελεί την προϋπόθεση ώστε οι Έλληνες θέλοντας να ζήσουν πραγματικά ειρηνικά πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι και για τα χειρότερα, γιατί όπως βλέπουμε οι εξ ανατολών «φίλοι» μας δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα τελευταία 200 χρόνια και η προσπάθεια εξισλαμισμού των Ελλήνων αποτελεί τον απώτερο στόχο τους. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν και θα αποτελέσουν το κυματοθραύστη στην μαύρη προπαγάνδα των διαφόρων Κυβερνώντων. Με το τέλος της ομιλίας όλοι οι Συναγωνιστές νιώθοντας το πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας των Εθνικιστών στις μέρες μας  σε στάση προσοχής έψαλαν το Εθνικό Ύμνο.

Στην Τ.Ο. Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή και μέλος της κεντρικής επιτροπής Ντάικο Κωνσταντίνο.

Πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Σερρών ομιλία από τον Συναγωνιστή Θεόδωρο Τσαμπάζη με θέμα: “Ολοκαύτωμα – Η σφαγή της Χίου και το σήμερα”. Ακολούθησε ενημέρωση για τις επόμενες πολιτικές εξορμήσεις όπως ο εορτασμός τις εποποιίας των οχυρών της Γραμμής Μεταξά που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10.04.2016 στο οχυρό ΡΟΥΠΕΛ.

Την Τετάρτη, 06.04.2016, και ώρα 19:30 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εβδομαδιαία συγκέντρωση στα γραφεία της Τ.Ο. Θάσου, όπου ο γραμματέας της Τοπικής, Χαλκιώτης Γεώργιος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την επικαιρότητα. Αρχικά αναφέρθηκε στην δήλωση γνωστού γιατρού πως στην χώρα μας φιλοξενούμε υγειονομική βόμβα με τις χιλιάδες λαθρομεταναστών που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας. Ακόμη, μίλησε για την αγανάκτηση των κατοίκων της Χίου όπου η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες έχει ξεφύγει από τα όρια τις λογικής πια με τα ΜΑΤ να ξυλοκοπούν τους Χιώτες επειδή δεν δέχονται την παρουσία των λαθρομεταναστών στο νησί καθώς και τις απειλές των παιδιών και των οικογενειών τους όπως και τις λεηλασίες των περιουσιών τους.

Στη συνέχεια ο συναγωνιστής Γεώργιος Κουβέλης έκανε ομιλία  με θέμα ” Ολοκαύτωμα – Σφαγή της Χίου και το σήμερα ” καθώς και για ” Το Έπος της ΕΟΚΑ 4 Απριλίου του 1955″. Η συγκέντρωση  έκλεισε  με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να απαγγέλλουν τον Εθνικό  μας Ύμνο.

Τ.Ο. Λέσβου: Ομιλία από τον συναγωνιστή Μανώλη Δαμιανάκη σχετικά με την σφαγή της Χίου

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου ξεκίνησε ο νέος κύκλος Ιστορικών Αναδρομών του Πυρήνα Κεφαλονιάς & Ιθάκης, με ομιλία που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας την Τετάρτη 6/4/2016, με θέμα «Ολοκαύτωμα: Η σφαγή της Χίου και το σήμερα». Ομιλητής σε αυτή την πρώτη μιας σειράς ομιλιών ιστορικού περιεχομένου που θα πραγματοποιούνται σε όλες τις Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής ταυτόχρονα ανά 15ήμερο, ο συναγωνιστής από το Μέτωπο Νεολαίας του Πυρήνα μας, Σβορώνος Παναγής.

Παράλληλα με το προκαθορισμένο θέμα της ημέρας και λόγω της ιστορικής ημερομηνίας της 6ης Απριλίου, της επετείου δηλαδή της μάχης των Οχυρών Μεταξά το 1941, που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς τους Κεφαλλήνες, έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τον Γραμματέα του Πυρήνα, Δάβουλο Χρήστο, στο κολοσσιαίο στρατιωτικό έργο που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Εθνάρχης του 20ου αιώνα, ο Κεφαλλήνας Ιωάννης Μεταξάς, ένα έργο που στάθηκε το μοναδικό ανάχωμα στην τότε ακαταμάχητη γερμανική στρατιωτική μηχανή και που υποχρέωσε τους Γερμανούς να υποκλιθούν, εκτός από τον ηρωισμό των Ελλήνων στρατιωτών και στην τεράστια στρατιωτική ευφυΐα του Μεταξά. Η πολύ όμορφη εκδήλωση έκλεισε με το σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς, Εθνάρχης Μεταξάς» να αναστατώνει για άλλη μια φορά το κέντρο της πόλης του Αργοστολίου.

Ομιλίες με θέμα το Ολοκαύτωμα – σφαγή της Χίου, αλλά και θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο της Τ.Ο. Χανίων από τους Συναγωνιστές Τσινταράκη, Θεοδωρόπουλο και Χατζηδάκη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mathhmata-ellhnikhs-istorias-olokautwma-sfagh-ths-chiou-kai-to-shmera-fwtor#ixzz45BiPtMZl

Exit mobile version