Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Στα όρια της κατάρρευσης το ΕΚΑΒ λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης στα hotspot

Ορατή όσο ποτέ είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάρρευση των δημόσιων δομών, λόγω της αυξανόμενης εισδοχής λαθρομεταναστών και την ακόλουθης δημιουργίας hotspots – καταυλισμών στην ελληνική επικράτεια. Ένας ακόμη τομέας που οδεύει προς κατάρρευση είναι το ήδη αποδεκατισμένο ΕΚΑΒ, το οποίο πλέον αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των αναγκών των Ελλήνων πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δηλώνουν ότι δέχονται συνεχώς κλήσεις από τα κέντρα κράτησης σε Ελληνικό και Πειραιά δίχως να υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη και ότι αναγκάζονται να μεταφέρουν άτομα με λοιμώδη νοσήματα, όπως φυματίωση ή ηπατίτιδα, χωρίς ,λόγω της πληθώρας των περιστατικών, να προχωρούν στην απολύμανση των οχημάτων. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, στα βίαια επεισόδια στον καταυλισμό του Πειραιά, έγιναν εννέα διακομιδές από το ίδιο σημείο το ίδιο βράδυ.

Φυσικά, πέρα από την αποδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, οι συνέπειες για το σύνολο της χώρας είναι εξίσου σοβαρές. Από την μία πλευρά, μειώνεται επικίνδυνα ο αριθμός των διαθέσιμων οχημάτων με σκοπό την διακομιδή Ελλήνων  σε περίπτωση ανάγκης. Από την άλλη πλευρά, λόγω ακριβώς των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα hotspot, η διακομιδή μεταναστών με μολυσματικές ασθένειες πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, εξαιρετικά απειλητικών, στον γηγενή πληθυσμό.

Συνοψίζοντας, για ακόμη μια φορά γίνεται εμφανές ότι κύριο μέλημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η μόνιμη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην χώρα, ακόμη και αν αυτή η προοπτική θέτει σε άμεσο κίνδυνο τον ελληνικό πληθυσμό. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-sta-oria-ths-katarreushs-to-ekab-logw-ths-anejelegkths-kata#ixzz45W84KPnI

Exit mobile version